Nevirta aviečių uogienė
1 kg aviečių
1 kg cukraus
Orkaitę įkaitinti iki 150° C (130° C su ventiliatoriumi).
Į keraminį indą suberti avietes. Į kitą tokio paties dydžio indą suberti cukrų.
Abu indus dėti į orkaitę ir kaitinti 20 - 30 minučių, kol ir uogos, ir cukrus sušils.
Suberti cukrų į uogas ir atsargiai maišyti mediniu šaukštu, kad uogos per daug nesusitraiškytų, kol cukrus visiškai ištirps.
Išpilstyti uogienę į paruoštus stiklainius ir uždaryti dangteliais. Laikyti vėsioje tamsioje vietoje. Skanaus!
P. S. uogas ir cukrų subėriau į prie orkaitės esančias skardas. Cukrus ištirpo neįtikėtinai greitai ir gavosi be galo kvapni ir skani uogienė!
Šaltinis A Taste of France
na taip skaniai ir atrodo!
AtsakytiPanaikintio kaip karštai reikėtų įkaitinti orkaitę šiam gardėsiui?: )
AtsakytiPanaikintiraso kad 150C su ventiletoriumi 130C.
AtsakytiPanaikintio sitoje uoginieneje cukraus karamelizuojasi? noretusi pabandyti, sudeliojus i mazus stiklainiukus ir uzrisus audiniu dangtelius labai grazi dovanele ziema. ypac jai nori aplankyti persaluse drauge :)
darau is avieciu su visokiais miltukais kurie i drebucius sutraukia... bet manau sitas variantas turetu buti dauuuug geresnis
hmm, man tai cukrus karamelizavosi... sugadinau gera skarda.
AtsakytiPanaikintigal cia temepraturos blogai parasytos?
Apgailestauju dėl sugadintos skardos...
AtsakytiPanaikintiTemperatūra nurodyta tikrai teisingai - pati dariau 130° C temperatūroje su ventiliatoriumi. Kadangi dariau iš 3 kg uogų ir 3 kg cukraus, cukrus buvo tik šiltas ir visiškai nesusikaramelizavo. Vis dėl to orkaitės būna skirtingos ir reikėtų tiesiog stebėti, kada ir uogos, ir cukrus sušyla, bet dar nekepa ir nesikaramelizuoja...
O per ziema ar issilaikys uogiene, laikant rusyje? :) ar geriau jai buti saldytuve?
AtsakytiPanaikintiNesuprantu, kaip toki recepta galima deti i interneta. Dariau is paciu graziausiu avieciu, viska tiksliai pagal recepta. Pradejo rugti jau po keliu savaiciu...Visos uogos ir darbas suniui ant uodegos :(
AtsakytiPanaikintiAš šią uogienę laikau virtuvės spintoje. Pernai daryta uogienė puikiai išsilaikė iki pavasario (kol buvo visa suvalgyta). Šiemet pasidariau 17 litrų - sėkmingai valgome ir tikrai nerūgsta...
AtsakytiPanaikintiNelabai isivaizduoju, kokiu budu jus ja darete. Bet mes dareme tiksliai pagal recepta, atrinkome pacias graziausias uogas ir visus stiklainiukus teks ismesti.
AtsakytiPanaikintiIr aš viską darau tiksliai pagal receptą. Gal mes skirtingai suprantame sąvoką - supilti uogienę į paruoštus stiklainius?
AtsakytiPanaikintiNesvarbu, kaip gaminama pati uogienė, bet stiklainius būtina kruopščiai išplauti, iškaitinti, o dangtelius dezinfekuoti...
Nes vienintelę priežastį uogienei surūgti matau tik netinkamai paruoštus stiklainius.
aciu uz idejas ,visi receptai daryti pagal jusu, gaunais gerai ,va ka tik padariau uogiene,jus teisi priklauso viskas nuo orkaites,bet lyg atrodso gavosi gerai.
AtsakytiPanaikintiAviečių uogienė yra skani ir kvapni.
AtsakytiPanaikintisakykite o jus i tuos slovikelius supilscius uogene kaitinat vandens vonelejeZ?
AtsakytiPanaikintiSonatina, o su braškėm šį uogienė gautųsi? Gal bandėt?
AtsakytiPanaikintiSonatina, o su braškėm šį uogienė gautųsi? Gal bandėt?
AtsakytiPanaikintiNuostabi uogiene,taip darau jau keleta metu
AtsakytiPanaikintiTik laikau saldytuve,vis nedristi nesti i rusi
Ir man nesigavo. Cukrus karamelizavosi ir kai dėjau į avietes, jis iškart sustingo gabalais.
AtsakytiPanaikintiNegi išmesi tokį gėrį 😀 . Tada jau viriau pakol ištirpo karamelė. Gavosi karamelizuota uogienė. Tikiuosi atšalusi nevirs stiklu 😀.