2007 m. lapkričio 17 d., šeštadienis

Pyragaičiai su karamele

PICT82733 copy 
Migdoliniams keksams
150 g minkšto kambario temperatūros sviesto
1/2 a. š. migdolų ekstrakto
150 g cukraus
2 kiaušiniai
125 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
60 g smulkiai sumaltų migdolų

Plikytai tešlai
60 g sviesto
180 ml vandens
105 g miltų
3 kiaušiniai

Vaniliniam kremui
310 ml pieno
1 a. š. vanilės
4 kiaušinių tryniai
110 g cukraus
40 g kukurūzų krakmolo

Karamelei
220 g cukraus
125 ml vandens

Pasiruošti plikytą tešlą bei vanilinį kremą.

Orkaitę įkaitinti iki 180º C. 12 keksiukų formelių iškloti popierinėmis formelėmis ar patepti riebalais, jei reikia.

Sviestą, ekstraktą, cukrų ir kiaušinius išplakti mikseriu iki purumo. Per kelis kartus įmaišyti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir maltais migdolais. Tešlą sudėti į formeles, išlyginti paviršių. Kepti apie 20 minučių. Ataušinti ant grotelių. Keksiukų viršuje išpjauti apie 2 cm gylio duobutes, jas pripildyti vaniliniu kremu ir uždėti nupjautą keksiukų viršų atgal. Viršų aptepti kremu ir sudėti sluoksnį plikytų pyragėlių. Ant viršaus dar sluoksniuoti pyragėlių juos vis patepant kremu.


 PICT82711 copy 
Paruošti karamelę ir aš apšlakstyti paruoštus pyragaičius.

Plikyta tešla
Orkaitę įkaitinti iki 220º C. Kepimo skardas patepti riebalais ar iškloti kepimo popieriumi. Vandenį ir sviestą užvirti ir maišyti, kol sviestas ištirps. Suberti miltus ir maišyti, kol susidarys tešlos rutulys, kuris atšoks nuo puodo sienelių. Tešlą sudėti į dubenį ir po vieną įmaišyti kiaušinius, kol tešla pasidarys lygi ir vientisa.
Į paruoštas skardas konditeriniu maišeliu su 1 cm dydžio antgaliu išspausti apie tris šimtus mažyčių (1/4 nubraukto a. š. dydžio) pyragaičių. Kepti 7 minutes. Temperatūrą sumažinti iki 180º ir dar kepti 5 minutes. Ataušinti.

Vanilinis kremas
Pieną užvirti. Dubenėlyje mikseriu gerai išplakti trynius, cukrų ir krakmolą. Į šią masę nuolat maišant supilti karštą pieną. Tada viską supilti atgal į puodą ir nenustojant maišyti kaitinti, kol kremas sutirštės. Įmaišyti vanilę ir kremą ataušinti, uždengus maistine plėvele (kad ji liestųsi prie kremo).

Karamelė
Puode storu dugnu sumaišyti cukrų ir vandenį. Ant silpnos ugnies nuolat maišyti, kol cukrus visiškai ištirps. Užvirti, tuomet prisukti ugnį ir virti neuždengus nemaišant, kol masė bus auksinės spalvos. Nukelti nuo viryklės ir prieš naudojant palaukti, kol masė nustos burbuliuoti.

P. S. keksiukus dariau ne migdolinius, o vanilinius, t. y. vietoje migdolų ekstrakto naudojau vanilinį cukrų, o vietoje maltų migdolų įdėjau tiek pat miltų. Kepiau 24 mini keksiukus. Efektinga ir skanu!

Šaltinis Cupcakes ("Australian Women's Weekly")

9 komentarai:

  1. vajetau, kaip ispudingai atrodo! bet ir darbelio daug, sekmadienio pasilepinimui turbut netiks.. :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Darbo tikrai nemažai :) Bet daug ką galima pasiruošti iš vakaro (iškepti keksus, iškepti plikytus pyragaičius, pasiruošti kremą), o jau sukonstruoti prieš patiekiant :)
    Tik plikytus pyragaičius vertėtų suberti į skardą ir apie 5 - 7 min. palaikyti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje, kad jie vėl būtų traškūs :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. sonatina, ar tirkrai reikia tiek veniles, nes tu kazkokiam padazui nurodei vaniles kieki as ipyliau, tai teko viska ismeti nes buvo ryskiai per daug, tai kita kart tik pora lasu beriau tai buvo kaip tik, o gal as netokia vanile njaudoju, skysta?

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kokią vanilę tu naudoji? Šiaip normalaus skysto vanilės ekstrakto čia Lietuvoje nerandu, tad naudoju tiesiog vanilinį cukrų ir jei reikia 1 a. š. vanilės, pilu 1 a. š. vanilinio cukraus. Kadaise buvau nusipirkusi vanilės miltelių, tai jų reikėtų naudoti perpus mažiau, nei vanilės ekstrakto... Šiaip, man atrodo, kad ant tų vanilės ekstrakto buteliukų tiesiog būna nurodyta, kokiam produktų kiekiui jos reikėtų dėti. Bent jau ant Dr. Oetket buteliukų rašoma, kad jis skirtas 500 g miltų ar 0,5 l skysčio...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Šitas gaminys tobulai atrodo.... Taip ir nutyso seilė.... Gal net ir aš kažką pakonstruosiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Indre, būtinai pabandyk - tikrai nėra taip sudėtinga, kaip atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kad man su plikyta nekaip = norejau ismokt kept mociutes pūsdrus iš plikytos tešlos ir nesigavo :/// na gal savaitgaliui prisiruosiu su šitais ;) jei ne keksiukus tuos, tai bent pyragaičius pabandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Indre, o kas yra močiutės pūsdrai? :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Karamele - mano silpnybe, tai tikrai reikes prisiversti pagaminti

    AtsakytiPanaikinti