Sluoksniuotos tešlos sausainiai su aguonomis
   
  
400 g sluoksniuotos bemielės tešlos   
  
125 g maltų aguonų   
30 g cukraus   
1 a. š. vanilinio cukraus   
120 g maltų migdolų   
1 apelsino tarkuota žievelė   
1 kiaušinis   
100 ml pieno   
1 a. š. krakmolo   
  
Sumaišyti visus įdaro ingredientus ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol masė šiek tiek sutirštės. Ataušinti.   
  
Iš tešlos iškočioti 20 x 30 cm dydžio lakštą. Aptepti įdaru, paliekant 1 cm kraštelius. Tuomet iš abiejų pusių tešlą standžiai susukti iki vidurio ir supjaustyti 1 cm storio riekėmis.   
  
Sausainius išdėlioti į kepimo popieriumi išklotas skardas paliekant tarpelius. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minučių, kol sausainiai gražiai apskrus.   
  
Ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!   
  
P. S. į įdarą dar galima įmaišyti smulkiai supjaustytų apelsinų ar citrinų cukatų, įmaišyti šaukštą apelsinų likerio ar romo... Labai skanu, lengvai paruošiama ir šventiška!  
  
   
Šaltinis Amuses Bouche  
 





 
 Pranešimai
Pranešimai
 
 



Kokia gera ideja !! Vos ne simtalapis, tik daug paprasciau. Statau i eile :-)
AtsakytiPanaikintiliuks, patikti!
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai atrodo, būtinai bandysiu sekmadienį
AtsakytiPanaikintiSonatina, o Tu aguonas mali mėsmale ar kombaine? Jaučiu, kad 5 kartus padidinus įdaro kiekį, jis puikiai tiktų mano kalėdiniam mieliniam vyniotiniui... ;)
AtsakytiPanaikintiNuostabi idėja! :)
AtsakytiPanaikintiAga, Sonatina, kuom mali aguonas ir iki kiek jas malti?
AtsakytiPanaikintiLabai ačiū, merginos :) Sausainiukai tikrai verti dėmesio :)
AtsakytiPanaikintiAguonas aš malu blenderiu. O malti reikėtų tiek, kad paruoštoje masėje nebesijaustų aguonų grūdelių...
Autorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiMan aguonos kombaine nesusimala:(. Beje, jas malti nuplikytas?
AtsakytiPanaikintiLabai paprasta ir skanu. Aciu. Maliau aguonas sausas.
AtsakytiPanaikintilabai jau skanus gavosi. skonis labai primena simtalapi reiktu trupucio razinu ir liuks:)
AtsakytiPanaikintiKlausykit, o kiaušinį į įdarą maišyti, ar jis sausainiams aptepti skirtas? Viskas jau suruošta, kad rytoj ryte kepti, tik dabar dėl to kiaušinio suabejojau :)
AtsakytiPanaikintiTaigi nerašoma, kad sausainius reikia kažkuo aptepti, tad kiaušinis skirtas įdarui, kad jį "surištų" :)
Panaikinti