Šokoladinis keksas su gervuogėmis
230 g minkšto kambario temperatūros sviesto
600 g (3 puodeliai) cukraus
5 dideli išplakti kiaušiniai
2 a. š. vanilės ekstrakto
400 g (3 puodeliai) miltų
6 v. š. kakavos miltelių
½ a. š. kepimo miltelių
1/8 a. š. druskos
230 g (1 puodelis) pieno
1,5 puodelio gervuogių
100 g susmulkinto šokolado
25 cm skersmens apvalią kekso kepimo formą patepti sviestu ir pabarstyti miltais.
Sviestą išplakti su cukrumi iki purios baltos masės. Kiaušinius sumaišyti su vanile ir po truputi nenustojant plakti supilti į sviesto masę. Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais ir druska. Per kelis kartus maišant nedideliu greičiu į tešlą įmaišyti miltus ir pieną, pradedant ir baigiant miltais.
Atsargiai įmaišyti uogas ir smulkintą šokoladą.
Tešlą sukrėsti į paruoštą formą ir kepti iki 160º C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą ir 20 minučių ar kol iškeps. 15 minučių keksą aušinti formoje, tuomet išimti ir ataušinti ant grotelių. Skanaus!
P. S. cukraus bėriau tik 2 puodelius (400 g). Keksą apliejau šokoladine glazūra iš šio recepto. Uogas galima berti bet kokias :) Tikrai skanus drėgnas šokoladinis keksas...
Šaltinis npr.org
Šiandien kepu jau antrą kartą:) Skanu. Ir antrodo įspūdingai.
AtsakytiPanaikintiLabai džiaugiuosi, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiGaminau kartu su kompanija - suvalgėme visą iškart :)
AtsakytiPanaikintikiek laiko mazdaug kepa ploni mazi keksiukai ? tokie kaip madlenos pagal si recepta?
AtsakytiPanaikintiAkvileg, labai malonu, kad keksas patiko :)
AtsakytiPanaikintiManyčiau, kad reikėtų kepti tiek laiko, kiek įprastai kepamos madlenos, ~15 - 20 minučių.
Ar pavyks keksas be gervuogiu?
AtsakytiPanaikintiAs kepiau su avietem. Gavosi super :-) Labai labai skanus keksas. Manau, pavyktu ir visai be uogu.
AtsakytiPanaikintiDarkart grįžau pakomentuoti :) Ar bandėte valgyti su ledais? Mmmm... Pasaka :)
AtsakytiPanaikintiTikrai labai skanus keksas!!! Bravo Sonatina :)
AtsakytiPanaikintiO aš vakar kepiau su uogiene, nes iš kur dabar gausi tų uogų :) bet irgi labai skanus gavosi, puikus receptas ir dar su šokoladu.....
AtsakytiPanaikintitikrai labai skanus keksas!!!! rekomenduoju visoms kurioms patinka dregnas, minkstas sokoladinis keksas! maniskis dar apibarsto keksa cukraus pudra ir praso kepti ir kepti....
AtsakytiPanaikintiSonatina tavo receptai tikrai puikus!!!
Sonatina, aciu tau - visi galvojo, kad labai profesionaliai pagaminta! labai skanus, dregnas keksas. Tiesiog "fabrikinis" atrodo. Gaminu pagal tavo receptus ir dziugauju, nes viskas gaunasi tobulai! Didelis Tau aciu!ieva
AtsakytiPanaikintiO kekso viduriukas turi būti slapokas? Viską dariau pagal nurodymus receptuko
AtsakytiPanaikinti