2008 m. kovo 2 d., sekmadienis

Šokoladinis pyragas su kriaušėmis

PICT8787-2 copy 

Tešlai
½ puodelio minkšto kambario temperatūros sviesto
1/3 puodelio cukraus
½ a. š. druskos
1 a. š. vanilės ekstrakto
½ puodelio kakavos miltelių
1 ½ puodelio miltų

Įdarui
1 puodelis riebios grietinėlės
100 g susmulkinto juodojo šokolado
4 v. š. cukraus
1 kiaušinis
1 kiaušinio trynys
1 a. š. vanilės ar migdolų ekstrakto
3 vidutinio dydžio sunokusios kriaušės

Visus tešlos ingredientus, išskyrus kakavą ir miltus, maišyti mikseriu 25 – 30 sekundžių. Suberti kakavą ir maišyti minutę. Suberti miltus ir maišyti, kol susidarys tešla. Tešla iškloti 26 cm skersmens pyrago formą ir, kol ruošiamas įdaras, laikyti šaldytuve.

Orkaitę įkaitinti iki 180° C. Puode užvirti grietinėlę ir 2 v. š. cukraus. Nukelti nuo viryklės ir suberti susmulkintą šokoladą. Gerai išmaišyti iki vientisos masės. Šiek tiek ataušinti. Sudėti kiaušinį, trynį, vanilę ir lengvai išmaišyti. Supilti masę į paruoštą kepimo formą, išklotą tešla. Kad būtų lengviau perkelti į orkaitę, formą geriau įdėti į skardą.

Kriaušes nulupti ir perpjovus pusiau supjaustyti plonomis riekėmis. Jas išdėlioti ant šokoladinio kremo ir lengvai į jį įspausti. Kepti 10 minučių. Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 160° C. Pyragą pabarstyti likusiais 2 v. š. cukraus ir dar kepti apie 20 minučių, kol kremas sustandės, o kriaušės ims blizgėti. Šiek tiek ataušinti ir patiekti dar šiltą. Skanaus!

P. S. puodelis – 237 ml. Į tešlą įpyliau kelis šaukštus vandens, nes ji niekaip nenorėjo virsti tešla :) Nepaprastai skanus, ne per saldus ir lengvai paruošiamas pyragas...

Šaltinis Simple Tarts

8 komentarai:

  1. Hello, Sonatina!
    Excellent posting.
    Thank you

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui Sonatina už puikius receptus.Norėčiau paklausti ar šiame pyrage tiktų koncervuotos kriaušės, ar tik žalios?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Hello, David!
    Thank you for reading the posting :)

    Vilmora, be abejo tinka ir konservuotos kriaušės, tik jų nebebarstyčiau cukrumi :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveika, Sonatina. Siandien kepiau sita pyraga. Labai skanus. Tik kazka ne taip padariau su idaru. Koks galutinis rezultatas turetu gautis. Man Kazkaip per daug skystas gavosi, o dar ir kriauses isleido savo sutis. Ko gero kita karta vietoj kiausiniu teks deti sokoladini pudinga.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man buvo ta pati problema,kad kremas gavosi labai skystas , gal reikejo kiausinius ar grietinele pries tai ishplakti, o ne viska kartu? Nors man galu gale viskas ishkepe po 40 ne 20 min :) Kremukas sustingo :) Labai aciu tau Sonatina uz pasakiskus receptus, esu ishbandziusi labai daug visko ir viskas tiesiog pirstelius aplaizyt galima

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveika, Sonatina, na, noriu padekoti tau uz si recepta!!!! Tokio skanaus kriausiu pyrago dar nebuvau valgius!!!! Na, as siek tike paimprovizavau su produktais, kai ko dejau daugiau kai ko maziau, bet rezultatas stulbinantis!!!!!!!! Siltas jis nepakartojamas su vaniliniais ledais, o salta labai skaniai pabaigem su kava ;)!!!! tikrai dar ne viena karta ji kepsiu! Sekmes ir toliau dziugink mus puikiais receptais!

    P.s. siandien bandysiu kepti kriausiu pyraga su migdoliniu virsum ;)!

    AtsakytiPanaikinti
  7. as irgi esu kepusi si pyraga siek tiek anksciau,tai man reikejo kepti vos ne dvigubai ilgiau,kad ydaras sustandetu

    AtsakytiPanaikinti
  8. خدمات تخصصی تعمیر و سرویس لپ تاپ در تهران

    دسته تعمیر لپ تاپ

    AtsakytiPanaikinti