2010 m. liepos 23 d., penktadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su karamelizuotais česnakais

P72204521-1 copy
250 g sluoksniuotos bemielės tešlos
3 česnako galvos, suskirstytos skiltelėmis ir išlukštentos
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. balzamo acto
200 ml vandens
¾ v. š. cukraus
1 a. š. smulkinto rozmarino
1 a. š. smulkintų čiobrelių
120 g minkšto kreminio ožkų sūrio
120 g kieto ožkų sūrio
2 kiaušiniai
100 ml riebios grietinėlės
100 ml grietinės
druskos, maltų juodųjų pipirų

Tešlą iškočioti ir įkloti į 28 cm skersmens pyrago formą. Ant viršaus uždėti kepimo popieriaus apskritimą, pripilti pupelių ar kitokių kruopų, kad kepdama tešla neišsikilnotų. Tešlą šaldyti 20 minučių.

Atšaldytą tešlą kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, tuomet išimti kepimo popierių su pupelėmis ir dar kepti 5 - 10 minučių, kol tešla šiek tiek apskrus.

Kol kepa tešla, pasiruošti česnakus. Česnakų skilteles suberti į nedidelį puodą, užpilti vandeniu, užvirti ir virti apie 3 minutes. Vandenį nupilti, česnakus nusausinti. Į tą patį išsausintą puodą įpilti aliejaus, suberti česnakus ir kepinti kelias minutes. Supilti balzamo actą, vandenį, užvirti ir virti ant silpnos ugnies 10 minučių.

Suberti prieskonines žoles, cukrų, įberti 1/4 a. š. druskos ir dar virti apie 10 minučių, kol išgaruos didžioji dalis skysčio, o česnakai pasidengs tamsiu karameliniu sirupu.

Abiejų rūšių sūrius pasmulkinti ir suberti ant apkepto pyrago pagrindo. Ant sūrio tolygiai išdėlioti česnakų skilteles ir supilti likusį sirupą. Kiaušinius išmaišyti su grietinėle, grietine, 1/2 a. š. druskos iš žiupsneliu juodųjų pipirų. Paruoštą plakinį tolygiai užpilti ant pyrago.

Orkaitės temperatūrą primažinti iki 160º C ir kepti pyragą 35 - 45 minutes, kol įdaras bus standus, o paviršius apskrudęs. Pyragą šiek tiek ataušinti formoje, tuomet išimti, papuošti šviežio čiobrelio šakelėmis ir patiekti dar šiltą su šviežiomis salotomis. Skanaus!

P. S. vietoje ožkų sūrio naudojau 250 g sūrio "Braziliškai", kurį sutrupinau smulkiais gabaliukais ir 100 g tarkuoto Džiugo. Nepaprastai skanus pyragas!

Šaltinis Britishfood.about.com

4 komentarai:

  1. Kepiau jau du kartus, skanus labai pyragas. Nieks nesuprato su kuo jis. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuostabus pyragas, kuri nuolat kepu tiek namiskiams, tiek sveciams:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Galvoju ir aš išbandyti šį receptą, labai skaniai atrodo. Tik norėjau pasitikslinti, kodėl reikia tešlą užšaldyti? Jeigu naudoju gatavą užšaldytą tešlą, tuomet ją irgi reikia atšildyti, iškočioti ir vėl užšaldyti?

    AtsakytiPanaikinti