Grietininiai rageliai
1 kg miltų
½ l pieno
2 pakeliai sausų mielių (po 7 g)
1 v. š. cukrus
1 v. š. druskos
3 kiaušiniai
100 g margarino
100 ml aliejaus
100 ml grietinės arba jogurto
sezamo sėklų
Į dubenėlį supilti persijotus miltus ir sumaišyti su sausomis mielėmis. Suberti cukrų ir druską, gerai išmaišyti. Miltų viduryje padaryti duobutę, supilti šiltą pieną, įmušti 2 kiaušinius ir išmaišyti. Supilti grietinę ar jogurtą, aliejų, ištirpintą margariną ir gerai išminkyti tešlą, kol bus lygi ir elastinga.
Uždengti rankšluosčiu ir palikti 15 minučių pailsėti.
Tešlą paminkyti ir padalinti į 5 gabaliukus. Kiekvieną gabaliuką iškočioti į didelį apskritimą ir supjaustyti į 16 dalių. Susukti ragelius, sudėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir palikti, kad pakiltų.
Likusį kiaušinį išplakti, juo aptepti ragelius ir pabarstyti sezamo sėklomis ir druska. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus (15 - 20 minučių). Ataušinti ant grotelių. Skanaus!
P. S. jau įdėjau daugybę ragelių receptų, bet šis taip pat labai vykęs, tad negaliu nepasidalinti :) Tikrai be galo minkšti ir skanūs rageliai, tad siūlau išbandyti!
Šaltinis Coolinarica
Oooo skanumynas. Tikiuos kitą savaitę atsigriebti su kepimais, nes šios buvo mokslų užgrobtos.
AtsakytiPanaikintiaha, man irgi patinka rageliai visokiose formose tad situos butinai isbandysiu ;)
AtsakytiPanaikintiLaba diena..Ar galite pasakyti kaip tuos ragelius suformuoti, kiek bandau neišeina..Ačiū
AtsakytiPanaikintiAčiū, merginos!
AtsakytiPanaikintiIndre, ragelius reikia susukti taip, kaip parodyta šioje nuotraukoje
ar galima daryti su svieziom mielem?kiek tada ju reiketu?
AtsakytiPanaikintiBe abejo, galima daryti ir su šviežiomis mielėmis - jų reikėtų 50 g.
AtsakytiPanaikintiPuikus rageliai, likom suzaveti. Kepiau is puses normos ir pasigailejau, kad ne is visos.
AtsakytiPanaikintiTikrai labai skanus rageliai,katik issikepiau;)Vieni su picos idaru,o kiti saldus,su sokoladu.
AtsakytiPanaikintiLabai skanu, bandau sustoti valgyti... ačiū :D
AtsakytiPanaikintiHm... Bandziau kepti, bet gal kas galetu paaiskinti, ka darau ne taip, jeigu, tesla viduje neiskepa? Ji tokia siek tiek dregna ir lipni per viduri. Nzn ka ne taip dariau.
AtsakytiPanaikintiLabai puikus!! aciu uz recepteli!!!
AtsakytiPanaikintifantastiniai receptai... kilogramas miltu... cia visa daugiabuti galima pavaisinti rageliais...
AtsakytiPanaikintikur dingo elementarus paprastumas, pvz.: prideti komentarus (siuo atveju) "tokio kiekio reikia pagaminti 100 rageliu" :)
Oho, koks nepasitenkinimas... Recepte aiškiai parašyta tešlą padalinti į 5 dalis ir susukti po 16 ragelių. Iš viso gaunasi ne 100, o tik 80 ragelių :)))
AtsakytiPanaikintiSonatina, puikus rageliai! Kepiau jau 2 kartus. Purus, minkstuciai. Aciu uz recepta :)
AtsakytiPanaikintiKažkas fantastiško :}
AtsakytiPanaikintiDar nebuvau minkius tokios nekimbančios tešlos. Super super.
O iškepė rageliai puikiai. Minkštučiai ir puručiai kaip ir rašei.
Dėkui už receptą!
Begalo skanu!!! tesla isejo labai puri, puikiai iskilo, minksti ir skanus. idejau po gabaleli sokolado i visu, plius kelis papildomus saukstus cukraus. tai bus pagrindinis mano rageliu receptas. Aciu!!
AtsakytiPanaikintisveikii :]]
AtsakytiPanaikintižadu kept o jei aš padaryčiau ydarą? keleta obuolių skiltelių ?
Dėjau obuolio skilteles - super! Receptas puikus! Ačiū.
AtsakytiPanaikinti