2009 m. rugpjūčio 16 d., sekmadienis

Tortiljų traškučiai su česnakais ir prieskoniais

P81100031-1 copy
1 v. š. aliejaus
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
1 a. š. džiovinto raudonėlio
4 tortiljos ar lavašas

Sumaišyti aliejų, česnaką ir prieskonius. Tortiljas aptepti paruoštu aliejumi ir žirklėmis sukarpyti į trikampius (lavašą – į keturkampius). Vienu sluoksniu sudėti į kepimo skardą ir kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 5 - 8 minutes, kol gražiai apskrus ir pasidarys traškūs. Skanaus!

P.S. dalį tortiljų aptepiau tik aliejumi su česnakais ir apibarsčiau kmynais. Vietoje raudonėlio naudoju Viduržemio jūros prieskonius. Dar labai tiktų pabarstyti aštresniu fermentiniu sūriu, pavyzdžiui Džiugu... Nurodytam tortiljų kiekiui sunaudoju daugiau aliejaus - tiesiog jei tepant pritruks, susimaišykite dar! Labai greita, bet labai skani užkanda :)

Šaltinis Taste.com.au

9 komentarai:

  1. Tikrai reiks pabandyti ir taip. As kepu su suriu, barstau kmynais ir saldziaja paprika. O iskepusi kartais aptepu aliejuje ismaisytais prancuziskais prieskoniais, skirtais tepti skrudintam batonui(uzkrito pavadinimas). Labai skanu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Laurindre, o aš būtinai pabandysiu taip, kaip tu darai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labas Sonatina, nuolat skaitau Tavo receptus ir stengiuosi, kuo daugiau jų išbandyti. Prisipažinsiu, dar neteko nusivilti :) Planuoju vieną vakarėlį ir ieškau idėjų užkandžiams, kuriuos jau pagamintus galėčiau nusivežti į sodybą. Gal galėtum ką patarti? Milda

    AtsakytiPanaikinti
  4. Milda, labai ačiū! Bet dėl užkandžių vargu, ar galiu patarti, nes tikrai neįsivaizduoju, ką mėgstate, o ko ne... Tegaliu patarti mėginti išsirinkti kažką iš jau pateiktų receptų - užkandžių receptų nemažai esu išbandžiusi ir pateikusi štai čia...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sonatina,mano vaikai siuncia tau dideli ACIU!!!
    Traskina ir sako-....labai skanus cipsai :))
    As dar jiems vistienos buljoniuko isviriau.
    O traskucius,kaip ir siulei,skaninau tarkuotu suriu.Super,greita ir skanu.
    Reiks pasigamint kokiam mergvakariui prie vyno :))).

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai labai skanus ir greitai gaminamas užkandis. Labai tinka prie salotų pasigardinimui, prie vyno, alaus stalui mmmmmm . Prieš kepimą dar pabarsčiau tarkuotu Džiugu ir kmynais. Ir vaikams ir suaugusiems labai patiko :) Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ačiūū, puikus užkandis,akimirksniu dingo nuo stalo.

    AtsakytiPanaikinti
  8. as vietoj aliejaus naudoju majoneza.

    AtsakytiPanaikinti

  9. Hi, I'm Amalia Wilson. I need to speak. Once we have decided the premises of our business case, there are numerous approaches to come to our conclusion, which is Case Study Writers Uk service, according to the prepositional phrase, which starts with the conjunction.

    AtsakytiPanaikinti