2011 m. rugsėjo 8 d., ketvirtadienis

Biskvitinis vyniotinis su obuoliais

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Įdarui
5 – 6 obuoliai
cinamono

Tešlai
3 kiaušiniai
3 v. š. miltų
3 v. š. cukraus
½ a. š. kepimo miltelių

Obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Nuspausti susidariusias sultis. Galima pagardinti cinamonu ir, jeigu obuoliai labai rūgštūs, įberti šiek tiek cukraus.

Tešlai kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standumo.

Trynius išplakti su cukrumi, kol gausis šviesi puri masė. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, dėti pusę baltymų ir masę atsargiai, bet kruopščiai išmaišyti. Įmaišyti likusius baltymus.

Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Obuolių įdarą lygiu sluoksniu paskleisti skardoje, paliekant po 3 cm iki skardos kraštų. Ant įdaro supilti tešlą, išlyginti paviršių. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėj apie 15 minučių.

Iškepusį pyragą uždengti virtuviniu rankšluosčiu ar kepimo popieriaus lakštu ir apversti. Nuimti kepimo popierių ir biskvitą iškart susukti į vyniotinį. Ataušinti. Auštantį vyniotinį geriau palikti rankšluostyje ar kepimo popieriuje, kad neapdžiūtų paviršius.

Ataušusį biskvitą pabarstyti cukraus pudra, supjaustyti riekėmis ir patiekti. Skanaus!

P. S. kadangi mano skarda labai didelė (~38 x 46 cm), įdarui naudojau ~10 obuolių, o biskvitą kepiau iš 5 kiaušinių. Be galo lengvai pagaminamas, tačiau labai skanus, lengvas, neriebus desertas!

Šaltinis Food&craft

26 komentarai:

  1. Mano baimė vis dar didelė kepti vyniotinio biskvitą. Nors šitas atrodo taip skaniai, kad vos laikausi :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sonatina, kokia graži foto, pasirodo ne veltui iš tavęs vis vagia foto ir deda kaip savas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai skanus :) Ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai lengvai pagaminamas ir labai skanus!Aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. o koki kepimo popieriu geriau naudoti=baltaji ar ta ruda:) vat idomu kuom jie skiriasi :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Katik kepiau. Kai išėmiau iš orkaitės ir uždengiau kepimo popieriumi šis prilipo prie biskvito ir suvynioti man jo nepavyko...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sonatina, nerealus vyniotinis ir neriebus (kas man labai aktualu :) ) Buvau jau pasigedusi receptuku :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. 3 valgomieji saukstai miltu? ar tikrai...?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labai smagu, kad receptas patiko!

    Svarbu, kad popierius būtų kokybiškas, t. y. ne pats pigiausias. Tuomet prie jo niekas tikrai neprilips. Kartais naudoju rudą, kartais baltą - skirtumo nepastebėjau.

    Jeigu biskvitas prilipo prie popieriaus, tikėtina, kad jis buvo ne iki galo iškepęs... Tiesiog reikėtų pagaliuku patikrinti, ar nebelimpa tešla.

    Tai klasikinis biskvito receptas - kiek dedama kiaušinių, po tiek pat šauktų dedama ir cukraus bei miltų. Taigi, trims kiaušiniams tikrai užtenka 3 šaukštų miltų. Aš naudoju 15 ml matavimo šaukštą ir pasėmusi miltų, jį lygiai nubraukiu.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai labai labai labai labai skanu, gaivu, lengva ir puru!!! Ačiū, Sonatina, už super lengvą, greitą ir nerealiai skanų vyniotinio receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  11. You have a nice blog here! I will be saving this page to my favorites for sure. I just visited a site with great articles are here.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Eilini karta - super receptas! Biskvitas labai lengvai paruosiamas, tik mikseri teko pakankinti :) o jau tada - ir isvaizda, ir minkstumas, ir skonis tobuli..

    Kadangi reikia 'naikinti' obuolius, tai dar isbandziau biskvitini, ispaniska ir su migdolais. Visiems po 10 balu, mielai kepsim po antra karta!

    Aciu, Sonatina!

    AtsakytiPanaikinti
  13. labai geras ir paprastas receptas. Tokiu produktu visada turime virtuveje. Aciu uz ideja :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. man siek tiek per saldus, bet siaip puikus!

    AtsakytiPanaikinti
  15. cia pats paprasciausia pyragas, kuri yra teke kepti, bet toli grazu ne prasciausias. Super. Aciu uz toki recepta :-)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Isbandziau, ir nenusivyliau! Labai skanu.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Labai geras receptukas.Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  18. Dekui Sonatina, labai paprastas receptukas.
    Labai patiko mano vyrukams.
    Didelis DEKUI nuo mano vyro !!!

    AtsakytiPanaikinti
  19. Sonata, tik siandien atradau tavo boga. Ir likau tikrai nustebinta! Tiek daug puikiu receptu nei viemane is lietuvisku blogu nemaciau. Skaitydama tortu receptus varvinau seile. Taciau kuri nors is ju gaminti nepasiryzau. Kogero tam reikia ypatingos progos.
    Bet sivakar isbandziau si puiku vyniotini. Tikras atradimas!!! Buvo be galo skanu ir isnyko staigiai :-) kadangi turejau tik du obuolius, tai dar puse ananaso sutarkavau. Skonio tikrai nepagadino, o padare tik dar gaivesni. Skanumelis!

    AtsakytiPanaikinti
  20. ką tik iškeptas vyniotinis, labai skanu, tik man tešla nesukilo :o( baltymus tikrai atsargiai įmaišiau, buvo išplakti iki standumo, turiu klausimėlį, kiek laiko reikia plakti trynius? puri masė man nesigavo, nors ir ilgokai plakiau..gal miltų padauginau? ar reikia nubrauktus šaukštus dėt? :o) ačiū už atsakymus :o)

    AtsakytiPanaikinti
  21. O obuoliai spėja iškepti per tą laiką?

    AtsakytiPanaikinti
  22. Euforija, aš beriu nubrauktus šaukštus miltų. Trynius paprastai plaku apie 5 minutes.

    Kadangi obuoliai būna sutarkuoti, jie tikrai spėja iškepti :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Dariau pirma karta, kaip ir viskas atrodo pavyko, bet...iskepiau vakare, uzdengiau, per nakti atveso, o ryte jis visas permirkes buvo, na ne toks, kad jau bega, bet biskivitas slapias, beje obuolius nusunkiau, tai nesupratau kodel cia taip nutiko?? ar per ilgai stovejo uzdengtas?

    AtsakytiPanaikinti
  24. GREITAS, PIGUS IR LABAI SKANUS VYNIOTINIS!!! kepiau keleta kartu ir visad gaunasi TOBULAS :) Uosviene negali atsiziaugti siuo greitu ir skaniu pyragu ir kepe jau 3 dienas is eiles :) tik ji dar pagardino pyraga razinomis ir riesutais. Sonatina, gal patartum kaip butu galima iskepti si vyniotini su varskes idaru? Gal tiktu ta varske, kuri parduodama specialiai pyragu kepimui?

    AtsakytiPanaikinti
  25. Super receptas ypac tom kas prisiziuri figura. I obuplius idejau banana ir sauja dziovintu spanguliu, i tesla kiek maziau cukraus ir puse aviziniu puse iprastiniu miltu. Gavosi labai purus, minkstas ir nekaltas :)

    AtsakytiPanaikinti