Pyragas su persikais ir maskarpone
3 kiaušiniai
130 g cukraus
žiupsnelis druskos
250 g maskarponės
180 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
600 g persikų
Kiaušinius išplakti su 120 g cukraus ir druska. Sudėti kambario temperatūros maskarponę (kad lengviau išsimaišytų) ir gerai išplakti. Suberti persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir citrinos žievelę. Išmaišyti.
Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą skardą (18 x 30 arba 24 x 24 cm). persikus supjaustyti riekėmis ir išdėlioti ant tešlos. Pabarstyti likusiu cukrumi.
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 minučių.
P. S. paprastas, nesudėtingas, greitai paruošiamas :) Vietoje persikų dėjau konservuotus abrikosus. Beje, vietoje maskarponės galima naudoti kreminę varškę, o vietoje persikų - kitus mėgstamus vaisius (slyvas, vyšnias ir panašiai)... Skanaus!
Šaltinis kuking.net
tik ka nesenai istraukiau pyraga is orkaites ir jau puses nebera. labai skanus ir labai lengvai paruosiamas pyragas.siulau visoms isbandyti.tik as vietoje persiku naudojau pusei pyrago koncervuotus abrikosuso kitai pusei konservuotus ananasus. skanu
AtsakytiPanaikintiAčiū, labai smagu, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiLabai labai patiko sis pyragas! Ir paruosiamas greit ir skanu skanu :) pirmakart kepiau su abrikosais, dabar kepa orkaitej su persikais :) tikrai dar kepsiu ir kepsiu su ivairiausias vaisias :) svarbiausia kad vyras pirmakart paragaves sake butinai artimiausiu metu iskept :) ACIU.
AtsakytiPanaikintiLabai jau apetinai šis pyragas atrodo. Šiandien darysiu. :-) Tikiuos surasiu maskarpones sūrio. Nesu mačiusi, bet gal tiesiog dėmėsio neatkreipiau. Reikia šeimyna pradžiūginti.
AtsakytiPanaikintiSonatina, pasaka, o ne pyragas.
AtsakytiPanaikintiDabar gaminu tik pagal tavo receptus. Visos receptų knygos dulka.
Tu šaunuolė. Taip ir toliau. :-)
Labai noriu issikepti toki pyraga, bet esu visai nepatyrusi kulinare, net nelabai moku naudotis orkaite. Recepte parasyta kad kepti iki 200 laipsniu ikaitintoje orkaiteje.Lyg ir viskas aisku,bet yra dar kepimo funkcijos karštas oras, kaitinimas is virsaus ir apacios ir dar ten visokiu kitu, tai kokia funkcija naudojant kepti si pyraga? Aina
AtsakytiPanaikintiAina, aš visuomet kepdama pyragus jungiu kaitinimą iš viršaus ir iš apačios. Karštą orą papildomai jungiu nebent, jei dedu kepti iškart dvi skardas.
AtsakytiPanaikintiKepiau šį pyragą, tik vietoje maskarponės ėmiau varškę, o vietoje persikų - slyvas. Dėl varškės gavosi "talija friendly" versija, kuri be šio privalumo buvo ir labai skani! Dar vienas ačiū už receptą. :)
AtsakytiPanaikintilabai džiaugiuosi, kad suradau šį puslapiuką, receptai nepakartojami, ačiū tau Sonatina;) dar norėčiau paklausti, kodėl kol kepė šis pyragas orkaitėje, buvo išsipūtęs, o kai ištraukiau iš orkaitės sukrito ir beveik nieko nebeliko. Ką padariau ne taip?? būčiau labai dėkinga už atsakymą.
AtsakytiPanaikintiAčiū, merginos, smagu, kad receptai jums patinka :)
AtsakytiPanaikintiJei taip labai sukrito - gal tiesiog nebuvo iki galo iškepęs? Nors pyragai su varške ar sūriu iš principo linkę šiek tiek sukristi ištraukus iš orkaitės...
Labai skanus pyragas :) Veziau ji i svecius, tai dabar kitam kartui vel uzsiprase :)
AtsakytiPanaikintiAš šiandien irgi išbandžiau - tikrai labai skanu. :)
AtsakytiPanaikintina ir pas mane sis pyragelis jau orkaiteje, as ant virsaus naudojau sviezius mangu vaisius:)
AtsakytiPanaikintiKepiau si pyraga ir man nesigavo toks kaip paveiksliukyje-persikai tik ideti i orkaite iskart nuskendo ir jie buvo praktiskai pyrago dugne.
AtsakytiPanaikintilabai skanus pyragasir labai lengvai ir greitai paruosiams;)
AtsakytiPanaikintiNa, iskepiau atrode graziai, o skonis tai nuvyle, primena kepta saldzia kiausiniene.Zinoma, del skonio nesigincijama, bet labai nepatiko.
AtsakytiPanaikintiNuostabus receptukas.Labai patiko pyragas!!!!Aciu!
AtsakytiPanaikintiNa man sitas pyragas nors ir gavosi skanus, bet tikrai neatrodo taip, kaip foto, foto persikai laikosi ant virsaus o mano sukrito i viduri, as naudojau maskarpone, gal del to, kad sis suris labai lengvas ir trapus persikai sukrenta??Ir siaip pyragas gavosi labai plonas, nesupratau kodel??Be to norejau paklausti ar butina miltus sijoti, as ju nesijojau??
AtsakytiPanaikintipagaliau gavosi pyragas tai is to dziaugsmo net kelis kart kepiau,tik persiku nevisada turejau tai dejau ir nektarinu ir kriausiu ir karamelizuotu migdolu-labai skanu buvo.
AtsakytiPanaikintilabai nuostabus receptukai! Aciu ir labai laukiu nauju ideju besociams pilvukams:)
AtsakytiPanaikintiTikrai labai greitai paruošiamas pyragas. Kepiau 35 min., bet jis labai rudas isejo, apkepęs. Gana skanus, vienu kartu daugiau nei pusę dviese suvalgėm. O kai kuriems vaisiai sukrenta turbut todėl, kad įdeda per mažai miltų.
AtsakytiPanaikintiO persikai konservuoti? :)
AtsakytiPanaikintiAš dėjau konservuotus, dar gavosi ir 8 tešlą skysčio įmaišyti, tai gavosi saldo kas bet skanus, tik reikėjo ilgeliau pakept. Dėkoju už receptą!
AtsakytiPanaikintipyragas tai apsaka , šiandien dariau viskas super, o skonis fantastika
AtsakytiPanaikinti