2012 m. spalio 24 d., trečiadienis

Sluoksniuotos daniškos bandelės “Frøsnappere”

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tešlai
450 g miltų
200 ml pieno
100 g minkšto sviesto
1 kiaušinis
1/2 a. š. druskos
2 a. š. sausų mielių (25 g šviežių)

Įdarui
75 g minkšto sviesto
30 g cukraus
40 g tarkuotos marcipaninės masės

1 kiaušinis bandelėms aptepti
aguonų bandelėms pabarstyti

Įdarui visus ingredientus sumaišyti iki vientisos masės.

Pieną pašildyti iki kūno temperatūros ir supilti į didelį dubenį. Piene ištirpinti mieles, sudėti sviestą, kiaušinį ir druską. Po truputį suberti miltus ir minkyti, kol tešla taps blizgi ir elastinga.

Ant miltais pabarstyto paviršiaus tešlą iškočioti į 20 x 60 cm dydžio stačiakampį ir aptepti paruoštu įdaru. Tuomet tešlos stačiakampį sulankstyti į tris dalis ir supjaustyti į 9 juosteles.

Kiekvienos juostelės galus pasukti į priešingas puses. Paruoštas juosteles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždengti ir šiltai kildinti 30 minučių.

Pakilusias bandeles aptepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti aguonomis. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 10 – 12 minučių, kol bandelės apskrus. Skanaus!

P. S. nepaprastai skanios ir minkštos bandelės! O ir paruošiamos greitai, nes suminkytos tešlos nereikia kildinti. Beje, iš šio ingredientų kiekio man gaunasi arba 12 ilgų bandelių arba 24 trumpos :) Marcipaninę masę pasidariau pati – tiesiog sumaišiau ~60 g maltų migdolų, ~55 g cukraus pudros ir 1 – 2 a. š. vandens. Gautus trupinius sumaišiau su minkštu sviestu ir cukrumi. Įdarą galima daryti ir nesaldų – tešlą aptepti pikantišku varškės sūreliu, o viršų pabarstyti įvairiomis sėklomis – sezamais, linų sėmenimis…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šaltinis New Yorker by Heart

16 komentarų:

  1. Šios bandelės labai panašios į tas kurias mėgstu nuspirkti pietums :) Kai tik turėsiu daugiau laisvo laiko (saldumynams kepti), manau tikrai bandysiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai fainas receptas, ypač todėl, kad nereikia ilgai kildinti! O jei dar į kūną neitų....:D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rašoma, kad į tešlą reikia dėti kiaušinį, bet ingridientų sąraše jo nėra.. ar tik vieno reikia? neradau ir nuorodos į originalą, nėra kur pasitikrinti...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jolita, atsiprašau už neatidumą :) Jau viskas sutvarkyta!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nors ir ne sluoksniuotos gavosi - labai iškilo ir sluoksniai beveik pradingo - bet labai skanu, ačiū už receptą ;) gal reikėtų mielių pamažint tokiu atveju? ar labiau "pamiltuot"?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aciu uz dar viena nuostabu recepta Sonatina.Skanumelis, labai lengvai gaminamos bandeles:) Turiu klausima del idaro, ar galima butu naudoti dzema, ir ar reiktu aptepti iskociota tesla sviestu? Dekui dar karteli:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Savaitgalį išmėginau ir aš šitą receptuką :) Kadangi mano vyras nemėgsta marcipanų, tai nutariau dalį tešlos aptepti Nutela, o dalį aguonų įdaro mase. Super super skanios bandelės, nuo šiol bus mano vienos favoričių ir kepamos dažnai :) Kitą kartą mėginsiu dalį sau su marcipanais, nes aš juos mėgstu labai ir kitą dalį su cinamono įdaru :) Ačiū už puikų receptuką :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Jolita, gal iš tiesų vertėtų pamažinti mielių? O su sausomis ar su šviežiomis darei? Paskaičiau, kad šviežių galima pamažinti iki 15 gramų...
    Aš visuomet dedu 2 šaukštelius sausų mielių ir man bandelės pakyla labai saikingai :)

    Ieva, džemą tikrai galima naudoti - tuomet sviestu nebereikia tepti.

    Ačiū, merginos, džiaugiuosi, kad receptas patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  9. labai jau jos skaniai atrodo, bet norejau paklausti del idaro, jeigu naudociau maskarpones suri, kazi tiktu?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kodel man bandeles gavosi kietos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal per daug miltu idejot? As ka tik iskepiau, gavos puikiai. Tik kai dariau marcipana idejau sudyto sviesto, tai nelabai skonis gavos :)

      Panaikinti
  11. o kur gaut marcipaninio idaro >?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš, kaip ir rašiau pastabose, marcipaninį įdarą pasigaminau pati, bet marcipaninės masės būna pirkti Majuose arba Delonoje.

      Panaikinti
  12. O galbūt galima kažkuo pakeisti marcipanų masę?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip jau minėjau, marcipaninę masę galima pasidaryti patiems – sumaišyti ~60 g maltų migdolų, ~55 g cukraus pudros ir 1 – 2 a. š. vandens. Gautus trupinius sumaišyti su minkštu sviestu ir cukrumi. Galima marcipaninės masės išvis nedėti, o tik aptepti sviestu ir pabarstyti cukrumi. Galima dar pagardinti cinamonu.
      Įdarą galima daryti ir nesaldų – tešlą aptepti pikantišku varškės sūreliu, o viršų pabarstyti įvairiomis sėklomis – sezamais, linų sėmenimis…

      Panaikinti
  13. O kiek sviesto reikia det i 60 g migdolu ir 55 cukraus pudros ???? Aciuu ;)

    AtsakytiPanaikinti