Voveraičių padažas su saulėje džiovintais pomidorais ir alyvuogėmis
1 v. š. sviesto
1 v. š. aliejaus
100 g šviežių voveraičių
½ puodelio saulėje džiovintų pomidorų, supjaustytų juostelėmis
¼ puodelio susmulkintų alyvuogių
druskos, maltų juodųjų pipirų
Ant vidutinės ugnies keptuvėje ištirpinti sviestą, supilti aliejų ir apkepti voveraites, vis pamaišant, kol suminkštės, apie 5 minutes. Suberti pomidorus ir alyvuoges, dar pakepinti 3 - 4 minutes. Pagardinti druska ir pipirais. Skanaus!
P. S. teoriškai šis padažas skirtas patiekti prie makaronų, dar užbarsčius skrudintų kedro riešutų ir tarkuoto parmezano (įsivaizduoju, kaip turėtų būti skanu...). Tačiau mes valgėme su silke ir karštomis bulvėmis :) Kartu su grybais dar apkepiau 1 susmulkintą svogūno galvutę...
Šaltinis About.com
koks įdomus derinys :o
AtsakytiPanaikintiLabai norėjosi kažko įdomesnio ir nestandartinio :)
AtsakytiPanaikintisveika sonatina,vis pas tave uzsuku,dabar tik pas mus atsirado voveraiciu,tai jieskau ka idomesnio pagaminti,nes jau labai pasiilgom grybu skonio,nes cia tik sanpinjonus perkam,as noriu paklausti,ar jas apkepti zalias,nereikia ju apvirti?o mane turbut atpazinai,bet dabar as negytenis,o gytene.
AtsakytiPanaikintidar as,ant kokio reikia spausti,kad savo varda irasyti?
AtsakytiPanaikintiSveika, labai smagu vėl matyti :) Tikrai seniai nerašei :)
AtsakytiPanaikintiVoveraites reikia kepti žalias, neapvirtas.
O norint įrašyti vardą, turbūt reikia išsirinkti Vardas/URL ir ten parašyti vardą...
labai dziugu,kad pameni mane,na as ir tundra,bandysiu dar karta.aciu.okaip voveraites pagaminsiu,butinai parasysiu.
AtsakytiPanaikinti