2009 m. rugsėjo 15 d., antradienis

Moliūgų sriuba su vištiena

P91400101-1 copy
1,5 kg moliūgo
2 litrai vandens
3 vištos krūtinėlės puselės, supjaustytos kubeliais
1 v. š. sviesto
2 - 3 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
1 a. š. druskos
1 a. š. maltų juodųjų pipirų
1 a. š. malto kumino
2 morkos (nebūtinai)
1/2 puodelio orzo makaronų (nebūtinai)
1/2 - 1 puodelis grietinėlės
1/4 puodelio kapotų kalendros lapelių

Moliūgą nulupti, supjaustyti kubeliais, užpilti vandeniu ir virti, kol moliūgas suminkštės. Sutrinti blenderiu.

Sviestą ištirpinti, suberti česnakus, prieskonius, maišant pakepinti apie minutę. Suberti vištieną, supjaustytą kubeliais, ir kepti, kol vištiena bus visiškai iškepusi.

Į moliūgų tyrę suberti iškeptą vištieną, makaronus ir virti, kol makaronai išvirs vis pamaišant.

Dar pagardinti druska ir pipirais, jei reikia.
Supilti grietinėlę ir kalendras. Sriubą patiekti karštą. Skanaus!

P. S. labai skani ir soti sriuba :) Kuminas suteikia gana aštrų skonį, tad jei neturite - sriuba bus švelnesnė, bet ne mažiau skani...

Šaltinis Recipezaar

20 komentarų:

  1. O kaip atrodo orzo makaronai? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jų matosi šiek tiek paberta virš sriubos prie česnakų :) Jie atrodo štai taip...

    AtsakytiPanaikinti
  3. SVeika SOnatina, tavo receptai nerealus. Katik isviriau sia sriubyte, tik dejau mazus makaroniukus :)Sriuba nuostabi ;)
    Aciu
    Indre

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ir as viriau.Super sriuba!!!Ypac,kai visos mano gaminamos sriubos jau atsibodusios ir ikyrejusios :)Tik su tais orzo makaronais atsargiai-pas mane ju buvo per daug,tai sutirstino sriuba,teko skiesti.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Is tikro labai skani si sriuba

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū, merginos, labai smagu, kad sriuba patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nesuprantu kiek tos krutineles,vienos vistos visa krutinele sveria apie700 gramu,tai jei 3.kiek zmoniu ja valgys?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Iš tiesų suklydau rašydama: reikia 3 vištų filė gabaliukų ar krūtinėlės puselių, t. y. 1,5 vištos krūtinėlės. Jeigu krūtinėlė labai didelė, užteks ir vienos.

    AtsakytiPanaikinti
  9. aciu uz greita atsakyma.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Super sriubytė, ačiūūūū labai už receptuką :) Kirto šeimyna, net aušyš lapsėjo :D

    AtsakytiPanaikinti
  11. Puiki, kiek egzotiška mūsų lietuviškiems gomuriams, sriuba - ypač išvirta iš savo užaugintų moliūgų ir draugų užaugintos vištytės :) Virėm su kuminu (buvo proga praplėst savo supratimą apie prieskonius) ir be - labai skanu ir vienaip, ir kitaip. Tik nemokšiškas klausimas - išvirus moliūgus, vandenį nupilti, ar blenderiuoti viską kartu? Pirmą kartą nusunkiau viską, tai išėjo kaip ir sriubkošė, o ne tyrsriubė, antrą kartą palikau pusę vandens. Manyčiau, vis gi, pirmas variantas patiko labiau...

    AtsakytiPanaikinti
  12. Teoriškai moliūgą reikėtų trinti kartu su vandeniu, bet jeigu jums labiau patiko sriubkošė - tai tuomet taip ir darykite :) Juk svarbiausia, kad būtų skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  13. uzsisvaigau....senai besilankiau pas tave, bet cia randu ko tik reikia...saunuoyte, seile tysta mmmmm....

    AtsakytiPanaikinti
  14. Super...ir nekaloringa ir sotu

    AtsakytiPanaikinti
  15. liux sriubyte!!! mmmm....

    AtsakytiPanaikinti
  16. Neradau pirkti kumino :( Na, bet vietoj jo vistienos prieskoniu iberiau ir, manau, tiko :) Vat tik viena blogybe - nusisvilinau visus pirstus bemaisydama sriubyte, nes ji ziauriai taskosi :(

    AtsakytiPanaikinti
  17. o kuminas ir indiškas kmynas ne tas pats?

    AtsakytiPanaikinti
  18. Čia gal neesminis klausimas, bet vis vien... Kokią grietinėlę naudojate? Liesesnę 9 proc. ar riebesnę 35 proc.?

    AtsakytiPanaikinti
  19. Superinė sriuba! Maloniai degina burną ir yra labai skani. Aš būtinai dedu makaronų (tiesiog smulkių - Stelle), tada sriuba gaunasi sotesnė ir šiaip skaniau. Ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti