Marmurinis keksas su bananais
110 g minkšto kambario temperatūros sviesto
300 g cukraus
3 dideli kiaušiniai
1,5 a. š. vanilės ekstrakto
3 labai sunokę bananai, sutrinti šakute
280 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
½ a. š. druskos
250 g grietinės
4 v. š. persijotos kakavos
Sviestą išplakti su cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Įmaišyti vanilę ir bananus.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda ir druska. Į tešlą įmaišyti pusę miltų, tuomet supilti grietinę ir įmaišyti likusius miltus. 1,5 puodelio tešlos supilti į kitą dubenį ir įmaišyti kakavą.
Kekso kepimo formą patepti riebalais ir pabarstyti miltais. Supilti 2/3 baltos tešlos, ant viršaus sukrėsti tešlą su kakava ir šaukštu sudėti likusią baltą tešlą. Šakute šiek tiek pamaišyti, kad balta ir kakavinė tešlos susimaišytų.
Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 45 – 55 minutes. Ataušinti ant grotelių. Skanaus!
P. S. cukraus bėriau tik 200 g ir sudėjau 4 bananus. Be galo drėgnas ir aromatingas keksas...
Šaltinis Baking Bites
skanu!
AtsakytiPanaikintiMmm, labai labai skanus, išbandžiau šiandien. ;)
AtsakytiPanaikintiO man per stipriai jautėsi soda...nors ir nugesinau ją grietine..
AtsakytiPanaikintiSita keksa kepau jau antra karta. Patinka ir man, ir namiskiams.:)Aciu.
AtsakytiPanaikintiJokios sodos nesijaučia (negesinau aš jos jokia grietine , tiesiog subėriau kartu su miltais). Skonis labai geras, tūrėjau svečių-labai patiko visiems-buvau priversta atspausti receptą ir nurodyti el.puslapį, kur tokių skanybių galima išmokti pasigaminti....
AtsakytiPanaikintio ka sudaro ta soda? juk dedasikepimo milteliai?ar ji nesijaucia?noriu ryt bandyti kepti
AtsakytiPanaikintiPaprastai į kepinius, į kuriuos dedama rūgščių produktų - medaus, grietinės, jogurto, kefyro ir pan., beriama ir sodos, ir kepimo miltelių. Tuomet soda neutralizuoja rūgštį ir suteikia kepiniui minkštumo, o kepimo milteliai iškelia.
AtsakytiPanaikintika tik kepiau,super!!! Aciu, Sonatina :)
AtsakytiPanaikintiKepu šį pyragą labai dažnai (ypač tinka iš pernokusių parduotuvėse nupigintų bananų). Dedu visada 4-5 bananus..ir šiek tiek mažiau miltų...tešla gaunasi skystesnė...bet pyragas labai drėgnas ir aromatingas....
AtsakytiPanaikintiJai lieka kitai dienai (tas būna labai retai)...pašildau mikrobanginėje ir pateikiu su bet kokiais ledais...labai skanus karštas desertas....
Nuostabiai nuostabiai skanu. ;)))
AtsakytiPanaikintiDziaugiuosi kad suradau si puslapi , manau ir as iskepsiu si pyraga .
AtsakytiPanaikintiKaip manote, kodel galejo susmegti keksas? Baisiai del to nusiminiau. Gal nereikejo visos teslos mikseriu maisyti, uztektu tik sviesta su cukrumi, o visa kita rankomis, t.y. saukstu? Pakaitinau orkaite iki 200 C, gal nereikia kaitinti, o sauti keksa i orkaite ir ne daugiau 180 C kepti? Po 55 min gal is karto netraukti, o palikti orkaiteje? Istraukiau is karto ir susmego, tiesiog bijojau, kad nesudziutu toj orkaitej. Nesu didele kulinare, bet noriu ismokti. Prasau patarkite,i ka atkreipti demesi, kad keksas tikrai butu iskiles. Is anksto dekui! Laura
AtsakytiPanaikintiAš kepiau su bananais, tačiau nelabai jie man jautėsi. Todėl šį kartą bandžiau dėti konservuotų persikų. Labai skanu. Supjausčiau riekelėmis ir sudėjau. O šiaip daug paprasčiau daryt taip: pusę masės supilti į skardelę, o į likusią įdėt kakavos ir dar kartą išmaišyti ir tuomet pilti ant baltos masės. mažiau žaidimo-rezultatas tas pats.
AtsakytiPanaikintiTaip, bananai jauciamu nelabai stipriai, dekite kokiu persiku, ar net ananasu, ir truputli per daug sodos yra ideta
AtsakytiPanaikintiKad ir kaip bebutu liudna, si karta nesigavo... Nepakankamai iskilo tesla :( Pyragu kepimo stazas 15 metu, o Sonatinos viskas iseidavo puikiai. Ka darysi, buna pasitaiko
AtsakytiPanaikintiAš dedu labai sunokusius bananus (beveik pajuodusius), tuomet jų skonis jaučiasi labai ryškiai.
AtsakytiPanaikintiOrkaitę visuomet kaitinu tokioje temperatūroje, kaip nurodyta recepte. Iškepusių pyragų niekuomet nepalieku orkaitėje.
Ar tikrinote pyragą pagaliuku - gal jis nebuvo iki galo iškepęs, todėl išimtas iš orkaitės ir susmego?
O gal nepakankamai išplakėte sviestą su cukrumi ir kiaušiniais? Paprastai tokio tipo tešlos sviestą su cukrumi rekomenduojama plakti apie 5 minutes ir po kiekvieno kiaušinio po minutę.
labai skanus keksas, grietinę pakeičiau jogurtu su uogomis :)
AtsakytiPanaikintineturiu sodos:(( o jeigu desiu vien kepimo miltelius, 2 a.s. ar nenukentes kekso dregnumas ar minkstumas?
AtsakytiPanaikintilabai labai drėgnas ir kvapnus.. vienas iš skaniausių mano ragautų keksų.. :)
AtsakytiPanaikintiNepraėjo nei pusvalandis, o kekso jau tik keli gabalėliai belikę, skanumėlis :). Bananų neturėjau, sutarkavau kelias prinokusias kriaušes ir tikrai puikiai viskas pavyko. Ačiū už tokį skanų receptą :)
AtsakytiPanaikintilabai patiko :)
AtsakytiPanaikintiMergaites,keksas susmenga tada,kai yra per gaug dregmes,tiesiog nevisada buna bananai vienodi,kiausiniai ,mazesni ,didesni.Dekit sodos ir kepimo milteliu ,kiek parasyta,o miltu, tiek ,kad butu kaimiskos grietines tirstumo.Keksas su bananais super geras!Dregnas,kvapnus!!!Dekui Sonatina.Bendradarbiai ,mane pradejo dievinti.....!!!
AtsakytiPanaikintio man kazko jis slapias labai isejo,nors kai kepe iskilo,maniau purus bus,bet ne,nors skanus,kazi kodel,tipo miltu per mazai? bet jei per daugt ai plyta butu ne keksas :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanus receptas,as daznai kepu be bananu,o i kakavine tesla imaisau dar riesutu ir sokolado gabaliuku.Kas ragavo tam patiko labai!
AtsakytiPanaikintiGeriausiai pavykęs kada nors keptas keksas! Skonis nuostabus ;) Ačiū už receptą. Kepinys puikiai iškilo.
AtsakytiPanaikintiLabai skanus keksas. Aciu
AtsakytiPanaikintiO ar iš šitos tešlos gautųsi keksiukai? :)
AtsakytiPanaikintiNuostabus keksas gavosi :)
AtsakytiPanaikinti