2010 m. birželio 11 d., penktadienis

Orzo makaronai su žirneliais ir feta sūriu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1,5 puodelio orzo makaronų
1 puodelis šaldytų žirnelių
1 - 2 v. š. citrinų sulčių
2 - 3 v. š. alyvuogių aliejaus
100 g kubeliais supjaustyto fetos sūrio
parmezano sūrio
druskos
maltų juodųjų pipirų
smulkintų svogūnų laiškų

Makaronus virti pagal nurodymus ant pakelio ir, likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos, suberti šaldytus žirnelius. Pavirti kelias minutes, kol žirneliai bus karšti.

Išvirtus ir nuvarvintus makaronus bei žirnelius sumaišyti su aliejumi, citrinų sultimis, feta sūriu ir parmezanu. Pagardinti smulkintais svogūnų laiškais ir pipirais. Skanaus!

P. S. lengva vasariška vakarienė!

Šaltinis Canadian Living

6 komentarai:

  1. Kur rast šitų orzo? Niekur neužkliuvo, nors receptų vaje, kiek esu nusižiūrėjus su jais.

    AtsakytiPanaikinti
  2. vieni mano megstamiausiu makaronu!
    DZ siu makaronu bent pas, tai turkiskose parduotuvese pilna o normaliuose centruose prie azijietisku visokiu prideta ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai radau prie paprastų makaronų - gal tiesiog pasidairykite prie smulkių, sriubai skirtų makaronų... Pirkau ir Rimi, ir Maximoje.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kokia elegantiška nuotrauka! Kaip ir visos pas Sonatiną.
    Aš jau apgalvojau, kad jei daryčiau (o manau, kad darysiu), dėčiau kukurūzus, nes žirnelių neitin mėgstu. Turėtų irgi būt gražu su žaliais svogūno laiškiukais.
    DuonosirŽ, kaip tik dabar maximoj jiem gera kaina, vadinasi, tiesa "semi di cicoria"

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū visoms, niekad nepastebėjau, kaip keista. Panašiai kaip su avinžirniais, kai vos ne už rankos nuvesta pamačiau :)) Ieškosiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. valgau dabar salotas, bet taip neskaniai valgosi, kad velniai nematė, padėsiu jas šonan, baisiai užsimaniau šito patiekalo. Einu gamintis.

    AtsakytiPanaikinti