Varškiniai blynai
185 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
3 v. š. cukraus
2 kiaušiniai
30 g tirpinto sviesto
125 g kreminės varškės
250 ml pieno
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
Kitame dubenyje sumaišyti kiaušinius, sviestą, varškę, pieną ir supilti į sausus ingredientus. Maišyti, kol nebesimatys sausų miltų.
Leisti tešlai bent pusvalandį pastovėti.
Įkaitinti blynų keptuvę, šiek tiek patepti sviestu ir pilti po pusę puodelio tešlos. Uždaryti ir kepti. Ataušinti ant grotelių. Skanaus!
P. S. gaunasi apie 8 labai skanūs ir švelnūs blynai.
Šaltinis Cook Almost Anything
Siais metais visi tik sneka ir kwpa blynus su varske, ar tik man taip atrodo? Bet Jusu receptai ir nuotraukos kaip visada puikios!
AtsakytiPanaikintio kremine varske gal tiktu tokia kaip RAMA Bonjour?
AtsakytiPanaikintiSonatina, o kokią kreminę varškę jūs naudojat?
AtsakytiPanaikintiAnksčiau pirkdavau mūsų švelniąją, bet dababar jos nebėra
Jolita, ačiū :)
AtsakytiPanaikintiMantai, Rama Creme Bonjour tikrai tinkama.
Varškę naudoju Mūsų švelniąją (tikrai dar vakar mačiau Hyper Rimi) arba natūralų varškės kremą Valio Alma...
Labai skanūs blynai išėjo, tik man prireikė beveik 1,5 karto daugiau miltų, nes tešla buvo labai skysta.
AtsakytiPanaikintiKepiau snd siuos blynus, bet ne cirvinius. Labai daug aliejaus prisigere :( Gal su cirviniais geriau but pasiseke, tik kad va keptuves neturiu :(
AtsakytiPanaikintiJo, čirviniams reikia tiktai nedaug aiejaus į tešlą įmaišyti, aš pilu 1v.š. ;) Aš išvis nemoku paprastų blynų kept ;(
AtsakytiPanaikintilaaaabai skanus blynai! Naudojau paprasta varske
AtsakytiPanaikintiNezinau del ko bet man tie blynai nesigavo :( vienas dalykas kai kepiau toj cirviniu blynu keptuveje neisejo man ju nuimti kai iskepe, reikejo gramdyti, antras dalykas ju skonis kaip teslos gavosi :( tad teko kepti keptuveje, o keptuveje jie gavosi puruciai, skanuciai :)
AtsakytiPanaikintiPer daug pieno į tokį kiekį miltų, todėl ir gaunasi skysta tešla.
AtsakytiPanaikintiVisai neseniai vėl kepiau šiuos blynus kelis kartus ir tešla tikrai nesigauna skysta. Tik reikia matuoti tiksliai - miltai recepte pateikiami ne mililitrais, o gramais. 185 g miltų atitiktų ~340 ml. Dažnai žmonės neatkreipia dėmesio į skirtingus matavimo vienetus, o tada kaltina receptą :)
AtsakytiPanaikintiŠiandien kepiau šiuos blynus, tikrai viskas gerai su produktų kiekiais, tešlos konsistencija pati ta, gavosi labai skanūs blynai, kirtom su sūneliu net ausys linko. Žymiuosi prie mėgstamiausių, tikrai kepsim dar ne kartą.
AtsakytiPanaikinti