2007 m. gruodžio 16 d., sekmadienis

Kiaušininė duona

PICT845211 copy
¾ puodelio (180 ml) šilto pieno ar vandens

3 v. š. cukraus
3 v. š. aliejaus
2 kiaušiniai
1,5 a. š. druskos
3,5 puodelio (500 g) miltų
2 ¼a. š. (7 g) sausų mielių

Miltus ir druską persijoti į dubenį, įmaišyti cukrų ir viduryje padaryti duobutę. Mieles išmaišyti su pienu ar vandeniu, supilti į miltus. Tada ant mielių užberti šiek tiek miltų ir palikti šiltai 15 minučių, kol suputos.

Nedideliame dubenyje sumaišyti kiaušinius ir aliejų. Supilti į miltus ir išmaišyti, kol gausis tešla. Minkyti tešlą 8 – 10 minučių, kol ji taps lygi ir elastinga. Dėti į aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės, apie 1 valandą.

Iš pakilusios tešlos suformuoti kepalą, jį dėti į riebalais pateptą formą ir dar pakildinti apie 30 - 40 minučių. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 minučių. Skanaus!

P. S. šiaip receptas skirtas duonkepei, bet parašiau standartinę mielinės tešlos ruošimo eigą... Pusę miltų pakeičiau į rupaus malimo. Tikrai skani duona :)

Šaltinis Taste of Home

12 komentarų:

  1. Labai netikslus receputkas,sorry (arba as nesupratau ko nors) ... Cukraus kiek? Ir ... ar vanduo,ar pienas taip ir neaisku...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, vienintelis netikslumas - tai tikrai, neaišku, ar pienas, ar vanduo... Neabejoju, kad duona puikiai pavyks ir su tuo, ir su tuo, ar netgi juos sumaišius pusiau... O cukraus kiekis nurodytas - 3 valgomieji šaukštai.
    Bet ačiū už pastabą - patikslinsiu recepte, kad galima naudoti pieną arba vandenį :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Istikro..ne visi akli diena mato :) .Nemaciau cukraus,nors kelis kart ziurejau :)) .Dekui uz receptuka,duona kuo puikiausiai pavyko.Labai gardi :) .Pyliau vistik pieno :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai smagu, kad duona puikiai pavyko :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Šį savaitgalį gaminau pagal keletą Sonatinos receptų. Net duoną namuose kepiau! Kadangi duonkepės neturiu, kepiau savo elektrinėje orkaitėje. Formuodama duoną, padariau tokį gražutį pagranduko formos kepaliuką. Bet gal kepant formoje (kaip Sonatinos nuotraukoje), duona gautųsi drėgnesnė ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Vilma, kad turbūt nepriklauso drėgnumas nuo to, ar duona kepta formoje ar ne... Gal tiesiog trumpiau reikėtų kepti...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Laba skani duona - man kiek per saldi gal. Labai tiko rupūs miltai, skonis kiek panašus į plikytos..

    AtsakytiPanaikinti
  8. Puiki duona - vakar per klaidą trečdalį miltų įdėjau rupių ruginių, tačiau skonis - pasakiškas, išėjo kvepianti riešutais, tik teko dapilti vandens - sėlėnos sugėdė visą drėgmę...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveiki, noriu pabandyti kepti šią duonelę. Ar nereikia pieno arba vandens pilti į pačią tešlą? Ar ne per kieta gaunasi? Nes iš "skysčių" tik kiaušiniai ir 3 šaukštai aliejaus...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sonatina, labai norėčiau išsikepti šitą duoną. Kaip tik turiu duonkepę, taigi norėčiau paklausti kokio svorio kepaliukui pateikti produktų kiekiai ir kokia programa reikėtų kepti? Ačiū už atsakymą!

    AtsakytiPanaikinti
  11. 10 balų, nuostabi duonelė, tikrai nesitikėjau tokio ypatingo skonio, kepiau tai pat įmaišydama ruginių miltų (200 g.)Ačiū už puikius receptus.

    AtsakytiPanaikinti