Rumuniškas varškės pyragas
Tešlai
7 v. š. pieno
7 v. š. aliejaus
6 v. š. cukraus
1 kiaušinis
1 a. š. sodos
350 g miltų
Įdarui
500 g rikotos ar kreminės varškės
2 kiaušiniai
200 g cukraus pudros
80 g sviesto
2 v. š. manų kruopų
2 a. š. vanilinio cukraus
1 citrinos tarkuota žievelė
100 g razinų (nebūtinai)
Tešlai nedideliame puode užvirti pieną, aliejų ir cukrų. Nukelti nuo viryklės, šiek tiek ataušinti ir supilti į dubenį. Suberti miltus, sumaišytus su soda, įmušti kiaušinį ir maišyti, kol gausis tešla.
Tešlą padalinti į dvi lygias dalis. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti 20 x 30 cm lakštą ir įkloti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Įdarui ištirpinti sviestą ir ataušinti. Visus įdaro ingredientus gerai išmaišyti, kol gausis vientisa masė.
Supilti paruoštą įdarą į tešla išklotą formą. Iškočioti likusią tešlą, uždėti ant įdaro, šiek tiek suspausti abu tešlos gabalus. Viršų subadyti šakute.
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes, kol paviršius gražiai pagels.
Ataušinti, pabarstyti cukraus pudra ir patiekti. Skanaus!
P. S. tešla gaunasi minkšta ir lengvai kočiojama... Cukraus pudros į įdarą bėriau tik 140 g, tačiau saldumo buvo kaip tik... Tikrai labai skanus pyragas!
Šaltinis Room for Dessert
Atrodo tiesiog puikiai - o aš taaaip mėgstu varškę ir visokiausius įvairiausius varškės kepinius! :))
AtsakytiPanaikintiSonatina, raminkis, ir taip nespėju. :D
AtsakytiPanaikintiPyragas atrodo nuostabiai skaniai, jau įsivaizduoju burnoje betirpstantį gabalėlį :) :) :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Sonatina!!!
Ka tik isbandziau :( Isemus pyraga, truputi paausinus ir perpjovus visas idaras isbego :(( Kodel? Dariau viska tiksliai pagal pateikta recepta.
AtsakytiPanaikintiAčiū, merginos!
AtsakytiPanaikintiBlandynka, labai gaila, kad taip nutiko... O kokią varškę naudojai ir kokio tirštumo įdaras gavosi? Nes man įdaras gavosi pakankamai standus...
O man iškepė puikiai. Skanus. ;) Naudojau riebią naminę varškę, cukraus pudros dėjau 160 g, nes varškės dėjau daugiau - apie 580 g. Ačiū už receptuką. :)
AtsakytiPanaikintiLabas Sonatina,
AtsakytiPanaikintiDejau Rikota, nes cia kur gyvenu nera varskes :(
Cia kur as gyvenu irgi nera varskes, tad teko deti 18% riebumo cream cheese (labai panasu i musu tirsta grietine). Itariau, kad idaras bus gerokai per skystas, tad situacija taisiau su dviguba manu norma. Viskas puikiai pavyko. Gal tik neiskilo taip graziai kaip nuotraukoj. Labai skanu!
AtsakytiPanaikintilabas sonatina patark buk gera ka ne taip dariau viskas gal ir gerai gavosi bet pati tesla gavosi labai kieta gal del to kad nedejau sodos?
AtsakytiPanaikintiNa va, gaminau si pyraga, naudojau rikota.. man jis gavosi tikrai ne toks kaip nuotraukoje.. tavo, Sonatina, varske atrodo tokia puri, o man gavosi pakankamai riebi ir tirsta mase.. tesla kocioti irgi buvo vienas vargas, nes ji vis susitraukdavo ir niekaip nepavyko uzspausti galu... net nzn ka padariau ne taip
AtsakytiPanaikintiNa, sunku pasakyti, kodėl tešla gavosi kieta - man kaip tik tešla buvo be galo elastinga ir visiškai nesusitraukianti...
AtsakytiPanaikintiO vietoje sodos nebėrėt kepimo miltelių? Ar tiesiog visai nieko nedėjot? Nes jei visiškai nieko - ta natūralu, kad tešla liko kieta...
Dar tešla galėjo tapti kieta, jei buvo per ilgai minkyta...
Aš įdarui naudojau ne rikotą, o kreminę varškę ir įdaras gavosi puikus - purus ir tikrai neriebus...
gal del to kad nieko negedau ir gavosi kieta tesla na kita karta vel bandysiu tikiuosi gausis:)
AtsakytiPanaikintiAš irgi kepiau ir gavosi super, toks drėgnas, purus ir labai malonaus skonio pyragas, viską dariau pagal receptą, tešla kočiojosi puikiai, o įdarui naudojau varškę, pagamintą iš šaldyto kefyro (tereikia ištrauktą iš kameros kefyrą įrišti į dvigubą marlę ir leisti atitirpti, man iš 2 litrų gavosi kaip tik 500 g labai švelnios varškės). Tikrai dar kepsiu, ačiū Sonatina už puikų receptą. Rūta
AtsakytiPanaikintiO kas ta kreminė varškė? Kituose pyraguose naudoju arba ricotta, arba Rama varškę. Ar tiktų pastaroji?
AtsakytiPanaikintiMan irgi labai įdomu, kokia tūrėtų būti ta kreminė varškė..? Gal galima dėti paprastą varškę arba desertinę varškytę? :)
AtsakytiPanaikintiAš naudoju Mūsų švelniąją varškę arba natūralų varškės kremą Valio Alma. Tikrai galima dėti ir paprastą varškę (tik vertėtų pertrinti per sietelį ir sutrinti blenderiu) ar desertinę...
AtsakytiPanaikintiLabas Sonatina, jau kiek bandau Tavo receptuku, tai labai skaniai viskas iseina. Kepiau ir sita pyrageli, naudojau paprasta varske, nuostabus gavosi, net draugas valge (o ji be mesos ir bulviu daugiau nieko nepripazista), aciu uz toki skanesta, jau draugem padalinau receptuka
AtsakytiPanaikintisveika, na pas mane orkaitete dabar kepa sis pyragas, tikiuosi kad bus skanus :) del teslos tai sutinku su kitu nuomone, ji buvo kieta ir labai sunkiai kociojosi, prasikankinau, net prakaitas ismuse, o rezultatas tas pats, pusiau tik uzdengtas pyragas, uk nekovosi su vejo malunais :). varske dejau paprasta, ir mase gavosi tokia skystoka, bet tikiuosi iskeps ir viskas bus gerai :)
AtsakytiPanaikintiNa va iskepe, tai varskes idaras gavosi purus, skanus ir isvaizda kaip pas tave nuotraukoj, bet biskvitas tai kietas :(
AtsakytiPanaikintiSkanus pyragas. Viskas gavosi puikiai, kaip tavo nuotraukoj.Naudojau ricota. Kremas puikus, biskvitai irgi kaip turi buti. barbora
AtsakytiPanaikintiYpatingai skanus pyragas. Tikrai nenusivyliau :)
AtsakytiPanaikintisiandien ir as isbandziau si pyraga, gavosi labai puikiai, tik galbut pagrindas ir virsus siek tiek kietoki..sonatina, kaip butu galima to isvengti ar cia toks ir turi buti?
AtsakytiPanaikintiNorėčiau paklausti, ar būtų gerai jeigu naudočiau Mascarpone sūrį?
AtsakytiPanaikintiTešla gaunasi kieta, jei padauginate miltų. Geriau jau palikti tešlą lipnesnę ir ją kočioti tarp dviejų plėvelės ar kepimo popieriaus lakštų. Tuomet iškepusi ji nebus kieta.
AtsakytiPanaikintiAš maskarponės nenaudočiau, nes ji turbūt kokius 8 kartus riebesnė, o ir dvigubai brangesnė... Žinoma, galima pamėginti, bet ar verta?
Išbandyta. Mano įspūdžiai patys geriausi. Labai patiko tešla. Miltų bėriau apie 320 g, ji buvo minkšta, bet nelipni, puikiai kočiojosi. Pyragas tikrai lengvai pagaminamas ir skanus. Ačiū
AtsakytiPanaikintiLabas, Sonatina,
AtsakytiPanaikintiKai pirma karta kepiau si pyraga, man jis nesigavo, visas idaras isbego, zalias buvo. Supratau, kodel. Mano kepimo forma buvo tokia pyragine, apvali, tai idaro gavosi labai storas sluoksnis, todel jis neiskepe. Antra karta, kai kepiau, gavosi puikiai.Beje, naudojau maskarpone. Si karta pyraga kepiau skardoje,lakstai gavosi ploni pakankamai, o idaro sluoksnis irgi tolygiai pasiskirste. Nu puikus tiesiog isejo. Ir maskarpone visai nepagadino reikalo, pyragas gavosi toks minkstutis ir visai neriebus... Ir dar, kita karta idaro deciau tik puse normos, nes, bent jau man, jo tikrai per daug.kad ir kepiau pyraga per visa skarda, idaro liko...tai tiek mano patirties ir pastebejimu...
Be galo skanus pyragas!!!!!
AtsakytiPanaikintiKepiau šį pyragą jau 3 kartus! Visąlaik dėdavau varškę ir ją maišydavau su keliais šaukštais mascarpone :) Kartą išbandžiau su grietine - ne ką prasčiau ir pigesnis variantas :)
AtsakytiPanaikintiŠis pyragas žiauriai skanus :) dėjau trintą per sietelį kaimišką varškę, tarp varškės ir tešlos dar pertepiau uobuoliene. Na, neapsakomai skanu gavosi, tikrai reiks kepti dar ir dar :) ačiū už eilinį labai gerą ir teisingą receptą, dar nesu nusivylusi nė karto šiuo puslapiu :)
AtsakytiPanaikintiI varske idejau saukstu daugiau manu kruopu, isejo puikus :) dariau su desertine Prezident varske:)
AtsakytiPanaikinti