2009 m. lapkričio 9 d., pirmadienis

Persiškas baklažanų apkepas

PB05009011-1 copy
2 dideli baklažanai (apie 1 kg)
3/4 puodelio aliejaus
2 dideli svogūnai, plonai supjaustyti
4 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
4 kiaušiniai
4 v. š. kapotų petražolių
1/4 a. š. malto šafrano, pamirkyto 1 v. š. karšto vandens
1 žaliosios citrinos sultys
1 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. miltų
1 a. š. druskos
1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų

Baklažanus nulupti ir supjaustyti riekėmis. Keptuvėje įkaitinti ¼ puodelio aliejaus ir apkepti baklažanus iš abiejų pusių, kol suminkštės. Vietoje to baklažanus galima apšlakstyti aliejumi ir apie 30 minučių kepti iki 190º C įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusius baklažanus sutrinti šakute.

Toje pačioje keptuvėje 3 v. š. aliejaus pakepinti svogūnus ir česnakus, kol suminkštės bei šiek tiek apskrus, ir sumaišyti su baklažanais.

Kiaušinius gerai išplakti su petražolėmis, šafranu, žaliosios citrinos sultimis, kepimo milteliais, miltais druska ir pipirais. Plakinį supilti ant baklažanų ir gerai išmaišyti.

Į kepimo formą įpilti ¼ puodelio aliejaus ir dėti į iki 190º C įkaitintą orkaitę. Kai aliejus įkais, atsargiai supilti baklažanus ir kepti neuždengus 30 minučių. Išimti kepimo indą iš orkaitės ir ant viršaus supilti likusį aliejų. Dar kepti 20 – 30 minučių, kol gražiai apskrus. Skanaus!

P. S. aliejaus tiek daug nenaudojau - į kepimo formą nepyliau visai, o ir ant kepinio viršaus taip pat, nes kepiau orkaitėje iš viso tik 30 minučių. Taip pat nedėjau ir šafrano... Apkepas buvo be galo skanus - tikrai kepsiu dar ne kartą :)

Šaltinis Eating out loud

14 komentarų:

  1. Pabandziau sita recepteli, bet resultatas net nepanasus i sita grozi gavosi :) Baklazanai gavosi tamsus ir po pusvalandzio orkaiteje kepimo neiskepe pakankamai kad susitrintu sakute :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. As taip pat pabandziau ir gavosi labai skanu:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Baklažanai, be abejo kepami patamsėja... O kad būtų minkšti tiesiog reikėjo ilgiau kepti - visos orkaitės, vis dėl to, skirtingos...

    Džiaugiuosi, kad patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Išbandžiau ir aš šį receptą, bet man apkepas gavosi begalo riebus, nors aliejaus nei prieš kepant nei įpusėjus kepimui nepyliau. Galbūt kažką ne taip padariau...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai idomus receptas, jei nesupyksit galiu pasiulyti zymiai lengvesni ir sveikesni baklazano kepimo buda: nelupta, nepjaustyta baklazana subadyti sakute it kepti vid karstumo orkaiteje apie 40 min, kol paruduos is gerokai suminkstes, tuomet bus lengva sutrinti ir naudoju Jusu fantastiniam receptui

    AtsakytiPanaikinti
  6. na šis patiekaliuks mano orkaitėje pašautas kepa :) baklažaną sutryniau su blenderiu... žiūrėsim kas gausis :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki, ką tik nusirašiau šį receptą, bėgsiu per pietus prikti baklažanų, norėtųsi išbandyti kartu su šafranu, taigi ir jo paieškosiu :) Šiandien vakare išbandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Vakar iškepiau :) Mano apkepas gavosi plonas - per didelę skardą paėmiau, bet skonis tikrai geras :) Beje, baklažanus išviriau garų puode ir labai puikiai susitrynė, be to sutaupiau laiko, nes nereikėjo prie jų stovėti :)Dėjau ir šafrano, kaip gerai, kad draugai iš kelionės parvežė priekonių rinkinėlį, kuriame buvo ir šio super branaus prieskonio.O kepiau tik pusę valandos ir buvo iškepęs :) Manau, šią receptą pakartosiu neužilgo :) Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. sveiki, katik paragavau sio apkepo, nu man tai super skonis. as dar krabu dadejau ir suriuko truputi:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. pabandziau ir as supaprastinta varianta...be prieskoniu ir krapu. skanu :) dar vienas budas valgyti baklazanus. beje aliejaus praktiskai visai nedejau, tik patepiau inda, kuriame kepe. kazi kodel recepte siuloma tiek riebalu? siriskos tradicijos?! :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. o kodel kartais raso kad reik baklazanus pamirkyti suriame vandenyje tam kad kartumo nebutu ( pvz mousaka recepte), o kartais receptuose nieko nera apie uzsimenama -kaip kad siame recepte ? :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Yra rūšis baklažanų, kurie būna kartoki. Palaikius juo pabarstytus druska ir nuplovus kartumas dingsta. Be to, teigiama, kad po tokios procedūros baklažanai mažiau prisigeria riebalų... Tačiau man dar neteko ragauti karčių baklažanų, todėl taupydama laiką niekada jų nebarstau druska ir nelaukiu.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Labai skanus apkepas! Negaisdama laiko baklazanus supjausciau kubeliais ir apkepiau su trupuciu aliejaus. Per skubejima pamirsau odele nulupti, bet ji, tiesa sakant, visai netrukde. Aciu uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  14. Puikus receptas, tik as kepiau apie valanda. Kaip visada aciu Jums uz puikius receptus! Ieva

    AtsakytiPanaikinti