2012 m. vasario 19 d., sekmadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su daržovėmis

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

250 g špinatų, smulkiai supjaustytų
2 didelės morkos (300 g), sutarkuotos smulkia burokine tarka
1 cukinija (200 g), sutarkuota smulkia burokine tarka
12 pievagrybių (200 g), sutarkuotų smulkia burokine tarka
4 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
1 kiaušinis, šiek tiek išplaktas
250 g rikotos ar kreminės varškės (arba tepamo varškės sūrelio)
4 v. š. saldaus čili padažo
8 v. š. džiūvėsėlių
druskos, maltų juodųjų pipirų
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos

1 kiaušinis išplaktas, pyragėliams aptepti
aguonų ar sezamo sėklų pyragėliams pabarstyti

Visas daržoves sumaišyti dideliame dubenyje. Sudėti rikotą, kiaušinį, čili padažą ir gerai išmaišyti. Suberti džiūvėsėlius ir dar kartą išmaišyti. Pagardinti druska ir pipirais.

Atšildytus ir šiek tiek pakočiotus sluoksniuotos tešlos lakštus perpjauti pusiau ir ant jų dėti įdarą. Jeigu tešlos yra du dideli lakštai, juos padalinti išilgai pusiau ir tada dar į tris dalis, kad iš vienos lakšto gautųsi 6 tešlos gabaliukai.

Vieną tešlos kraštą plonai patepti išplaktu kiaušiniu. Tešlą su įdaru gana standžiai susukti į ritinėlius, kad tešlos sujungimas gautųsi apačioje. Aptepti išplaktu kiaušiniu, pabarstyti aguonomis ar sezamo sėklomis.

Supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 minučių, kol gražiai apskrus.

P. S. vietoje rikotos naudoju natūralų tepamą sūrelį – Almette, Rama ar Mūsų. Originaliame recepte dar dedama konservuotų kukurūzų, tad, jeigu juos mėgstate, – pamėginkite įdėti ir Jūs :) Aš dažniausiai kepu iš pusės nurodyto kiekio, tuomet  man gaunasi apie 35 nedideli pyragėliai. Pyragėliai labai lengvai ir greitai pagaminami, o skonis neprilygstamas!

Šaltinis Leave Room for Dessert

14 komentarų:

  1. Pagaliau naujas įrašas ;) ir toks skanus ir labai man tinkamas neštis į darbą. Super!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš irgi be galo džiaugiuosi nauju įrašu, ir dar kokiu! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ech,kaip gerai,kad sugrizot:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip smagu!!!! Net nepatikejau savo akimis - ta proga butinai issikepsiu - sekmes Jums!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jau iškepti! Gavosi labai puikios vieno kąsnio užkandėlės :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Katik pavalgėme - labai labai skanu, kepsime dažnai, dėkui už puikų receptą. Kepėme iš pusės normos, neturėjau čili padažo, visa kitą dariau tiksliai, gavosi daug, apie 30 pyragėlų - labai labai sotūs.

    AtsakytiPanaikinti
  7. O man nepavyko, nes nepakilo tešla :( Tikriausiai nereikėjo kočioti, nes jau kelintą kartą įsitikinu, kad prie sluoksniuotos tešlos nereikia kišt nagų. Ech...
    Aš gaminau visą porciją, tai įdaro dar liko, bet jau nelėksiu į parduotuvę dapirkt tešlos :) Tiesa, man tai pasirodė pakankamai imlus laikui receptas. Cackinausi su tais susukimais ilgai ... Bet skonis labai geras, toks turtingas. Dar pagalvosiu, ar kartot.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mane nuvylė.. atrodė tiek mėgstamų produktų tai turėtų būti skanumėlis, bet deja deja. Ne mano skoniui matyt ir tiek. Beje tešla tai irgi nepakilo kažkodėl (bet orkaitė pas mus sena, su nauja visada pavykdavo, gal temperatūra netiksliai nusistato).

    AtsakytiPanaikinti
  9. Neturėjau saldaus čili padažo, tad jo nedėjau. Vietoje ricotos įdėjau varškės su žalumynais. Dar įbėriau šiek tiek smulkintų džiovintų pomidorų ir paprikų. Skonis gavosi specifinis... kažkuo priminė pyragėlius su mėsa :) Ačiū už receptą.

    Nusprendžiau, kad man skaniausiai pavyksta Sonatinos saldieji patiekalai :))

    AtsakytiPanaikinti
  10. Puikūs! Su sultiniu valgėsi kaip saulėgrąžos. Net mano mėsėdis vyras, visokių daržovių miksų nepripažįstantis, valgė pasigardžiuodamas. Aš, aišku, per daug ir neaiškinau ką dėjau :D

    AtsakytiPanaikinti
  11. neturejau sampinjonu.Dejau ta paty kieky apvirtu pjaustytu kelmuciu.Cili padazo neturejau-dejau marinuotus 4 vnt mini cili l.smulkiai supjaustytus.Kepimo laikas irgi gavosi ilgesnis ir dar morkas pries sumaisant su kitais ingredientais patroskinau uzdengus su min.kiekiu vandens.Patiko,gavosi pikantiski del cili gabaliuku.Isvaizda taip pat...Aciu uz ideja

    AtsakytiPanaikinti
  12. Gavosi super o labai bijojau kad nepavyks,skonis superinis.Ačiū

    AtsakytiPanaikinti