Moliūgų sriuba su vištiena
1,5 kg moliūgo
2 litrai vandens
3 vištos krūtinėlės puselės, supjaustytos kubeliais
1 v. š. sviesto
2 - 3 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
1 a. š. druskos
1 a. š. maltų juodųjų pipirų
1 a. š. malto kumino
2 morkos (nebūtinai)
1/2 puodelio orzo makaronų (nebūtinai)
1/2 - 1 puodelis grietinėlės
1/4 puodelio kapotų kalendros lapelių
Moliūgą nulupti, supjaustyti kubeliais, užpilti vandeniu ir virti, kol moliūgas suminkštės. Sutrinti blenderiu.
Sviestą ištirpinti, suberti česnakus, prieskonius, maišant pakepinti apie minutę. Suberti vištieną, supjaustytą kubeliais, ir kepti, kol vištiena bus visiškai iškepusi.
Į moliūgų tyrę suberti iškeptą vištieną, makaronus ir virti, kol makaronai išvirs vis pamaišant.
Dar pagardinti druska ir pipirais, jei reikia.
Supilti grietinėlę ir kalendras. Sriubą patiekti karštą. Skanaus!
P. S. labai skani ir soti sriuba :) Kuminas suteikia gana aštrų skonį, tad jei neturite - sriuba bus švelnesnė, bet ne mažiau skani...
Šaltinis Recipezaar
O kaip atrodo orzo makaronai? :)
AtsakytiPanaikintiJų matosi šiek tiek paberta virš sriubos prie česnakų :) Jie atrodo štai taip...
AtsakytiPanaikintiSVeika SOnatina, tavo receptai nerealus. Katik isviriau sia sriubyte, tik dejau mazus makaroniukus :)Sriuba nuostabi ;)
AtsakytiPanaikintiAciu
Indre
Ir as viriau.Super sriuba!!!Ypac,kai visos mano gaminamos sriubos jau atsibodusios ir ikyrejusios :)Tik su tais orzo makaronais atsargiai-pas mane ju buvo per daug,tai sutirstino sriuba,teko skiesti.
AtsakytiPanaikintiIs tikro labai skani si sriuba
AtsakytiPanaikintiAčiū, merginos, labai smagu, kad sriuba patiko!
AtsakytiPanaikintiNesuprantu kiek tos krutineles,vienos vistos visa krutinele sveria apie700 gramu,tai jei 3.kiek zmoniu ja valgys?
AtsakytiPanaikintiIš tiesų suklydau rašydama: reikia 3 vištų filė gabaliukų ar krūtinėlės puselių, t. y. 1,5 vištos krūtinėlės. Jeigu krūtinėlė labai didelė, užteks ir vienos.
AtsakytiPanaikintiaciu uz greita atsakyma.
AtsakytiPanaikintiSuper sriubytė, ačiūūūū labai už receptuką :) Kirto šeimyna, net aušyš lapsėjo :D
AtsakytiPanaikintiPuiki, kiek egzotiška mūsų lietuviškiems gomuriams, sriuba - ypač išvirta iš savo užaugintų moliūgų ir draugų užaugintos vištytės :) Virėm su kuminu (buvo proga praplėst savo supratimą apie prieskonius) ir be - labai skanu ir vienaip, ir kitaip. Tik nemokšiškas klausimas - išvirus moliūgus, vandenį nupilti, ar blenderiuoti viską kartu? Pirmą kartą nusunkiau viską, tai išėjo kaip ir sriubkošė, o ne tyrsriubė, antrą kartą palikau pusę vandens. Manyčiau, vis gi, pirmas variantas patiko labiau...
AtsakytiPanaikintiTeoriškai moliūgą reikėtų trinti kartu su vandeniu, bet jeigu jums labiau patiko sriubkošė - tai tuomet taip ir darykite :) Juk svarbiausia, kad būtų skanu!
AtsakytiPanaikintiuzsisvaigau....senai besilankiau pas tave, bet cia randu ko tik reikia...saunuoyte, seile tysta mmmmm....
AtsakytiPanaikintiSuper...ir nekaloringa ir sotu
AtsakytiPanaikintiliux sriubyte!!! mmmm....
AtsakytiPanaikintiNeradau pirkti kumino :( Na, bet vietoj jo vistienos prieskoniu iberiau ir, manau, tiko :) Vat tik viena blogybe - nusisvilinau visus pirstus bemaisydama sriubyte, nes ji ziauriai taskosi :(
AtsakytiPanaikintio kuminas ir indiškas kmynas ne tas pats?
AtsakytiPanaikintiKuminas - tai Romos kmynas.
AtsakytiPanaikintiČia gal neesminis klausimas, bet vis vien... Kokią grietinėlę naudojate? Liesesnę 9 proc. ar riebesnę 35 proc.?
AtsakytiPanaikintiSuperinė sriuba! Maloniai degina burną ir yra labai skani. Aš būtinai dedu makaronų (tiesiog smulkių - Stelle), tada sriuba gaunasi sotesnė ir šiaip skaniau. Ačiū už receptą!
AtsakytiPanaikinti