2007 m. rugsėjo 26 d., trečiadienis

Šokoladiniai pyragaičiai

PICT80101 copy

4 kiaušiniai
150 g smulkaus cukraus
150 g minkšto sviesto
200 g juodo šokolado
2 v. š. miltų
100 g maltų migdolų

Orkaitę įkaitinti iki 220°C. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius gerai išmaišyti su cukrumi iki purios masės. Ant vandens garų vonelės ištirpinti šokoladą ir įmaišyti į trynius. Įmaišyti sviestą, miltus ir migdolus.

Išplakti baltymus iki standumo ir atsargiai per kelis kartus įmaišyti į tešlą.

Kepimo formeles patepti riebalais, supilti tešlą ir kepti 20 minučių. Patikrinti mediniu pagaliuku – pyragaitis turi likti šiek tiek drėgnas.

Ataušinti ir išimti iš formelių. Galima pabarstyti cukraus pudra.

P. S. pyragaičiai gavosi lengvi ir purūs... Man pasirodė vos vos per saldūs, nes šokoladą naudojau paprastą, o ne tikrą juodą su dideliu kakavos procentu... Bet labai skanu ir aromatinga!

PICT80161 copy
Šaltinis cuisine-campagne

1 komentaras:

  1. Sveika Sonatina, dekui kad toliau turime galimybe kolekcionuoti ir gaminti tavo receptukus. Net tema uzvedziau SM ir diskutuojam tarpusavyje apie tavo receptus ir gaminame. Norejau pasiteirauti kaip pamatuoti toki kieki 2 1/4 puodelio miltu, tai cia kiek apie 100 ml. daug kur taip parasyta tavo receptuose, bet nesuprantu kaip paskaiciuoti. aciu tau labai ir laukiam receptuku cia :)zyliukas

    AtsakytiPanaikinti