Biskvitinis vyniotinis su obuoliais
Įdarui
5 – 6 obuoliai
cinamono
Tešlai
3 kiaušiniai
3 v. š. miltų
3 v. š. cukraus
½ a. š. kepimo miltelių
Obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Nuspausti susidariusias sultis. Galima pagardinti cinamonu ir, jeigu obuoliai labai rūgštūs, įberti šiek tiek cukraus.
Tešlai kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standumo.
Trynius išplakti su cukrumi, kol gausis šviesi puri masė. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, dėti pusę baltymų ir masę atsargiai, bet kruopščiai išmaišyti. Įmaišyti likusius baltymus.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Obuolių įdarą lygiu sluoksniu paskleisti skardoje, paliekant po 3 cm iki skardos kraštų. Ant įdaro supilti tešlą, išlyginti paviršių. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėj apie 15 minučių.
Iškepusį pyragą uždengti virtuviniu rankšluosčiu ar kepimo popieriaus lakštu ir apversti. Nuimti kepimo popierių ir biskvitą iškart susukti į vyniotinį. Ataušinti. Auštantį vyniotinį geriau palikti rankšluostyje ar kepimo popieriuje, kad neapdžiūtų paviršius.
Ataušusį biskvitą pabarstyti cukraus pudra, supjaustyti riekėmis ir patiekti. Skanaus!
P. S. kadangi mano skarda labai didelė (~38 x 46 cm), įdarui naudojau ~10 obuolių, o biskvitą kepiau iš 5 kiaušinių. Be galo lengvai pagaminamas, tačiau labai skanus, lengvas, neriebus desertas!
Šaltinis Food&craft
Mano baimė vis dar didelė kepti vyniotinio biskvitą. Nors šitas atrodo taip skaniai, kad vos laikausi :)
AtsakytiPanaikintiSonatina, kokia graži foto, pasirodo ne veltui iš tavęs vis vagia foto ir deda kaip savas.
AtsakytiPanaikintiLabai skanus :) Ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikintiLabai lengvai pagaminamas ir labai skanus!Aciu :)
AtsakytiPanaikintio koki kepimo popieriu geriau naudoti=baltaji ar ta ruda:) vat idomu kuom jie skiriasi :)
AtsakytiPanaikintiKatik kepiau. Kai išėmiau iš orkaitės ir uždengiau kepimo popieriumi šis prilipo prie biskvito ir suvynioti man jo nepavyko...
AtsakytiPanaikintiSonatina, nerealus vyniotinis ir neriebus (kas man labai aktualu :) ) Buvau jau pasigedusi receptuku :)
AtsakytiPanaikinti3 valgomieji saukstai miltu? ar tikrai...?
AtsakytiPanaikintiLabai smagu, kad receptas patiko!
AtsakytiPanaikintiSvarbu, kad popierius būtų kokybiškas, t. y. ne pats pigiausias. Tuomet prie jo niekas tikrai neprilips. Kartais naudoju rudą, kartais baltą - skirtumo nepastebėjau.
Jeigu biskvitas prilipo prie popieriaus, tikėtina, kad jis buvo ne iki galo iškepęs... Tiesiog reikėtų pagaliuku patikrinti, ar nebelimpa tešla.
Tai klasikinis biskvito receptas - kiek dedama kiaušinių, po tiek pat šauktų dedama ir cukraus bei miltų. Taigi, trims kiaušiniams tikrai užtenka 3 šaukštų miltų. Aš naudoju 15 ml matavimo šaukštą ir pasėmusi miltų, jį lygiai nubraukiu.
Labai labai labai labai labai skanu, gaivu, lengva ir puru!!! Ačiū, Sonatina, už super lengvą, greitą ir nerealiai skanų vyniotinio receptą!
AtsakytiPanaikintiYou have a nice blog here! I will be saving this page to my favorites for sure. I just visited a site with great articles are here.
AtsakytiPanaikintiEilini karta - super receptas! Biskvitas labai lengvai paruosiamas, tik mikseri teko pakankinti :) o jau tada - ir isvaizda, ir minkstumas, ir skonis tobuli..
AtsakytiPanaikintiKadangi reikia 'naikinti' obuolius, tai dar isbandziau biskvitini, ispaniska ir su migdolais. Visiems po 10 balu, mielai kepsim po antra karta!
Aciu, Sonatina!
labai geras ir paprastas receptas. Tokiu produktu visada turime virtuveje. Aciu uz ideja :)
AtsakytiPanaikintiman siek tiek per saldus, bet siaip puikus!
AtsakytiPanaikinticia pats paprasciausia pyragas, kuri yra teke kepti, bet toli grazu ne prasciausias. Super. Aciu uz toki recepta :-)
AtsakytiPanaikintiIsbandziau, ir nenusivyliau! Labai skanu.
AtsakytiPanaikintiLabai geras receptukas.Aciu
AtsakytiPanaikintiDekui Sonatina, labai paprastas receptukas.
AtsakytiPanaikintiLabai patiko mano vyrukams.
Didelis DEKUI nuo mano vyro !!!
Sonata, tik siandien atradau tavo boga. Ir likau tikrai nustebinta! Tiek daug puikiu receptu nei viemane is lietuvisku blogu nemaciau. Skaitydama tortu receptus varvinau seile. Taciau kuri nors is ju gaminti nepasiryzau. Kogero tam reikia ypatingos progos.
AtsakytiPanaikintiBet sivakar isbandziau si puiku vyniotini. Tikras atradimas!!! Buvo be galo skanu ir isnyko staigiai :-) kadangi turejau tik du obuolius, tai dar puse ananaso sutarkavau. Skonio tikrai nepagadino, o padare tik dar gaivesni. Skanumelis!
ką tik iškeptas vyniotinis, labai skanu, tik man tešla nesukilo :o( baltymus tikrai atsargiai įmaišiau, buvo išplakti iki standumo, turiu klausimėlį, kiek laiko reikia plakti trynius? puri masė man nesigavo, nors ir ilgokai plakiau..gal miltų padauginau? ar reikia nubrauktus šaukštus dėt? :o) ačiū už atsakymus :o)
AtsakytiPanaikintiO obuoliai spėja iškepti per tą laiką?
AtsakytiPanaikintiEuforija, aš beriu nubrauktus šaukštus miltų. Trynius paprastai plaku apie 5 minutes.
AtsakytiPanaikintiKadangi obuoliai būna sutarkuoti, jie tikrai spėja iškepti :)
Dariau pirma karta, kaip ir viskas atrodo pavyko, bet...iskepiau vakare, uzdengiau, per nakti atveso, o ryte jis visas permirkes buvo, na ne toks, kad jau bega, bet biskivitas slapias, beje obuolius nusunkiau, tai nesupratau kodel cia taip nutiko?? ar per ilgai stovejo uzdengtas?
AtsakytiPanaikintiGREITAS, PIGUS IR LABAI SKANUS VYNIOTINIS!!! kepiau keleta kartu ir visad gaunasi TOBULAS :) Uosviene negali atsiziaugti siuo greitu ir skaniu pyragu ir kepe jau 3 dienas is eiles :) tik ji dar pagardino pyraga razinomis ir riesutais. Sonatina, gal patartum kaip butu galima iskepti si vyniotini su varskes idaru? Gal tiktu ta varske, kuri parduodama specialiai pyragu kepimui?
AtsakytiPanaikintiSuper receptas ypac tom kas prisiziuri figura. I obuplius idejau banana ir sauja dziovintu spanguliu, i tesla kiek maziau cukraus ir puse aviziniu puse iprastiniu miltu. Gavosi labai purus, minkstas ir nekaltas :)
AtsakytiPanaikintiGardu, ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikinti