Riešutininis tortas su maskarpone ir virtu kondensuotu pienu
Biskvitui
6 kiaušiniai
¾ puodelio + 2 v. š. (~140 g) miltų
¼ puodelio + 1 v. š. (~60 g) krakmolo
¾ puodelio (~150 g) cukraus
150 g maltų graikinių riešutų
Sirupui
2/3 puodelio vandens
1/3 puodelio cukraus
2 – 3 v. š. romo ar likerio
Kremui
500 g maskarponės
200 ml riebios grietinėlės
250 g virto kondensuoto pieno
~400 g juodųjų serbentų uogienės ar džemo
Tortui papuošti
200 g virto kondensuoto pieno
200 ml riebios grietinėlės
200 g migdolų plokštelių (arba tarkuoto šokolado)
Biskvitui atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Išplakti baltymus, kol suputos. Palaipsniui plakant suberti 75 g cukraus. Išplakti iki standumo. Trynius išplakti su likusiu cukrumi iki purios baltos masės. Miltus sumaišyti su krakmolu, persijoti, sumaišyti su maltais riešutais, suberti į trynius, dėti 1/3 baltymų ir atsargiai išmaišyti. Tada įmaišyti likusius baltymus. Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą 24 cm skersmens torto formą arba ant trijų kepimo popieriaus lakštų nusibrėžti 24 cm skersmens apskritimus ir juose ją tolygiai paskleisti.
Jeigu kepsite tris atskirus biskvitus, reikia kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 10 – 12 minučių. Kepant visą tešlą kepimo formoje, reikėtų kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje ~40 – 60 minučių. Iškepusį biskvitą ataušinti ir, jei kepėte kepimo formoje, perpjauti į tris dalis.
Sirupui vandenį užvirti su cukrumi. Nukelti nuo viryklės, ataušinti ir įmaišyti romą ar likerį.
Juodųjų serbentų uogienę šiek tiek pašildyti ir pertrinti per sietelį, kad neliktų kauliukų ir odelių. Ataušinti.
Kremui maskarponę išmaišyti ir per kelis kartus įmaišyti virtą kondensuotą pieną. Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į kremą.
Biskvitus sulaistyti paruoštu sirupu. Vieną biskvitą apjuosti torto formos kraštu ir aptepti puse juodųjų serbentų uogienės. Sudėti pusę kremo ir išlyginti. Dėti antrą biskvitą, aptepti likusia uogiene, supilti likusį kremą. Uždėti trečią biskvitą. Tortą mažiausiai kelias valandas pašaldyti šaldytuve.
Tortui papuošti skirtą grietinėlę išplakti su virtu kondensuotu pienu. Aptepti tortą. Šonus papuošti paskrudintomis migdolų riekėmis ar šokoladu. Skanaus!
P. S. puodelis – 250 ml. Vietoje graikinių riešutų naudojau lazdyno riešutus. Biskvitus kepiau atskirus – labai greita ir patogu! Kondensuotą pieną viriau 2 valandas. Šviežiai virtą ir atvėsintą kondensuotą pieną labai lengva įmaišyti į kremą. Jeigu naudosite Rududu, jį reikėtų šiek tiek pašildyti, kad jis paminkštėtų. Vietoje juodųjų serbentų uogienės naudojau juodųjų serbentų drebučius. Be galo skanus, drėgnas ir nesunkiai pagaminamas tortas!
Šaltinis Domowa cukiernia
Laba,pora klausimeliu:krakmolas-bulviu? ir virtas kondensuotas pienas-tai ne rudu-du,kaip matau pagal foto..ar paciom ji virti tada ir kiek laiko?aciu
AtsakytiPanaikintiKonkrečiai šiuo atveju naudojau bulvių krakmolą. Bet tikrai tinka ir kukurūzų krakmolas. Prie pastabų rašiau, kad kondensuotą pieną viriau 2 valandas. Tiesiog man pačios virtas kondensuotas pienas nepalyginamai skaniau už Rududu. Rududu irgi tinka, tik jį reikėtų šiek tiek pašildyti, kad suminkštėtų.
PanaikintiSveiki, as gal ir kvailai paklausiu, bet kondensuota piena vandens voneleje virti? Tiesiog niekad neteko to daryti.. :))
AtsakytiPanaikintiReikėtų neatidarytą skardinę saldinto kondensuoto pieno dėti į puodą, užpilti vandeniu, kad skardinė būtų visiškai apsemta, uždengti puodą dangčiu ir virti 2 valandas. Svarbu stebėti, kad skardinė būtų visuomet apsemta vandens. Išvirusį pieną šiek tiek ataušinti ir tik tuomet atsargiai atidaryti skardinę :)
PanaikintiSveika,Sonatina, toks klausimas iškilo : kuris tortas iš tinklaraštyję pateiktų jums pats skaniausias/-i?:)
AtsakytiPanaikintiIlgai galvojau, rinkausi, bet taip ir negaliu vienareikšmiškai atsakyti :) Labai priklauso nuo nuotaikos, nuo norų - ar norisi šokoladinio torto, ar ne, ar labai saldaus, ar gaivesnio...
PanaikintiNorėčiau paklausti apie kremo konsistenciją.. Žadu gaminti kiek kitokį tortą (šokoladiniai biskvitai, sulaistyti kava) o į mascarpone - kondensuoto pieno kremą įlašinti kelis lašus konjako ar pan. Norėčiau viršų papuošti konditeriniu švirkštu išspaustais kremo papuošimais, manot jie išsilaikys per naktį tortą laikant šaldytuve po stikliniu dangčiu?
AtsakytiPanaikintiAčiū :)
Ta prasme norėtumėte papuošti to pačio kremo, kuriuo pertepsite tortą, papuošimais? Sunku pasakyti,, ar būtų gerai. Labai priklauso nuo maskarponės ir grietinėlės kokybės. Galima į kremą įmaišyti grietinėlės standiklio arba šiek tiek želatinos. Tuomet papuošimai tikrai išsilaikytų.
PanaikintiLabas Sonatina, gal gali parasyti gramais ko reikia biskvitui?
AtsakytiPanaikintiKad viskas ir yra parašyta ir puodeliais, ir gramais :)
Panaikintikrakmolo ne 1 saukstas, bet ¼ puodelio + 1 v. š. (~60 g) krakmolo
AtsakytiPanaikintiKazin kodel mano biskvitas gavosi toks kietas...:( ir iskepe keistai greitai,ir per kietas..gal del krakmolo..parasyta 1saukstas arba 60gramu..as nepaziurejau,sudejau visus 60gramu,o gal reikejo tik sauksto?Torta vistiek pertepiau,ziuresiu kas gausis..
AtsakytiPanaikintiBūtent tiek ir reikia - 1/4 puodelio ir dar 1 šaukšto, t. y. 60 g. O kaip kepėte - ar atskirus lakštus, ar visą biskvitą kartu?
Panaikintiaa,plius 1saukstas..na nezinau,tada viska padariau gerai.bet mase jau iskart buvo per tirsta..ir iskepe per kietas biskvitas..
AtsakytiPanaikintiKita karta imuskit papildomai kiausini. Gal labai mazi buvo
PanaikintiKepiau viena bendra biskvita..einu ragauti..
AtsakytiPanaikintina,tortas visai nieko..tik gal kiek per daug jauciasi graikiski riesutai..bet siaip skanus.verta pabandyti.ir nesudetingas.kaloriju bomba :)
AtsakytiPanaikintiMan irgi tesla ir pats bisvitas gavosi kietokas. Jauciu, kad vis del to kiausiniai turi buti 6 DIDELI! Ir jis man neiskilo, tai perpjoviau tik i dvi dalis. Teko papildomai viena biskvito sliuoksni kepti, bet is kito recepto:(
AtsakytiPanaikintiAš kiaušinius visuomet perku tik L dydžio. Tad man šis biskvitas gavosi tikrai nekietas.
AtsakytiPanaikintiSveiki. Neradau pas jus kontaktu... tad rasau cia. Noriu pasiulyti jums savo receptu nuorodas talpinti i http://valgo.me svetaine. Tai visai naujas bei jaunas projektas kurio tikslas dalintis blogeriams savo kulinarijos ziniomis.
AtsakytiPanaikintiValgo.me Kolektyvas!
Laba diena, tortas kaip ir visi likę, nuostabus. Esat tobula šeimininkė, tortai vienas už kitą įspūdingesni. Turiu klausimą, ar nebandėte virti mažų kond. pieno dėžučių po 90 g.? Šiam tortui kaip ir užtektų vienos didelės ir vienos mažos, bet ar verdant abi 2 val. mažesnė nepervirs?
AtsakytiPanaikintiLabai ačiū! Iš tiesų aš sunaudojau tik vieną standartinio dydžio kondensuoto pieno skardinę - tiesiog šiek tiek mažiau pieno dėjau į kremą, skirtą tortui aptepti. Mažų skardinių niekada nepirkau, tad negaliu pasakyti,kiek laiko jas reikėtų virti...
PanaikintiO man šis tortas nelabai... :( Per saldus ir riešutinis biskvitas kaip duona. Skaniau butu lengvas ir purus paprastas biskvitas. Viskas gavosi idealiai ir drėgnumas, ir biskvito minkštumas,bet skonis nelabai patiko.
AtsakytiPanaikintiLyginant torto savikaina ir skoni, tai sakyciau kad pagal kaina turetu buti daug skanesnis, labai vidutiniskas tortas...
AtsakytiPanaikintiGrįžau pasidalinti - drąsiai galima virti kartu ir didelę ir mažą kond. pieno skardinę 2 val., mažoji nepervirė. Tik tiek, kad reikia gerai nukrapštyti etiketes nuo skardinių, nes puodas apsivelia klijais, kuriuos oi nelengva nuplaut :( O tortas per vakarą 6 žmonių buvo suvalgytas :) Tortas kitoks, bet tikrai neprastas. Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintiBravo Sonatina, dar vienas lb skanus ir lengvai pagaminamas tortas. Buvo lb greitai suvalgytas ir visiems patiko, nes yra lengvas ir gaivus:) dekui dar karta uz recepta:)
AtsakytiPanaikintiTortas neblogas, bet mano nuomone i biskvita reiketu deti maziau miltu... jis gavosi kietokas, nors dejau 7 kiausinius L dydzio (p.s. naudojau migdolu riesutus, gal priklauso dar kokius riesutus naudojam), o kremas puikus!
AtsakytiPanaikintiTortas patiko.Tik biskvitas,kaip ir kitiems,gavosi kietas.Kepiau tris biskvitus atskirai,tai kai reikejo sulaistyti sirupu ,jie visiskai jo nesugere.Kita karta kepsiu savo biskvita,jau nekarta isbandyta.o sitam recepte,tikrai per daug miltu.
AtsakytiPanaikintiDariau tortuką iš pusės normos. Biskvitas iškilo SUPER, gavos purus. Kepiau su migdolų miltais. Patiko visiems valgiusiems. Ačiū už receptuką ;)
AtsakytiPanaikintiLaba diena. Ruosiuos kept si tortuka. Del kondencuoto pieno klausimas. Paziurejau, kad skardine su tuo atidaromu dangteliu. Kazin ar neissaus beverdant?
AtsakytiPanaikintiViriau tokias skardines ne kartą - tikrai neiššovė :)
PanaikintiAciu labai uz greita atsakyma. Bandysiu virt :) biskvitas jau iskepe :)
AtsakytiPanaikintikada krakmola deti tai neparasyta?
AtsakytiPanaikintiAtsiprašau, praleidau :) Krakmolą reikia sumaišyti su miltais.
PanaikintiAtsiprasau, taciau labai prastas sis tortas. Nesu naujoke tortu kepime, taciau biskvitas kaip ir daugeliui gavosi kietas, kremas tikrai per saldus ypac su serbentu uogiene, isvis kam ji? Pagaminti nesunkus, taciau gaila issvaistytu maisto produktu, kadangi tortas atsidure siuksliu dezeje. Ankstesni jusu tortai tikrai skanus ir ispudingi, taciau sis? Gal kazka praleidote rasydama gaminimo eiga?
AtsakytiPanaikintikas su kondensuotu pienu, tas nepaprastai skanu :)
AtsakytiPanaikintiNiekaip nesuprantu kodel kazkam sitas tortas pasirode prastas, nes man jis isejo nuostabus ir sulauke daugybes pagyrimu is visu, kurie ragavo:) Nors kai jau susiruosiau gaminti ir susipirkau produktus, tik tada paskaiciau vius komentarus ir issigandau, nes atrode, kad jau cia tai tikra nesekme laukia.. bet apsigalvoti laiko nebuvo, tai.. gaminau ir ..... Tikrai gaminsiu dar karta, ir tikriausiai net ne viena! Biskvitas tikrai nebuvo kietas, kremas superinis, o uogiene kam reikalinga, tai is viso nesuprantu kaip galima nesuprasti kam.. na nebent ja ne juodu serbentu dedant, tada gal tikrai kazkas ne taip.. o juodi serbentai - tobula rugstele saldziam karameliniam kremui, tik manau svarbu uogienes nepagaileti :) biskvitus laisciau sirupu, pagamintu is rugstokos namines abrikosu uogienes ir vandens, irgi pyliau negailedama, nes gaminau ta pacia diena, kurios vakare tortas buvo valgomas. Zodziu mano atveju, tai vienas sekmingiausiu tortu :)) Labai aciu uz recepta :)
AtsakytiPanaikintiDauguma tortu tokiu kaip napoleonas, kijevo tortas atskleidzia savo tikra skoni tik uz 2-3 paru, veltui ismetet torta visada galima kazka pataisyti,ir kiausini imust ir miltu pamazinti, gyvenime buna visko, man irgi teko ismesti torta I svaru maisa ir pastatyti ji uz duru, sunus ir vyras grizdami partyse maisa namo, kas cia klause?tortas su nesigavusiu kremu....atidare maisa, privire arbatos, dar ir kaimynus pasikviete, valge tesiog is maiso, murkdami kad skanesnio torto nevalge....as dariau ji dar ne viena karta tik I krema piliau ne uzvirta kava o kavos miltelius...juk musu klaidu ir nusivilymu deka gimsta sedevrai.....
AtsakytiPanaikintisveiki,o jai ietoj romo ipilciau kelis laselius kavos esencijos?
AtsakytiPanaikintigaminau si torta ir nusivyliau, kazkoks atsiprasant karves tortas kavosi, nekalbu apie skoni, skanu, riebu, bet kas liecia tvirtuma , "tai eik tu sau"....skleidziasi, kremas lenda per krastus, visi migdolai vaziuoja ant zemes....cia kazkas ne taip, darau tortus nuo lat, bet tas variantas tai konkreciai gryba pjauna...Atleiskite Sonatina....is viso torto tik paveiksliukas grazus...
AtsakytiPanaikintiGaminau si torta, bet tik kepiau pagal savo recepto biskvita i kuri idejau kepintus riesutu gabalelius..o idara dariau butent toki, koks ir parasytas...nu skonis nuostabus...valge net ir zmones, kurie nemegsta saldumynu ir dar prase pakartoti..tiesiog tobulas sake :)
AtsakytiPanaikintiSusigundziau ir as situo tortu. Gaila pirma pagaminau torta ir tik po to paskaiciau komentarus. Galiu tik save dabar kaltinti... Sitame torte skoniai visiskai nedera. Serbentu uogiene permusa viska. Sveciai nebuvo labai suzaveti ir rekomendavo antra karta tokio nebegaminti. Teko kepti visokiu tortu (Snickers, Raffaelo, Meduti,Napoleona ir tt) bet sitas visiska parodija. Nuotraukoje atrodo skaniai ir produktai visai nieko, bet kaip minejau anksciau viename gaminyje visiskai nesirisa. JOVALAS kazkoks. Atsiprasau uz issakyta nuomone,bet tikrai gaila pinigu isleistu and brangiu produktu.
AtsakytiPanaikintigaila, tik dabar perskaičiau visus komentarus ... pamačiusi foto susigundžiau, bet tortas gavosi netgi labai neskanus ...
AtsakytiPanaikintiGaminau ne vieną sykį - superinis tortas!!!! Ryt ir vėl jį gaminsiu, ir vėl svečius vaišinsiu. Skonis tobulas!
AtsakytiPanaikintiLabas vakaras Sonata. Noreciau paklausti, pvz ar butu galima vietoj virto kondencuoto naudoti geros kokybes karamele? Aciu
AtsakytiPanaikintiBandziau ir as. Laaabai skanus tortas, visi liko suzaveti.
AtsakytiPanaikintiVirto kondensuoto pieno - tai kondensuotą pieną dar pavirti taip išeina?
AtsakytiPanaikintiSveiki,as naujoke prie tirtu darymo,bet noretusi isbandyti sita recepta,koks tai likeris ir konjakas?
AtsakytiPanaikintiThat is a very good tip especially to those new to the blogosphere.
AtsakytiPanaikintiShort but very accurate info… Appreciate your sharing this one. A must read post.
My web site - 부산달리기
(jk)
First of all, thank you for your post. 온카지노 Your posts are neatly organized with the information I want, so there are plenty of resources to reference. I bookmark this site and will find your posts frequently in the future. Thanks again ^^
AtsakytiPanaikintiบริการเกมสล็อตออนไลน์ปี 2022 เกมให้เลือกเล่นมากกว่า 1,000 เกม สล็อต ยืนยัน otp รับเครดิตฟรี ไม่มี เงื่อนไข เมก้า เล่นได้จริง แจกจริง สมัครเลยตอนนี้
AtsakytiPanaikintiNice work! Glad to check this great site. Oakville Concrete Patios
AtsakytiPanaikintiIt looks really delicious. Want to try making it! best fridge installation services
AtsakytiPanaikintiI don't really know. This site seemed helpful.
AtsakytiPanaikinti