2007 m. gruodžio 12 d., trečiadienis

Vyniotinis "Siurprizas"

PICT84582-1 copy

300 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
250 g abrikosų džemo
100 g maltų migdolų
1 kiaušinio trynys

Glaistui
125 g cukraus
250 ml pieno
½ a. š. apelsinų esencijos
1 a. š. malto cinamono
1 v. š. sviesto
125 ml šerio (nestipraus likerio)
2 a. š. kukurūzų krakmolo

Iš atšildytos tešlos iškočioti 28 x 35 cm dydžio 3 mm storio stačiakampį.

Džemą sumaišyti su migdolais ir užtepti ant tešlos paliekant 1 cm pločio neteptus kraštus.

Trynį išplakti ir juo aptepti tuščius kraštus. Vyniotinį susukti nuo ilgesniosios stačiakampio kraštinės ir gerai užspausti galus.

Aštriu peiliu vyniotinio viršų šiek tiek įpjauti, kad įpjovos būtų 1 cm atstumu viena nuo kitos.

Vyniotinį dėti į skardą, suvilgytą šaltu vandeniu ir kepti iki 250º C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Glaistui cukrų pakaitinti su pienu, apelsinų esencija, cinamonu, šeriu ir sviestu. Krakmolą išmaišyti su 2 v. š. šalto vandens ir supilti į karštą skystį. Maišant skystį kaitinti, kol sutirštės, ir nukėlus nuo viryklės užpilti ant iškepusio vyniotinio. Vyniotinis skaniausias dar šiltas!

P. S. labai skanus vyniotinis, kažkuo primenantis Baklavą... Tik kepiau aš jį apie 20 min ir žemesnėje temperatūroje (220º C). Glaisto gavosi labai labai daug, bet jis labai skanus :) Vietoje šerio į glaistą įpyliau apelsinų likerio...


Šaltinis Kepimo paslaptys Nr. 7

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą