2009 m. rugsėjo 28 d., pirmadienis

Obuolių pyragas su migdolais

P92702221-1 copy
4 - 5 dideli obuoliai
160 g miltų
160 g sviesto
150 g cukraus
3 kiaušiniai
50 g migdolų plokštelių
žiupsnelis malto cinamono
90 g grietinės

Keptuvėje ištirpinti 100 g sviesto, suberti kubeliais supjaustytus obuolius, užberti cinamono ir kepinti pamaišant apie 3 minutes.

20 cm skersmens kepimo formą patepti sviestu ir suberti pusę migdolų, kad pasidengtų formos dugnas ir kraštai. Suberti obuolius.

Ištirpinti likusius 60 g sviesto. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios, baltos, grietinės tirštumo masės. Plakant įmaišyti ištirpintą sviestą bei grietinę. Suberti miltus ir išmaišyti iki vientisos masės.

Tešlą supilti ant obuolių ir kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 minučių. Iškepusį pyragą atsargiai išversti į lėkštę.

Likusius migdolus paskrudinti sausoje keptuvėje be riebalų ir užberti ant pyrago. Patiekti ataušusį. Skanaus!

P. S. labai paprastas, bet labai skanus pyragas... Biskvitas baltas ir purus, puikiai derantis su saldžiarūgščiais obuoliais... Šiek tiek obuolių gali likti ant formos dugno, tad juos tiesiog šaukštu uždėkite ant pyrago ten, kur jie ir turėjo būti :)

Šaltinis gustave.tv

16 komentarų:

  1. ...o kepimo milteliu nereikia siam pyragui... m?
    bandysiu siandien kepti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. ...va jau ir iskepiau, vis gi iberiau truputuka kepimo milteliu ;) ragauju karsta, na jau skonis -pasaka... mmm tirpsta burnoje.
    palauksiu kol atves, bandysiu salta :))). aciu uz saunu recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Recepte kepimo milteliai nebuvo nurodyti, tad aš jų ir nebėriau... Gerai išplakus kiaušinius pyragas tikrai pakils ir be kepimo miltelių :)
    Labai smagu, kad patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Super! Labai skanus! Toks tikras obuolinis, toks gana įprastas skonis su nepakartojamu migdolų traškesiu... mmm... tirpsta akyse. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mažulėle, labai džiaugiuosi, kad šis pyragas patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sonatina, o kur tu perki migdolų drožles (Vilniuj)?Prekybos centruose dar niekad nemačiau. Kažkada pusę miesto apvažinėjau ir neradau...

    AtsakytiPanaikinti
  7. skonis tai superinis tik gaila kad neiskilo :( na kita karta gal pasiseks.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mogdolų drožlių šiuo metu yra pirkti "Norfos" prekybos centre (Aš tai ten nusipirkau).
    Ačiū už receptą, labai skanu!!!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labai skanus pyragas. Aciu uz recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Migdolų drožlių galima nusipirkti prie didžiųjų Maxsimų (BIG, Karoliniškių, bazėje) esančiose parduotuvėlės "Gėrybių ragas"

    AtsakytiPanaikinti
  11. Pats skaniausias obuoliu pyragas koki tik teko man kepti :) ir seimyna kirto ne nemirksedami :) beje, skonis is tiesu atsiskleidzia valgant salta :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. O man biskvitas pasirode per sunkus, lyg tai neiskepes. Gal grietines nereiketu deti?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Žiauriai skanus pyragas, tik visad išimant iš kepimo formos daugiau ar mažiau suyra (gal reiktų obuolius įmaišyti į tešlą, o ne ja užpilti...). Tiesa, dedu žiupsnelį kepimo miltelių, nes tingiu plakti kiaušus sąžiningai iki baltumo, o mikserio neturiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Vakar iskepiau si pyraga, gana skaniai gavosi, tik is tiesu l.trapus, pjaunant byra, tai vakar taip ir neisverciau i kita lekste, nes vos tik pradejau nuiminet kepimo formos krastus, pradejo byret ir skirtis pyragas, tai siandien kiek geriau pavyko perkelt, taigi i svecius nel. tinkamas, o namie super, gal kiek perskrudinau migdolus.

    AtsakytiPanaikinti
  15. dėjau rūgštokus obuolius, o cukraus nė trupučio, gavosi klaikiai rūgštu, biskvitas iškilo šiaip sau....žodžiu siaubas....gaila darbo

    AtsakytiPanaikinti
  16. As idejau cukraus i obuolius, ir gal koki sauksteli kepimo milteliu i tesla, dar truputi pabarsciau cukraus pudra. Daugiau nieko nekeiciau, pyragas gavosi super! Tinkamas ir i svecius pasiimti, ir patiems valgyti...aciu uz recepta.

    AtsakytiPanaikinti