Baltarusiški varškėčiai
500 g varškės
2 kiaušiniai
6 v. š. cukraus
žiupsnelis druskos
100 g miltų + 50 g miltų varškėčiams apvolioti
100 g grietinės
šiek tiek aliejaus varškėčiams apkepti
Varškę ištrinti su 4 v. š. cukraus ir druska. Įmušti 1 kiaušinį ir 1 baltymą. Trynį palikti įdarui. Gerai išmaišyti. Suberti miltus ir dar kartą išmaišyti.
Iš tešlos formuoti rutuliukus, juos apvolioti miltuose ir suformuoti dubenėlius.
Dubenėlius apkepti įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus iš vienos pusės. Dėti į kepimo skardą.
Grietinę išmaišyti su 2 v. š. cukraus ir tryniu. Įdarą išpilstyti į varškėčius ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Patiekti su mėgstama uogiene ar jogurtu. Skanaus!
P. S. grietinės įdaras orkaitėje karamelizuojasi, tad varškėčiai gaunasi tiesiog fantastiški!
Šaltinis kulina.ru
siandien bandysiu juos kepti, tikiuosi pavyks... kazin ar galima grietine pakeisti i ta skysta jogurtine grietine?
AtsakytiPanaikintiBrigita, iš tiesų čia patariama naudoti kuo riebesnę grietinę, nes sumaišyta su cukrumi ir kiaušinio tryniu ji gerokai suskystėja. Bijau, kad skysta grietinė gali tiesiog visai ištekėti iš varškėčių...
AtsakytiPanaikintiSonatina, sue varskeciai toks geris.... cia kaip is dangaus siusta mana... super..
AtsakytiPanaikintidekui uz recepta
Nuostabūs! Šiek tiek apkeptus varškėčius dėjau į keksiukų formą- ir labai gražiai susiformavę iškepė ir rūpintis, kad įdaras išbėgs, nereikėjo :)
AtsakytiPanaikintina saunu kad radau kitokius varskiecius ...turesiu ka savo maziukui pagaminti,nes tie paprasti warskeciai jau nusibodo..aciu uz recepta Sonatina.tu saunuole...
AtsakytiPanaikintivakar kepiau vakarienei ;o))) gavosi kuo puikiausiai! idaro sunaudojau dvigubai ( 200g grietines du trynius ir 4 v s cukraus :o) tam paciam kiekiui teslos :o))) puikiausiai tilpo, skaniai paskrudo, burnoje tirpo! ;o))) liko trys varsketukai siandienai, tai vyras budamas dosnios dusios pats suslamste viena is pat ryto o man du paliko, baisiai tuo didziavosi, toki geri man padares ;o)))))
AtsakytiPanaikintiSonatina, labai skanu! Ačiū. :)
AtsakytiPanaikintitikrai labai skanus varskeciai...mano vyras kaip blynu blyneliu megejas liko baisiai suzavetas ir sotus :)
AtsakytiPanaikintinuuu..einu ir as pabandyti,maziukui iskepti,kol miega,tada parasysiu kaip gawosi:)
AtsakytiPanaikintiSonatina ar tesla turi buti tokia skystoka,man sunku suformuoti buvo dubenelius,as dejau daugiau miltu nei parasyta.gavosi 7dubeneliai,dabar kepa :)matau kad ydaras tirsteja,atrodo skaniai.maziukas sokineja prie orkaites:))
AtsakytiPanaikintiAnonimiškai :o) dideli jums varškėčiai matyt gavosi, mano išeiga buvo kažkur 15-17 varškėtukų :o))) tešla buvo pats tas formavimui ;o))) tikrai skanumėlis gaunasi, einu ir aš jų kepti vėlyviems pusryčiams ;o)))
AtsakytiPanaikintiSonatina, dar kartelį dėkui už receptuką :o))))
och, man visiskai jie nepavyko, miltu teko deti kur kas daugiau, ir dubeneliai man labai sunkiai formavosi, galiausiai apkepant jie susilygino ir ju net nebeliko :( zodziu, beda. nepsiseke man. daugiau nebedarysiu :(
AtsakytiPanaikintiPastebėjimas iš asmeninės patirties su varškiniais kepiniais tiems, kam nesigavo - bent jau man niekada nekyla problemų su apkepais ir varškėčiais (tiek keptais, tiek virtais) jei naudoju 9% riebumo varškę. Su liesa visada fiasko - ir miltų reikia daug, ir nekyla, ir rezultatas akmeninis. O varškėčius formuoju drėgnomis rankomis, taip jie nelimpa ir nereikia daug miltų dėti.
AtsakytiPanaikintiNezmoniskai skaniai pavyko, verke mano dieta :D
AtsakytiPanaikintiNors tesla isejo skystoka ir sunkoka dubenelius buvo daryti ir grietine truputi pabego, bet nesinorejo daugiau miltu deti, nes varskeciai kieti gautusi.
Kaip manote, ka cia sugalvoti, kad dubenukai stangresni butu ?
Nuostabus skonis. Patiekiau su padažu. Gyrė visa šeima;))
AtsakytiPanaikinti..pritariu, labai skanūs..dabar tokius tik ir kepsiu :)ačiū už receptuką..:)o vietoj grietinės naudojau naminį jogurtą ,nieks neisbego , buvo labai skanu :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanūs! Kepu jau antrą kartą ir kepsiu tikrai dar ne sykį. Namai kvepia ir visiems seilė varva belaukiant :)
AtsakytiPanaikintiTikejausi, kad bus siek tiek minkstesni.Bet gal per daug miltu idejau, nes dariau is 250g varskes ir tiesiog gal nesusireguliavau su miltais, ir pakepiau per ilgai keptuveje.Keptuveje kiek suprantu reikia vos kelias sekundes pakepti, taip? Bet kokiu atveju labai skanus.Bandziau daryti su rikota,bet nepavyko,nes rikota per skysta, tai teko pasigaminti varskes. Greitu metu bandysiu dar karta. Aciu uz idomu varskeciu varianta.
AtsakytiPanaikintiLabai džiaugiuosi, kad varškėčiai gaunasi skanūs :)
AtsakytiPanaikintiBarbora, pastaruoju metu varškėčių nebeapkepu keptuvėje ir papildomai neapvolioju miltuose, o iškart dedu į skardą ir kepu orkaitėje 30 minučių. Pastebėjau, kad geriausiai gaunasi iš maišeliuose parduodamos sausos birios varškės. Tuomet masė gaunasi neskysta ir miltų papildomai nereikia. Užsimaniau jų vėl :)
Maniskiu varskeciu tesla irgi gavosi skystoka ir dubeneliai niekaip nenorejo fomuotis. Bet siaip tikrai skanus varskeciai, kita karta bandysiu kepti silikonineje keksiuku formeleje :-)
AtsakytiPanaikintiGeras, jau kelinta karta kepu situos varskecius, bet niekada nebuvau paskaicius recepti iki pabaigos, atrode - kas cia gali but ypatingo, viska sudedi ir ismaisai - tiap ir darydavau - visus ingridientus sudedu i viena ir ismaisau, volioju miltuose, kepu is abieju pusiu keptuvej. Ir visada gaudavosi nepriekaistingi varskeciai:):)
AtsakytiPanaikintiIr tik dabar paskaiciau, kad ne viska i viena reikia det, o dar idaras cia yra:):):) Reiks pabandyt.
Bet aisku viena - sitie varskeciai kaip du viename - kaip bekeptum, turbut visaip nepriekaistingi:):):)
jo, mano "valgusis" vaikas netgi valgė, tad jie tikrai super! ;)
AtsakytiPanaikintiLabai skanus gavosi! Aciu, Sonatina :)
AtsakytiPanaikintiLabai super !! tik as neapkepiau keptuveje, o is karto dejau i orkaite - beje krastai tokie kitesni gavosi :) gal nuo miltu?
AtsakytiPanaikintiačiū už receptą , vakar kepiau , tik nevoliojau miltuose ir nekepiau keptuvei , iškart į orkaitę , gavosi labai purus minkšti ir laaaabai gardus , rekomenduoju :)
AtsakytiPanaikintiŠitie varškėčiai pasakiški :)Man irgi tešla išėjo skystoka ir nelabai gavosi tie dubenėliai :) Bet vistike labai skanu buvo.
AtsakytiPanaikintiLaaaabai skanūs :) Patiko, kad nereikia kepti keptuvėj ant aliejaus.. Dabar visada tokius kepsiu :)
AtsakytiPanaikintiSie fantastiskai skanus, net ne varskeciai, o pyrageliai greiciau. Mama sako, kad jai sie varskeciau geriau uz bet koki torta :D
AtsakytiPanaikintiNerealus varskeciai, tik as ju nekepinu, gaunas puikiai, o maziau darbo :) Aciu Sonatina!!!
AtsakytiPanaikintipuikus varskeciai,aciu :)
AtsakytiPanaikintiKepiau ir aš šįvakar vakarienei iš 300 g varškės ir atitinkamai kitų ingredientų, pavyko puikiai, suformavau 10 varškėtukų, juos apkepinusi dėjau į dvigubas popierines keksiukų formeles ir į stiklinę formą, liux buvo kaip tik mums dviems pavalgyti :) dėkui už receptuką!
AtsakytiPanaikintiO aš kepiau iš naminės varškės. Ji tokia kietoka buvo, tai su blenderiu reikėjo viską išmaišyti. Dubenėliai susiformavo labai gerai. Varškėčiai tirpsta burnoje :)
AtsakytiPanaikintikad jau taip išgirti, tai kepsiu ir aš. Vyras uzžsiprašė vakarienei varškėčių - bus jam staigmena :)
AtsakytiPanaikintiAntra diena is eiles pas mus vakarui prie arbatos varskeciai:))Taip seimynai vakar patiko,kad uzsiprase ir si vakara iskept.Aciu uz recepta!
AtsakytiPanaikintina kepu ir as taip isgirstuosius varskecius, jau jie puska graziai, truputi pyktis paeme darant tuos dubenelius, nezinau ar cia igudimo reikalas ar galit pasidalinti kaip paprasciau padaryt, bet kai uzsipyle idaras atrodo beveik tobulai, na liko 10 minuciu ir ragausim :)
AtsakytiPanaikintiman viskas gavosi, nieks niekur neisbego, tik va keptuveje apkept nereikejo, nes dugnas ir tamsesnis ir kietesnis gavosi, nors apkepiau vos vos, taigi nesupratau kam apkept reik :)
AtsakytiPanaikintiPuikus varskeciai, ziauriai skanus ir greitai paruosiami:) nei karto nebandziau ju apkepti, nes visada i silikonine keksiuku forma dedu ir saunu i orkaite, kad tepliotis nereiktu. Ir minkstuciai, puruciai, na tiesiog pasakiski gaunasi:).
AtsakytiPanaikintiNuostabiai skanu! Tikri pyragaičiai čia! Ačiū :)
AtsakytiPanaikintiSu nurodytu miltu kiekiu neimanoma net i rankas paimt buvo - lipo tesla prie ranku. Dubeneliai pakepus keptuveje issilygino. Antra karta keptuveje tikrai nekepciau - nera reikalo, ir laiko susitaupytu.
AtsakytiPanaikintilabai geros proporcijos ir tradiciniams varškėčiams kepti.. Super.
AtsakytiPanaikintiKepu ir kepu siuos varskecius, bet saunu tiesiai i orkaite, nereikia terliotis su keptuve....skanus ir karsti, ir salti. Aciu!
AtsakytiPanaikinti