2010 m. birželio 15 d., antradienis

Kepta lašišų filė

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
4 lašišos filė gabaliukai su oda (po ~150 g)
1 v. š. alyvuogių aliejaus
2 v. š. rudojo cukraus
2 a. š. druskos
1 a. š. maltų juodųjų pipirų
½ a. š. malto kumino
¼ a. š. garstyčių miltelių
1/8 a. š. malto cinamono

Orkaitę įkaitinti iki 180º C.

Cukrų sumaišyti su druska ir visais kitais prieskoniais. Šiuo mišiniu įtrinti lašišos gabaliukų viršutinę dalį (be odos).

Keptuvėje įkaitinti aliejų ir ant karštos ugnies apkepti prieskoniais įtrintą lašišų pusę, kol apskrus, apie 2 - 3 minutes. Žuvį apversti, sudėti į kepimo indą ir kepti įkaitusioje orkaitėje 5 - 6 minutes, kol žuvis iškeps. Skanaus!

P. S. labai skani žuvis - lengvas cinamono aromatas, neįkyrus rudojo cukraus saldumas ir kumino aštrumas puikiai dera...

Šaltinis A Sweet Pea Chef

9 komentarai:

  1. Sonatina, kaip jus padarote tokias grazias nuotraukas kiekvienam patiekalui iliustruoti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. isbandziau, tikrai skanu. As tik nedejau cinamono, nes jo nemegstu antruos patiekaluos. Aciu uz recepta ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ir as isbandziau si recepta. Bovo tikrai skanu ir greitai paruosiama, tik as nedejau kumino nes pamirsau.

    AtsakytiPanaikinti
  4. ka galima deti vietoj kumino?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ryt bandysim :) jau užuodžiu tą skanų aromatą, o kaip greit pasigamina mmmm

    AtsakytiPanaikinti
  6. Vakarienė gavosi nuostabi, vyrui gal saldumo kiek per daug buvo, bet vis tiek labai skanu :) Ačiū už puikų receptuką. Tik garstyčių neturėjau

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tik ką gaminau ir patiko. Labai bijojau, kad lašiša nebūtų saldi, nes nemėgstu saldžios mėsos ir žuvies, bet viskas buvo gerai :)
    Kitą gabaliuką valgysiu šaltą, nes kažodėl šalta lašiša man daug skanesnė už šiltą :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nuostabus receptas. Labai skaniai gavosi. Seima buvo suzaveta subtiliu skoniu.
    Aciu uz puiku recepta:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Apkepti lašišą keptuvėje su kokiu aliejumi, su vienu šaukštu alyvuogių aliejaus?! Juk alyvuogių aliejų kaitinti negalima, tai - NUODINGA. Ar alyvuogių aliejus sumaišomas su prieskoniais? Prašom pataisyti receptūrą

    AtsakytiPanaikinti