Trapūs šokoladiniai sausainiai
Tešlai
1 puodelis (225 g) minkšto kambario temperatūros sviesto
1 a. š. vanilinio cukraus
1 puodelis (120 g) cukraus pudros
1 2/3 puodelio (230 g) miltų
¼ puodelio (30 g) kakavos miltelių
½ a. š. malto cinamono
Glajui
1 ½ puodelio (~ 200 g) balto šokolado gabaliukų
2 v. š. sviesto
Sviestą, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų sumaišyti mikseriu nedideliu greičiu. Tada greitį padidinti iki vidutinio ir išplakti iki purumo. Suberti miltus, kakavą ir cinamoną ir mažiausiu greičiu viską gerai išmaišyti.
Tešlą padalinti į dvi dalis. Kol viena dalis bus kočiojama, kitą tešlos dalį reikia laikyti šaldytuve. Tešlą iškočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lapų iki 0,5 cm storio Išpjauti norimos formos sausainius, juos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 8 - 10 minučių. Išėmus iš orkaitės po 1 minutės perkelti sausainius ant grotelių ir visiškai ataušinti.
Glajui ant vandens garų vonelės ištirpinti šokoladą ir sviestą, kartais vis pamaišant, kol gausis vienalytė masė. Masę sudėti į maišelį, mažą galiuką nukirpti ir dekoruoti ataušusius sausainius.
P. S. labai skanūs ir šventiški sausainiai. Cinamonas čia puikiai dera su kakava... Skanaus!
Šaltinis LAND O'LAKES
nu wa, kepiau savaitgali siuos sausainukus :) labai skanūs :) manasis visus sulapnojo, ir niekam nepaliko :)))
AtsakytiPanaikintiI will try this cookies.
PanaikintiHow it taste?
PanaikintiLabai džiaugiuosi, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiTešla tai labai skani buvo, bet sausainiai visai nesigavo. Susiliejo į vieną blyną.
AtsakytiPanaikintiKą dariau ne taip?
Panašu, kad arba miltų buvo per mažai, arba tešla buvo per šilta nuo minkymo...
AtsakytiPanaikintiDėl miltų nesu tikra, bet vat per šilta, tai greičiausiai taip ir buvo.
AtsakytiPanaikintiAčiū, kitą kartą žinosiu ;)
Mmm jau įtariu, ką šiadien gaminsiu., Tik problema - barako virtuvėj kaip pirty, nes langai neatsidaro. Tikiuos man jie nepatiš...
AtsakytiPanaikintiSaunus receptukas Kalediniam stalui,jau nusirasiau recepta,būtinai parasysiu kaip gavosi.
AtsakytiPanaikintiLauksiu žinutės, kaip pavyko :)
AtsakytiPanaikintinorejau pasiteirauti, ar galia tokius sausainiukus padeti ilgesniam laikui? Kaip iprastus meduolius? Butu smagu kokia savaitele pries velykas tokiu mielu dalykeliu prisikepti :)
AtsakytiPanaikintiFui fui fui! :D Kas cia dabar? Turejau galvoje Kaledas :D
AtsakytiPanaikintiSausainiai tragiski.LABAI neskanus.Viska viska dariau pagal si recepta. Skonis - tyliu. Dabar zinosiu, is kur receptu netraukti.
AtsakytiPanaikintiMiela Sonatina, šįvakar kepiau šiuos šokoladinius sausainius. Jie gavosi labai trapūs, kvapnūs ir skanučiai, bet laaaabai privargau su tešlos formavimu, tiksliau formele išpjautų sausainių perkėlimu į kepimo skardą, na nesileido jie atkeliami nuo kočiojamojo paviršiaus ant kepimo popieriaus, daugelis lūždavo pusiau atkėlus pusę tešlos. Viską svėriau virtuvinėmis svarstyklėmis, miltų pagal receptą man tikrai mažoka buvo, nes tešla stipriai lipo prie rankų, tad proto ribose dadėjau miltų, vis bijojau, kad nenukietinti tešlos...
AtsakytiPanaikintiSonatina, gal galėtum pakomentuoti kame buvo problema? Recepte nepaminėta, kad tešlą reikia gerai atšaldyti šaldytuve, bet aš nežinau prie ko dar galima prisikabinti :) Lauksiu tavo nuomonės, ačiū iš anksto!!!
sausainiai skanus,tik man dar reiketu pasimokyti, sykart ,as taip manau, kad per plonai iskociojau ir vis atrode ,kad dar neiskepe ir aisku jie man pridege, ir dar kai palaikiau saldytuve jie man nesikociojo, turejau palaikyti kambario temp., kad atsiltu.
AtsakytiPanaikintiManau, kad savaitę sandarioje dėžutėje šiuos sausainius tikrai galima laikyti.
AtsakytiPanaikintiLina P., jei tešla stipriai lipo prie rankų - ją reikėjo gerai atšaldyti (tai tikrai buvo nurodyta recepte). Be to, kočiodama tokią tešlą, kepimo popieriaus lapą pabarstau miltais, dedu tešlą, ją barstau miltais, tuomet dedu kitą popieriaus lapą ir kočioju. Toks pabarstymas miltais tikrai tešlos nesukietins. Sausainius atsargiai perkeliu į skardą mentele. Jei tešla atšyla, kol iškočiojama, išspaustus sausainius su visu kepimo popieriaus lapu galima įdėti į šaldytuvą, kad jie vėl sustingtų - tuomet juos tikrai bus nesudėtinga perkelti į skardą.
Kepant tokius šokoladinius sausainius visuomet atidžiai stebėti, kad nesudegtų :) Bet kepant tiek, keik nurodyta - t. y. 8 - 10 minu., jie tikrai neturėjo sudegti :)
Sausainiai labai skanus, tik gal ir kazka ne taip dariau, man jie irgi sunkokai persikelinejo i skarda beto kepant is zvaigzdutes daresi kazkoks rutulys, gal sviesto kiek daugoka nes kol kepe matesi kad lyg uzvyres sausainiukas butu, todel apie sausainiu formas patylesiu :D Bet shiaip ziauriai skanus sausainiukai, bandysiu dar karta kepti, daugiau praktikos ir tikiuosi pavyks.
AtsakytiPanaikintikepaiu ir as siuos sausainukus, pasirinkau si recepta nes namie neturejau kiausiniu o taip norejosi ko nors skanaus. tesla nam atrodo gavosi kokia ir turejo buti. tik as ne formelem formavau sausainius o rankom formavau tokkius mazus plokscius rutuliukus. dariau be glajaus, bet nusprendziau kad jis cia butinas sausainukai tikrai trapuciai ir skanus gavosi ,bet mano skoniui truputeli "smelines " teksturos ir noretusi kokio pertepimo.tai butu labai skanu!
AtsakytiPanaikintio ta antra teslos dali kuria laikeme saldytuve,taip pat iskocioti ir deti ant kepimo popieriaus?:)
AtsakytiPanaikintilabai skanu labai grziai gavos
AtsakytiPanaikintiPer kiek laiko maždaug padaromi šie sausainiukai?
AtsakytiPanaikintiNoriu pasitikslinti: ar nereikia kepimo miltelių arba sodos?
AtsakytiPanaikintiTikrai nereikia.
AtsakytiPanaikinti