Cannelloni su žiediniais kopūstais ir brokoliais
   
450 g brokolių  
450 g žiedinių kopūstų  
7 plonai supjaustytos česnako skiltelės  
1 ryšulėlis čiobrelių  
1 (~27 g) skardinė susmulkintų ančiuvių (aliejų nuvarvinti, bet neišpilti)  
2 – 3 džiovinti čili pipirai, susmulkinti  
druska, šviežiai malti juodieji pipirai  
raudono vyno actas  
500 ml geros kokybės pomidorų padažo  
500 ml grietinės  
200 g smulkiai tarkuoto parmezano  
16 cannelloni vamzdelių  
nedidelis ryšulėlis šviežių bazilikų lapelių  
200 g mocarelos  
  
Užvirti didelį puodą pasūdyto vandens, suberti susmulkintus brokolius ir žiedinius kopūstus ir virti 5 – 6 minutes, kol suminkštės. Nupilti vandenį, bet neišpilti.  
  
Įkaitinti keptuvę, įpilti šiek tiek aliejaus ir suberti česnakus. Kepti kelias sekundes, suberti čiobrelių lapelius, ančiuvius, supilti ančiuvių aliejų ir čili pipirus. Kepti dar kelias sekundes, tuomet suberti išvirtus brokolius ir žiedinius kopūstus. Įpilti 4 v. š. vandens, kuriame virė daržovės. Viską išmaišyti, uždengti ir troškinti 15 -20 minučių retkarčiais pamaišant.  
  
Likus 5 minutėms iki troškinimo pabaigos nukelti dangtį ir leisti išgaruoti drėgmei. Daržoves sutrinti į tyrę. Nukelti nuo viryklės ir pagardinti druska bei pipirais. Ataušinti.  
  
Pasiruošti baltą padažą – grietinę sumaišyti su puse parmezano, pagardinti druska ir pipirais, šiek tiek suskystinti šlakeliu vandens, kuriame virė daržovės.  
  
Į kepimo formą supilti pomidorų padažą (jei reikia, pagardinti druska ir šlakeliu raudonojo vyno acto).  
  
Daržovių tyrę supilti į tvirtą maišelį, nukirpti galiuką ir pripildyti makaronus. Makaronus vienu sluoksniu sudėti į kepimo indą su pomidorų padažu. Baziliko lapelius išdėlioti ant viršaus. Lygiu sluoksniu užpilti baltą padažą ir užberti likusį parmezaną bei mocarelą.  
  
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 minučių, kol gražiai apskrus. Skanaus!  
  
P. S. atrodo labai sudėtinga ir ilgai ruošiama, bet iš tiesų viskas labai paprasta, tačiau labai skanu!  
  
Šaltinis Jamie Oliver Jamie at Home  
 





 
 Pranešimai
Pranešimai
 
 



Mmmm.. labai įdomiai skamba :) Pati itin mėgstu įdarytus vamzdelius, o tokio varianto dar nemėginau. Reikės prisiminus išmėginti.
AtsakytiPanaikintiReceptas išties oliveriškai įdomus :)
AtsakytiPanaikintiLabai nepatiko visai seimynai :( Isivaizdavau,kad turetu buti skanu,bet ta darzoviu tyre viska sugadino.
AtsakytiPanaikinti