2009 m. lapkričio 3 d., antradienis

Rumuniškas varškės pyragas

PB02001212-1 copy
Tešlai
7 v. š. pieno
7 v. š. aliejaus
6 v. š. cukraus
1 kiaušinis
1 a. š. sodos
350 g miltų

Įdarui
500 g rikotos ar kreminės varškės
2 kiaušiniai
200 g cukraus pudros
80 g sviesto
2 v. š. manų kruopų
2 a. š. vanilinio cukraus
1 citrinos tarkuota žievelė
100 g razinų (nebūtinai)

Tešlai nedideliame puode užvirti pieną, aliejų ir cukrų. Nukelti nuo viryklės, šiek tiek ataušinti ir supilti į dubenį. Suberti miltus, sumaišytus su soda, įmušti kiaušinį ir maišyti, kol gausis tešla.

Tešlą padalinti į dvi lygias dalis. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti 20 x 30 cm lakštą ir įkloti į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Įdarui ištirpinti sviestą ir ataušinti. Visus įdaro ingredientus gerai išmaišyti, kol gausis vientisa masė.

Supilti paruoštą įdarą į tešla išklotą formą. Iškočioti likusią tešlą, uždėti ant įdaro, šiek tiek suspausti abu tešlos gabalus. Viršų subadyti šakute.

Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes, kol paviršius gražiai pagels.

Ataušinti, pabarstyti cukraus pudra ir patiekti. Skanaus!

P. S. tešla gaunasi minkšta ir lengvai kočiojama... Cukraus pudros į įdarą bėriau tik 140 g, tačiau saldumo buvo kaip tik... Tikrai labai skanus pyragas!

PB020048copy-1 copy
Šaltinis Room for Dessert

30 komentarų:

  1. Atrodo tiesiog puikiai - o aš taaaip mėgstu varškę ir visokiausius įvairiausius varškės kepinius! :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sonatina, raminkis, ir taip nespėju. :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pyragas atrodo nuostabiai skaniai, jau įsivaizduoju burnoje betirpstantį gabalėlį :) :) :)
    Ačiū, Sonatina!!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ka tik isbandziau :( Isemus pyraga, truputi paausinus ir perpjovus visas idaras isbego :(( Kodel? Dariau viska tiksliai pagal pateikta recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū, merginos!

    Blandynka, labai gaila, kad taip nutiko... O kokią varškę naudojai ir kokio tirštumo įdaras gavosi? Nes man įdaras gavosi pakankamai standus...

    AtsakytiPanaikinti
  6. O man iškepė puikiai. Skanus. ;) Naudojau riebią naminę varškę, cukraus pudros dėjau 160 g, nes varškės dėjau daugiau - apie 580 g. Ačiū už receptuką. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labas Sonatina,

    Dejau Rikota, nes cia kur gyvenu nera varskes :(

    AtsakytiPanaikinti
  8. Cia kur as gyvenu irgi nera varskes, tad teko deti 18% riebumo cream cheese (labai panasu i musu tirsta grietine). Itariau, kad idaras bus gerokai per skystas, tad situacija taisiau su dviguba manu norma. Viskas puikiai pavyko. Gal tik neiskilo taip graziai kaip nuotraukoj. Labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  9. labas sonatina patark buk gera ka ne taip dariau viskas gal ir gerai gavosi bet pati tesla gavosi labai kieta gal del to kad nedejau sodos?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Na va, gaminau si pyraga, naudojau rikota.. man jis gavosi tikrai ne toks kaip nuotraukoje.. tavo, Sonatina, varske atrodo tokia puri, o man gavosi pakankamai riebi ir tirsta mase.. tesla kocioti irgi buvo vienas vargas, nes ji vis susitraukdavo ir niekaip nepavyko uzspausti galu... net nzn ka padariau ne taip

    AtsakytiPanaikinti
  11. Na, sunku pasakyti, kodėl tešla gavosi kieta - man kaip tik tešla buvo be galo elastinga ir visiškai nesusitraukianti...
    O vietoje sodos nebėrėt kepimo miltelių? Ar tiesiog visai nieko nedėjot? Nes jei visiškai nieko - ta natūralu, kad tešla liko kieta...
    Dar tešla galėjo tapti kieta, jei buvo per ilgai minkyta...
    Aš įdarui naudojau ne rikotą, o kreminę varškę ir įdaras gavosi puikus - purus ir tikrai neriebus...

    AtsakytiPanaikinti
  12. gal del to kad nieko negedau ir gavosi kieta tesla na kita karta vel bandysiu tikiuosi gausis:)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Aš irgi kepiau ir gavosi super, toks drėgnas, purus ir labai malonaus skonio pyragas, viską dariau pagal receptą, tešla kočiojosi puikiai, o įdarui naudojau varškę, pagamintą iš šaldyto kefyro (tereikia ištrauktą iš kameros kefyrą įrišti į dvigubą marlę ir leisti atitirpti, man iš 2 litrų gavosi kaip tik 500 g labai švelnios varškės). Tikrai dar kepsiu, ačiū Sonatina už puikų receptą. Rūta

    AtsakytiPanaikinti
  14. O kas ta kreminė varškė? Kituose pyraguose naudoju arba ricotta, arba Rama varškę. Ar tiktų pastaroji?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Man irgi labai įdomu, kokia tūrėtų būti ta kreminė varškė..? Gal galima dėti paprastą varškę arba desertinę varškytę? :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Aš naudoju Mūsų švelniąją varškę arba natūralų varškės kremą Valio Alma. Tikrai galima dėti ir paprastą varškę (tik vertėtų pertrinti per sietelį ir sutrinti blenderiu) ar desertinę...

    AtsakytiPanaikinti
  17. Labas Sonatina, jau kiek bandau Tavo receptuku, tai labai skaniai viskas iseina. Kepiau ir sita pyrageli, naudojau paprasta varske, nuostabus gavosi, net draugas valge (o ji be mesos ir bulviu daugiau nieko nepripazista), aciu uz toki skanesta, jau draugem padalinau receptuka

    AtsakytiPanaikinti
  18. sveika, na pas mane orkaitete dabar kepa sis pyragas, tikiuosi kad bus skanus :) del teslos tai sutinku su kitu nuomone, ji buvo kieta ir labai sunkiai kociojosi, prasikankinau, net prakaitas ismuse, o rezultatas tas pats, pusiau tik uzdengtas pyragas, uk nekovosi su vejo malunais :). varske dejau paprasta, ir mase gavosi tokia skystoka, bet tikiuosi iskeps ir viskas bus gerai :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Na va iskepe, tai varskes idaras gavosi purus, skanus ir isvaizda kaip pas tave nuotraukoj, bet biskvitas tai kietas :(

    AtsakytiPanaikinti
  20. Skanus pyragas. Viskas gavosi puikiai, kaip tavo nuotraukoj.Naudojau ricota. Kremas puikus, biskvitai irgi kaip turi buti. barbora

    AtsakytiPanaikinti
  21. Ypatingai skanus pyragas. Tikrai nenusivyliau :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. siandien ir as isbandziau si pyraga, gavosi labai puikiai, tik galbut pagrindas ir virsus siek tiek kietoki..sonatina, kaip butu galima to isvengti ar cia toks ir turi buti?

    AtsakytiPanaikinti
  23. Norėčiau paklausti, ar būtų gerai jeigu naudočiau Mascarpone sūrį?

    AtsakytiPanaikinti
  24. Tešla gaunasi kieta, jei padauginate miltų. Geriau jau palikti tešlą lipnesnę ir ją kočioti tarp dviejų plėvelės ar kepimo popieriaus lakštų. Tuomet iškepusi ji nebus kieta.

    Aš maskarponės nenaudočiau, nes ji turbūt kokius 8 kartus riebesnė, o ir dvigubai brangesnė... Žinoma, galima pamėginti, bet ar verta?

    AtsakytiPanaikinti
  25. Išbandyta. Mano įspūdžiai patys geriausi. Labai patiko tešla. Miltų bėriau apie 320 g, ji buvo minkšta, bet nelipni, puikiai kočiojosi. Pyragas tikrai lengvai pagaminamas ir skanus. Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  26. Labas, Sonatina,

    Kai pirma karta kepiau si pyraga, man jis nesigavo, visas idaras isbego, zalias buvo. Supratau, kodel. Mano kepimo forma buvo tokia pyragine, apvali, tai idaro gavosi labai storas sluoksnis, todel jis neiskepe. Antra karta, kai kepiau, gavosi puikiai.Beje, naudojau maskarpone. Si karta pyraga kepiau skardoje,lakstai gavosi ploni pakankamai, o idaro sluoksnis irgi tolygiai pasiskirste. Nu puikus tiesiog isejo. Ir maskarpone visai nepagadino reikalo, pyragas gavosi toks minkstutis ir visai neriebus... Ir dar, kita karta idaro deciau tik puse normos, nes, bent jau man, jo tikrai per daug.kad ir kepiau pyraga per visa skarda, idaro liko...tai tiek mano patirties ir pastebejimu...

    AtsakytiPanaikinti
  27. Be galo skanus pyragas!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  28. Kepiau šį pyragą jau 3 kartus! Visąlaik dėdavau varškę ir ją maišydavau su keliais šaukštais mascarpone :) Kartą išbandžiau su grietine - ne ką prasčiau ir pigesnis variantas :)

    AtsakytiPanaikinti
  29. Šis pyragas žiauriai skanus :) dėjau trintą per sietelį kaimišką varškę, tarp varškės ir tešlos dar pertepiau uobuoliene. Na, neapsakomai skanu gavosi, tikrai reiks kepti dar ir dar :) ačiū už eilinį labai gerą ir teisingą receptą, dar nesu nusivylusi nė karto šiuo puslapiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  30. I varske idejau saukstu daugiau manu kruopu, isejo puikus :) dariau su desertine Prezident varske:)

    AtsakytiPanaikinti