2012 m. gegužės 30 d., trečiadienis

Sluoksniuotos tešlos mini picos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

250 g sluoksniuotos bemielės tešlos
2 v. š. pomidorų padažo
2 v. š. majonezo
1 a. š. Provanso žolių mišinio (ar kitokių džiovintų žolelių)
1 – 2 česnako skiltelės
125 g mocarelos (ar mėgstamo fermentinio) sūrio
125 g virto kumpio ar virtos dešros

Iškočiotą didelį sluoksniuotos bemielės tešlos lakštą (reikėtų pirkti tą pakuotę, kur du dideli lakštai ir iškočioti iki ~30 x 40 cm) aptepti pomidorų padažu, sumaišytu su majonezu ir pagardintu prieskoniais bei česnakais.

Ant viršaus užtarkuoti mocarelos sūrį ir virtą kumpį ar virtą dešrą. Įdarą šiek tiek rankomis prispausti prie tešlos. Tešlą su įdaru standžiai susukti į vyniotinį.

Vyniotinį peiliu (geriausiai – dantytu) supjaustyti piršto storio riekutėmis. Riekutes dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių arba kol apskrus. Skanaus!

P. S. vaikams be galo patinkantis, labai greitai paruošiamas ir labai skanus užkandis!

9 komentarai:

  1. Superinis. Rytoj ir isbandysim :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. labai viskas prilipo prie to popieriaus.. shiaip tai tikrai skanu =) tik nuiminejant nuo popieriaus nusiema ta tesla o viduriukas lieka prilieps =))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonime, nusipirk gera kepimo popieriu ir tikrai neprilips

      Panaikinti
  3. cia kaip ryziu kose - ne plovas, taip majonezo idarai - ne picoms. Gal vadinkit tiesiog teslos suktinukais?

    AtsakytiPanaikinti
  4. visada namine pica kai darau pada istepu majonezu su kecupu :) taigi as su siuo pavadinimu sutinku :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jos puikios! :) O jei apie padažus - švelnus padažas prie picos dažniausiai būna maišytas su majonezu. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Primena Maximos bandeles su picos įdaru, būtinai išbandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti