2009 m. rugpjūčio 5 d., trečiadienis

Makaronų salotos su kepta vištiena

P73000031-1 copy
Salotoms
500 g makaronų
2 nedidelės cukinijos, supjaustytos riekėmis
125 g šparaginių pupelių
375 g keptos vištienos
2 apelsinai
30 g graikinių riešutų
druskos, maltų juodųjų pipirų

Užpilui
1 apelsino sultys
2 v. š. aliejaus
1 v. š. graikinių riešutų aliejaus
2 v. š. kapotų petražolių

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nuvarvinti, perpilti šaltu vandeniu ir dar kartą gerai nuvarvinti.

Cukinijas ir šparagines pupeles suberti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 4 - 5 minutes, kol suminkštės. Daržoves nuvarvinti, perpilti šaltu vandeniu ir dar kartą gerai nuvarvinti.

Apelsinus nulupti, supjaustyti skiltelėmis. Vištieną susmulkinti.

Paruošti užpilą: sumaišyti apelsinų sultis, aliejų, petražoles. Pagardinti druska ir pipirais.

Į didelę salotinę sudėti makaronus, cukinijas, šparagines pupeles, apelsinus, graikinius riešutus ir vištieną. Užpilti užpilą ir atsargiai išmaišyti. Prieš patiekiant šaldyti šaldytuve mažiausiai 30 minučių. Skanaus!

P. S. makaronų dėjau tik 250 g. Originaliame recepte vietoje vištienos dedama rūkyta skumbrė. Manau, su ja taip pat turi būti nepaprastai skanu... Tikrai labai skanios salotos!

Šaltinis Mary Berry's Complete Cookbook

3 komentarai:

  1. Sonatina, gal galeciau Jusu paprasyti ikelti "Kiauliena korejietiskai" recepta? Vakar dar galejau ji arsidaryti supermama.lt forume, o siandien jau viska blokuoja. O receptuko ir neatsimenu :(((

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau, kad jau gerokai per vėlai, bet dėl visa ko vis tiek įdedu receptą :)

    Kiauliena korėjietiškai
    1 kg kiaulienos
    1 didelė svogūno galvutė
    3 - 4 skiltelės česnako
    1 v. š. cukraus
    2 v. š. aliejaus
    keli lauro lapeliai
    druskos
    pipirų
    sojos padažo
    citrinos sulčių

    Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką susmulkinti, viską suberti ant mėsos. Berti cukrų, pilti aliejų, dėti lauro lapelius, pilti sojos padažo, dėti druskos ir pipirų pagal skonį. Sudėti į kepimo indą ir pašlakstyti citrinos sultimis.
    Iškart dėti į iki 220°C įkaitintą orkaitę ir kepti neuždengus apie 1,5 val. Jei mėsa minkšta, ji ir iškepa greičiau, tad siūlau patikrinti gerokai anksčiau ir, jei iškepusi, nelaukti tų 1,5 val.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Isbandyta su vistiena. Truksta ryskesnio skonio, noretusi bent vieno labiau dominuojancio ingrediento.
    Manau, kad su skumbre butu pats tas. Butinai pabandysim ir parasysim :)

    AtsakytiPanaikinti