2011 m. liepos 17 d., sekmadienis

Kepta paukštiena su saulėje džiovintais pomidorais

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 kg maltos paukštienos
1 kiaušinis
1 v. š. džiūvėsėlių
2 v. š. majonezo
2 v. š. sumulkintų petražolių
~10 – 12 susmulkintų konservuotų saulėje džiovintų pomidorų
druskos, maltų juodųjų pipirų

Į mėsą suberti džiūvėsėlius, įmušti kiaušinį, sudėti majonezą, smulkintas petražoles ir supjaustytus pomidorus. Pagardinti druska, pipirais ir labai gerai išmaišyti. Masę standžiai suvynioti į foliją, dėti į kepimo formą ir kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 35 – 40 minučių. Visiškai ataušinti kepimo formoje. Skanaus!

P. S. naudojau vištienos kumpelius, vietoje petražolių kartą bėriau krapų, kitą kartą – smulkintų svogūnų laiškų. Svarbu kepsnį ataušinti neišėmus iš formos – tuomet jis bus ypač sultingas. Be galo paprasta, skanu ir aromatinga!

Šaltinis Eksplozja Smaku

8 komentarai:

  1. Mėgstu tokius pjaustomus paštetus (?), net nežinau kaip pavadinti, bet šalti su juoda duona jie tobuli

    AtsakytiPanaikinti
  2. aš irgi jį valgiau šaltą su juoda duona ir šviežiais agurkais bei pomidorais. Labai skanu. Tik manau, kad būtų dar skanesnis, jei būčiau pati malus mėsą, o ne naudojus pirktinį faršą. Bet visumoj - gerai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skanumėlis:) Tiesa, aš dėjau perpus mažiau saulėje džiovintų pomidorų ir dar pridėjau nuo savęs svieste pakepintų tarkuotų morkų ir svogūnų. Ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kepiau jau dukart iš kalakutienos. Greita, paprasta ir tikrai labai skanu: ir šiltas, ir šaltas. Ačiū, Sonatina :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Laaaabai skanu! Ir labai paprasta pasigaminti - ačiū už receptuką!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ka tik kepiau, dejau 800g vistienos farso ir kepiau 45 min, bet vistiek vidurys buvo zalias :(

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kepiau ir su vistiena, ir su kalakutiena, su kalakutiena daug skaniau. Labai paprastas, bet geras receptas, visada pavyksta. Nuo stalo, jei yra kitu mesyciu, pirmiausia dingsta butent si mesyte :)

    AtsakytiPanaikinti