2011 m. liepos 20 d., trečiadienis

Kakavinis varškės pyragas su uogomis

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tešlai
400 g miltų
6 v. š. cukraus
1 a. . vanilinio cukraus
200 g sviesto arba margarino
1 a. š. kepimo miltelių
2 v. š. kakavos
2 v. š. grietinės ar jogurto

Varškės įdarui
1 kg varškės
1 puodelis cukraus
8 v. š. tirpinto sviesto
1 a. š. vanilinio cukraus
5 kiaušiniai
2 v. š. krakmolo
2 puodeliai vyšnių (arba kitų uogų) iš kompoto

Tešlai sviestą sutarkuoti ir iš visų ingredientų suminkyti vientisą lygią tešlą. Ją padalinti į dvi dalis ir kol bus ruošiamas įdaras laikyti šaldytuve.

Įdarui varškę pertrinti. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Į trynius sudėti varškę, sviestą, krakmolą ir gerai išmaišyti. Baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.

Vieną tešlos dalį sutarkuoti (arba iškočioti ir įkloti) į riebalais pateptą ar kepimo popieriumi išklotą ~25 x 35 cm dydžio kepimo formą. Supilti paruoštą įdarą. Ant viršaus tolygiai suberti uogas ir šiek tiek įspausti į varškės masę. Likusią tešlą užtarkuoti ant įdaro.

Pyragą kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Išlepusį pyragą ataušinti iki kambario temperatūros, o tuomet gerai atšaldyti šaldytuve. Skanaus!

P. S. vietoje konservuotų vyšnių naudojau šviežius juoduosius serbentus. Labai skanus, ne per saldus ir kvapnus pyragas!

Šaltinis Ekspresje Kulinarne

23 komentarai:

  1. O laukiam, laikiam, mes Sonatinos laukiam! Sveika sugrizus! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ach, kaip laiku atsinesiau is sodo juoduju serbentu, ir kaip laiku pasirode sis receptukas :))))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už receptą, rytoj pat išbandysiu, nes turiu galybę juodųjų serbentų ir energijos pyragams kepti:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Daiva,na ir kaip tas skaniai atrodantis pyragas gavosi? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sonatina, malonu, kad grįžai :) ir vėl gula tavo receptai i mano užrašus.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pyragas gavosi super!!! kepiau du kartus, vieną kartą su vyšniomis, kitą kartą su juodaisiais serbentais, tobula :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. aha skanus gavosi... nors man be uogu skaniau :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nuostabiai atrodo! :) O kiek 8 šaukštai lydyto sviesto gramais? :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. As tai is vis negaliu atsigrozeti Sonatinos receptais ir nuotraukomis.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kepu, ir jau "žinau", kad bus puikus :) BET tešlos atrodo lyg per maža kilogramui varškinio įdaro, ir man iš nurodyto kiekio produktų tai gavos ne tešla, o trupinukai. Ko čia reiktų daugiau dėt, kad gautųs ji tampresnė ir drėgnesnė? Grietinės?..

    AtsakytiPanaikinti
  11. 8 v. š. sviesto būtų apie 113 g.

    Sniega, galima pabandyti tiesiog dar paminkyti tešlą arba įdėti šiek tiek grietinės ar natūralaus jogurto.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Ačiū už atsakymą. Pabandysiu kitą kart. Nes tikrai vėl kepsiu. Jetau, kaip skanu... :) Šiltas su kava, vėlyvien pusryčiam :) Vaikai sutiko, kad daug geriau už košę :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Delicious. Thanks for the recipe. I really loved it. I am going to cook it

    AtsakytiPanaikinti
  14. Dariau naujiems,paprastas ir skanus :) Tik pas jus nuotraukoje labai ryskiai balta varske,man taip nesigavo,ji geltonesne,nuo kiausiniu tryniu matyt,kaip taip pas jus balta?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Man varškė visad geltonesnė gaunasi kai kiaušiniai iš močiutės :) o su parduotuviniais balta.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Sonatina, tavo pyragai tikrai nuostabus, kepiau dregna sokoladini ir si. abu gavosi nuostabiai!!!! ir tokie lengvuciai, taip greit pagaminami. ACIU TAU LABAI, KAD ESI CIA :))))))))

    AtsakytiPanaikinti
  17. Sonatina, o kokia Jus varske paprastai dedate i pyragus, taip pat ir i sita? Ar perkate ta riebesne, vadinama namine, ar tiesiog paprasta is pakeliu, pusriebe, berods, ji vadinasi. As bandziau su kremine President ir man ta kremine varske tiesiog pranyko pyrage :( Gal vis tik namine, tikra varske, pertrinta, o ne ta kremine, yra geriau? Aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Paprastai į varškės pyragus dedu kreminę varškę. Bet ne kartą dariau ir su paprasta varške, prieš tai ją permalusi mėsmale kelis kartus. Be abejo, su paprasta varške pyrago skonis gaunasi kitoks :)

      Panaikinti
  18. Pasakiškai skanus pyragas! Neturėjau kakavos, o vietoje serbentų dėjau šaldytas bruknes, varškę naudojau kreminę, tad įdaras gavosi glotnus kaip sūrio pyrago. Kepsiu dar 100 kartų, nes nesudėtinga pagaminti, o skanu ne galo. Ačiū, Sonatina!

    AtsakytiPanaikinti
  19. Dariau si pyaraga. Tikrai nuostabus. Tie, kurie megsta varske turetu net neabjoti. As dar taip pat megstu viska, kas susije su sokoladu. radau viena recepta sokoladinio pyrago http://www.moterisirnamai.com/2013/11/sokoladinis-pyragelis.html , bandziau iskepti, bet man kazkodel neiskilo. Sonatina, ieskojau ir pas jus sokoladinio pyrago, bet niekaip negaliu rast. Ar turite koki recepta?

    AtsakytiPanaikinti
  20. Labai skanus ir grazus pyragas. As kepiau su saldytom vysniom be kauliuku. Aciu uz puikius receptu, kurie visada pavyksta!!!

    Edita

    AtsakytiPanaikinti