2010 m. gegužės 9 d., sekmadienis

Baltarusiški varškėčiai

P50900211-1 copy
500 g varškės
2 kiaušiniai
6 v. š. cukraus
žiupsnelis druskos
100 g miltų + 50 g miltų varškėčiams apvolioti
100 g grietinės
šiek tiek aliejaus varškėčiams apkepti

Varškę ištrinti su 4 v. š. cukraus ir druska. Įmušti 1 kiaušinį ir 1 baltymą. Trynį palikti įdarui. Gerai išmaišyti. Suberti miltus ir dar kartą išmaišyti.

Iš tešlos formuoti rutuliukus, juos apvolioti miltuose ir suformuoti dubenėlius.
Dubenėlius apkepti įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus iš vienos pusės. Dėti į kepimo skardą.

Grietinę išmaišyti su 2 v. š. cukraus ir tryniu. Įdarą išpilstyti į varškėčius ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Patiekti su mėgstama uogiene ar jogurtu. Skanaus!

P. S. grietinės įdaras orkaitėje karamelizuojasi, tad varškėčiai gaunasi tiesiog fantastiški!

Šaltinis kulina.ru

41 komentaras:

  1. siandien bandysiu juos kepti, tikiuosi pavyks... kazin ar galima grietine pakeisti i ta skysta jogurtine grietine?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Brigita, iš tiesų čia patariama naudoti kuo riebesnę grietinę, nes sumaišyta su cukrumi ir kiaušinio tryniu ji gerokai suskystėja. Bijau, kad skysta grietinė gali tiesiog visai ištekėti iš varškėčių...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sonatina, sue varskeciai toks geris.... cia kaip is dangaus siusta mana... super..
    dekui uz recepta

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nuostabūs! Šiek tiek apkeptus varškėčius dėjau į keksiukų formą- ir labai gražiai susiformavę iškepė ir rūpintis, kad įdaras išbėgs, nereikėjo :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. na saunu kad radau kitokius varskiecius ...turesiu ka savo maziukui pagaminti,nes tie paprasti warskeciai jau nusibodo..aciu uz recepta Sonatina.tu saunuole...

    AtsakytiPanaikinti
  6. vakar kepiau vakarienei ;o))) gavosi kuo puikiausiai! idaro sunaudojau dvigubai ( 200g grietines du trynius ir 4 v s cukraus :o) tam paciam kiekiui teslos :o))) puikiausiai tilpo, skaniai paskrudo, burnoje tirpo! ;o))) liko trys varsketukai siandienai, tai vyras budamas dosnios dusios pats suslamste viena is pat ryto o man du paliko, baisiai tuo didziavosi, toki geri man padares ;o)))))

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sonatina, labai skanu! Ačiū. :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. tikrai labai skanus varskeciai...mano vyras kaip blynu blyneliu megejas liko baisiai suzavetas ir sotus :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. nuuu..einu ir as pabandyti,maziukui iskepti,kol miega,tada parasysiu kaip gawosi:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sonatina ar tesla turi buti tokia skystoka,man sunku suformuoti buvo dubenelius,as dejau daugiau miltu nei parasyta.gavosi 7dubeneliai,dabar kepa :)matau kad ydaras tirsteja,atrodo skaniai.maziukas sokineja prie orkaites:))

    AtsakytiPanaikinti
  11. Anonimiškai :o) dideli jums varškėčiai matyt gavosi, mano išeiga buvo kažkur 15-17 varškėtukų :o))) tešla buvo pats tas formavimui ;o))) tikrai skanumėlis gaunasi, einu ir aš jų kepti vėlyviems pusryčiams ;o)))

    Sonatina, dar kartelį dėkui už receptuką :o))))

    AtsakytiPanaikinti
  12. och, man visiskai jie nepavyko, miltu teko deti kur kas daugiau, ir dubeneliai man labai sunkiai formavosi, galiausiai apkepant jie susilygino ir ju net nebeliko :( zodziu, beda. nepsiseke man. daugiau nebedarysiu :(

    AtsakytiPanaikinti
  13. Pastebėjimas iš asmeninės patirties su varškiniais kepiniais tiems, kam nesigavo - bent jau man niekada nekyla problemų su apkepais ir varškėčiais (tiek keptais, tiek virtais) jei naudoju 9% riebumo varškę. Su liesa visada fiasko - ir miltų reikia daug, ir nekyla, ir rezultatas akmeninis. O varškėčius formuoju drėgnomis rankomis, taip jie nelimpa ir nereikia daug miltų dėti.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Nezmoniskai skaniai pavyko, verke mano dieta :D
    Nors tesla isejo skystoka ir sunkoka dubenelius buvo daryti ir grietine truputi pabego, bet nesinorejo daugiau miltu deti, nes varskeciai kieti gautusi.
    Kaip manote, ka cia sugalvoti, kad dubenukai stangresni butu ?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Nuostabus skonis. Patiekiau su padažu. Gyrė visa šeima;))

    AtsakytiPanaikinti
  16. ..pritariu, labai skanūs..dabar tokius tik ir kepsiu :)ačiū už receptuką..:)o vietoj grietinės naudojau naminį jogurtą ,nieks neisbego , buvo labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Labai skanūs! Kepu jau antrą kartą ir kepsiu tikrai dar ne sykį. Namai kvepia ir visiems seilė varva belaukiant :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Tikejausi, kad bus siek tiek minkstesni.Bet gal per daug miltu idejau, nes dariau is 250g varskes ir tiesiog gal nesusireguliavau su miltais, ir pakepiau per ilgai keptuveje.Keptuveje kiek suprantu reikia vos kelias sekundes pakepti, taip? Bet kokiu atveju labai skanus.Bandziau daryti su rikota,bet nepavyko,nes rikota per skysta, tai teko pasigaminti varskes. Greitu metu bandysiu dar karta. Aciu uz idomu varskeciu varianta.

    AtsakytiPanaikinti
  19. Labai džiaugiuosi, kad varškėčiai gaunasi skanūs :)

    Barbora, pastaruoju metu varškėčių nebeapkepu keptuvėje ir papildomai neapvolioju miltuose, o iškart dedu į skardą ir kepu orkaitėje 30 minučių. Pastebėjau, kad geriausiai gaunasi iš maišeliuose parduodamos sausos birios varškės. Tuomet masė gaunasi neskysta ir miltų papildomai nereikia. Užsimaniau jų vėl :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Maniskiu varskeciu tesla irgi gavosi skystoka ir dubeneliai niekaip nenorejo fomuotis. Bet siaip tikrai skanus varskeciai, kita karta bandysiu kepti silikonineje keksiuku formeleje :-)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Geras, jau kelinta karta kepu situos varskecius, bet niekada nebuvau paskaicius recepti iki pabaigos, atrode - kas cia gali but ypatingo, viska sudedi ir ismaisai - tiap ir darydavau - visus ingridientus sudedu i viena ir ismaisau, volioju miltuose, kepu is abieju pusiu keptuvej. Ir visada gaudavosi nepriekaistingi varskeciai:):)

    Ir tik dabar paskaiciau, kad ne viska i viena reikia det, o dar idaras cia yra:):):) Reiks pabandyt.

    Bet aisku viena - sitie varskeciai kaip du viename - kaip bekeptum, turbut visaip nepriekaistingi:):):)

    AtsakytiPanaikinti
  22. jo, mano "valgusis" vaikas netgi valgė, tad jie tikrai super! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Labai skanus gavosi! Aciu, Sonatina :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Labai super !! tik as neapkepiau keptuveje, o is karto dejau i orkaite - beje krastai tokie kitesni gavosi :) gal nuo miltu?

    AtsakytiPanaikinti
  25. ačiū už receptą , vakar kepiau , tik nevoliojau miltuose ir nekepiau keptuvei , iškart į orkaitę , gavosi labai purus minkšti ir laaaabai gardus , rekomenduoju :)

    AtsakytiPanaikinti
  26. Šitie varškėčiai pasakiški :)Man irgi tešla išėjo skystoka ir nelabai gavosi tie dubenėliai :) Bet vistike labai skanu buvo.

    AtsakytiPanaikinti
  27. Laaaabai skanūs :) Patiko, kad nereikia kepti keptuvėj ant aliejaus.. Dabar visada tokius kepsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  28. Sie fantastiskai skanus, net ne varskeciai, o pyrageliai greiciau. Mama sako, kad jai sie varskeciau geriau uz bet koki torta :D

    AtsakytiPanaikinti
  29. Nerealus varskeciai, tik as ju nekepinu, gaunas puikiai, o maziau darbo :) Aciu Sonatina!!!

    AtsakytiPanaikinti
  30. puikus varskeciai,aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  31. Kepiau ir aš šįvakar vakarienei iš 300 g varškės ir atitinkamai kitų ingredientų, pavyko puikiai, suformavau 10 varškėtukų, juos apkepinusi dėjau į dvigubas popierines keksiukų formeles ir į stiklinę formą, liux buvo kaip tik mums dviems pavalgyti :) dėkui už receptuką!

    AtsakytiPanaikinti
  32. O aš kepiau iš naminės varškės. Ji tokia kietoka buvo, tai su blenderiu reikėjo viską išmaišyti. Dubenėliai susiformavo labai gerai. Varškėčiai tirpsta burnoje :)

    AtsakytiPanaikinti
  33. kad jau taip išgirti, tai kepsiu ir aš. Vyras uzžsiprašė vakarienei varškėčių - bus jam staigmena :)

    AtsakytiPanaikinti
  34. Antra diena is eiles pas mus vakarui prie arbatos varskeciai:))Taip seimynai vakar patiko,kad uzsiprase ir si vakara iskept.Aciu uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  35. na kepu ir as taip isgirstuosius varskecius, jau jie puska graziai, truputi pyktis paeme darant tuos dubenelius, nezinau ar cia igudimo reikalas ar galit pasidalinti kaip paprasciau padaryt, bet kai uzsipyle idaras atrodo beveik tobulai, na liko 10 minuciu ir ragausim :)

    AtsakytiPanaikinti
  36. man viskas gavosi, nieks niekur neisbego, tik va keptuveje apkept nereikejo, nes dugnas ir tamsesnis ir kietesnis gavosi, nors apkepiau vos vos, taigi nesupratau kam apkept reik :)

    AtsakytiPanaikinti
  37. Puikus varskeciai, ziauriai skanus ir greitai paruosiami:) nei karto nebandziau ju apkepti, nes visada i silikonine keksiuku forma dedu ir saunu i orkaite, kad tepliotis nereiktu. Ir minkstuciai, puruciai, na tiesiog pasakiski gaunasi:).

    AtsakytiPanaikinti
  38. Nuostabiai skanu! Tikri pyragaičiai čia! Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  39. Su nurodytu miltu kiekiu neimanoma net i rankas paimt buvo - lipo tesla prie ranku. Dubeneliai pakepus keptuveje issilygino. Antra karta keptuveje tikrai nekepciau - nera reikalo, ir laiko susitaupytu.

    AtsakytiPanaikinti
  40. labai geros proporcijos ir tradiciniams varškėčiams kepti.. Super.

    AtsakytiPanaikinti
  41. Kepu ir kepu siuos varskecius, bet saunu tiesiai i orkaite, nereikia terliotis su keptuve....skanus ir karsti, ir salti. Aciu!

    AtsakytiPanaikinti