2011 m. rugsėjo 12 d., pirmadienis

Burokėlių ir avokadų salotos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 dideli burokėliai (~700 g)
1 a. š. tarkuotos apelsino žievelės
4 v. š. šviežių apelsino sulčių
2 v. š. acto
1 v. š. klevų sirupo ar medaus
4 v. š. alyvuogių aliejaus
100 g salotų ar špinatų lapelių
2 avokadai, supjaustyti riekėmis
100 g smulkinto fetos ar brinzos sūrio
1 nedidelis raudonasis svogūnas, supjaustytas plonomis riekėmis
šviežiai malti juodieji pipirai

Burokėlius gerai nuplauti, sudėti į puodą, užpilti vandeniu, užvirti ir virti ant nedidelės ugnies 25 – 30 minučių arba kol burokėliai bus minkšti. Išvirusius burokėlius nuvarvinti, ataušinti, nulupti ir supjaustyti riekėmis.

Burokėlius galima ir  iškepti orkaitėje. Nuplautus burokėlius reikia po vieną suvynioti į foliją, dėti į skardą ir kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Iškepusius burokėlius ataušinti, nulupti ir supjaustyti riekėmis.

Apelsinų sultis sumaišyti su tarkuota apelsino žievele, actu ir klevų sirupu. Palaipsniui nuolat maišant plona srovele supilti aliejų.

Lėkštėje išdėlioti salotų ar špinatų lapelius. Ant viršaus eilėmis dėti burokėlių ir avokadų riekes. Pabarstyti smulkintu sūriu, svogūno riekelėmis ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Apšlakstyti užpilu ir patiekti. Skanaus! 

P. S. burokėlius visuomet kepu orkaitėje. Vietoje klevų sirupo naudoju cukraus sirupą. Labai mėgstu šias salotas – sodrus skonis, puikus produktų derinys…

Šaltinis Myrecipes.com

10 komentarų:

  1. Burokėlius orkaitėje? L.įdomu, gal galima plačiau? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. P.S. Nu vištų galva - dar kartą perskaičiau - ir radau apie tą kepimą, buvau peršokusi eilutę. Niekada nesu bandžiusi, reiks būtinai išbandyti. Dėkui. O dėl recepto, kaip gyva nesugalvočiau burokėlių su avokadu sudėti, tačiau akrtais norisi kažko tokio neįprasto.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Norėjau paklausti, ar skiriasi skonis virtų ir keptų orkaitėje burokėlių?

    Gintarė

    AtsakytiPanaikinti
  4. I recently came across your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I don’t know what to say except that I have enjoyed reading. Nice blog. I will keep visiting this blog very often.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Norime bendradarbiauti su jūsų blogu. Ar galite parašyti mums el.paštu į biuras@klientupaieska.lt arba paskambinti telefonu 8 670 243 14 ir aptartume tai plačiau, nes nerandame jūsų kontaktų. Ačiū, iki malonaus Justinas Ilisevičius.

    AtsakytiPanaikinti
  6. aciu uz superini recepta! dar pazeriau siek tiek kepintu saulegrazu ir i padaza dejau siek tiek cesnakelio...valgem su italiska duonele.mmmm labai skanu))

    AtsakytiPanaikinti
  7. Išbandžiau. Skonis nuostabus, komponentai labai dera tarpusavyje. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  8. nuo tada kai paragavau, sios salotos tapo mano megstamiausios)) superinis blogas, aciu Sonatina!

    AtsakytiPanaikinti
  9. skanu... netiketa...isradinga...

    AtsakytiPanaikinti