tag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post8167480266558545366..comments2024-03-28T08:12:14.879+02:00Comments on Sonatinos receptai: Šokolado ir citrusinių vaisių tortasSonatinahttp://www.blogger.com/profile/02749686997732925113noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-17591730025634051712016-03-30T10:59:22.172+03:002016-03-30T10:59:22.172+03:00Aš visuomet vietoje gliukozės sirupo naudoju Bajor...Aš visuomet vietoje gliukozės sirupo naudoju Bajoriškių dirbtinį medų, kuris pagamintas iš gliukozėz-fruktozės sirupo.Sonatinahttps://www.blogger.com/profile/02749686997732925113noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-42211615027592999592016-03-30T10:53:26.484+03:002016-03-30T10:53:26.484+03:00Miela Sonatina, ar galėčiau kuo pakeisti gliukozės...Miela Sonatina, ar galėčiau kuo pakeisti gliukozės sirupą? Dėkui!!Agnėhttps://www.blogger.com/profile/00418459616760991812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-44937156537320686742013-11-18T17:37:35.761+02:002013-11-18T17:37:35.761+02:00Svarbiausia, kad likeris būtų skanus ir derėtų sko...Svarbiausia, kad likeris būtų skanus ir derėtų skoniai - aš dažniausiai naudoju aviečių arba apelsinų likerį. Manau, čia tiktų ir romas ar brendis.Sonatinahttps://www.blogger.com/profile/02749686997732925113noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-20404128288976308042013-11-18T17:13:26.939+02:002013-11-18T17:13:26.939+02:00Norejau paklausti ar svarbu koki likeri sirupui na...Norejau paklausti ar svarbu koki likeri sirupui naudoti?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-8889121176535430152013-08-07T13:51:22.327+03:002013-08-07T13:51:22.327+03:00tiesa dar norejau pasakyti , kazkas cia pyko kad v...tiesa dar norejau pasakyti , kazkas cia pyko kad viskas gramais surasyta ? paieskokit googlei yra produktu kiekio matavimai ten daug naudingu yra matavimu kiek gramu butu saukstais ar sauksteliais ir panasiai , issisaugojau kompiutery ir man tai padeda susiorentuoti tuose gramuose Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-30033409810008876552013-08-07T12:25:08.310+03:002013-08-07T12:25:08.310+03:00nebesulaukiau atsakymo ir padariau as sita torta :...nebesulaukiau atsakymo ir padariau as sita torta :) taip ir spejau kad uzteks 2 arbatiniu sauksteliu zelatinos :) vakar pabaigiau velai vakare ji daryti o siandien per pietus ta kremuka ant virsaus susvirksciau na man tu suktinuku neisejo padaryti tai aplink tokias juosteles suktas susvirksciau ir neblogai kaip man bus :) rytoj ragausim per brolio gimtadieni , viriau ta citrusini krema ant labai letos ugnies koki 15-20 minuciu ir pradejo jis tirsteti tik dejau del viso pikto 1 arbatini sauksteli nepilna zelatinos pabijojau kad liuliokas gausis citrusinis kremas , o daugiau viskas kaip is pypkes ejosi daryti :) vien kremu bedarydamas prisiragaves sprendziu kad tortas gausis dieviskai skanus :) aciu tau kad radau tavo tokiu geru receptu Sonatina ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-41863436499555387392013-08-07T09:15:50.217+03:002013-08-07T09:15:50.217+03:003 lapeliai želatinos atitinka maždaug 2 a. š. arba...3 lapeliai želatinos atitinka maždaug 2 a. š. arba ~5 g birios želatinos.Sonatinahttps://www.blogger.com/profile/02749686997732925113noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-86220090456864100512013-08-05T21:35:26.650+03:002013-08-05T21:35:26.650+03:003 lapeliai želatinos cia kaip suprantu 3 pakeliai ...3 lapeliai želatinos cia kaip suprantu 3 pakeliai ? <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-35068637766459083372013-06-30T01:14:27.020+03:002013-06-30T01:14:27.020+03:00Sveiki :) zodziu pasidalinsiu savo mintimis ir pat...Sveiki :) zodziu pasidalinsiu savo mintimis ir patirtimi irgi... Taigi taigi taigi, pradesiu nuo skoniniu savybiu. Tikrai gavosi viskas labai labai skaniai ir vertas demesio tortas (NORS MAN IR GAVOSI TOKIOS "KONSISTENCIJOS"). Tuomet, galu gale paskaicius komentarus bei receptura, taip ir nesupratau kaip ten su tais saldikliais-saldytuvu... Tad viska saldziau SALDYTUVE... Toliau, wiskas gawosi lyg ir puikiai, ISKYRUS...CITRININI KREMA.. baigus ji gaminti ir jau pilant ant sustengusiu putesiu, tikrai tikejau, kad viskas puikiai pavyks :( galu gale... visa laime, kad gaminau saviskiams, nors ir buvo proga, taciau... buvo geda... teko saukstu deti i leksteles- KOSE.... Reziume: skonio atzvilgiu viskas labai skanu, taciau citrininis nepavyko taip kaip turejo ir isiviazdavau... <br />Recepta desiu prie savo favoritu, taciau su pakeitimais... kita karta kai gaminsiu, tikrai papildomai naudosiu zeles citrininiam kremui, ir dar del visa ko kad stangriau laikytusi tam paciam paruostam papuosimo grietinelei. Kartais teisus zmones, kai sako nerizikuoti esant progai, bet vis nepasimokau :P. Pastebejau, kad tikrai nors receptura, idomesniu tortu,pyragu, sausainiu duodama, bet visgi tam tikri veiksniai lemia, jog turi atidirbti, bent kazkiek, receptura pagal save (MANO NUOMONE)...<br />Ir dar karta: biskvitas - pavyko; putesiai - tobulai ( dejau nepilnus 2 a.s. zeles); citrininis apelsinis - skonis (SUPER), konsistencija - katastrofa, grietinele su sokoladu papuosimui - lyg ir gerai (per laika istezo...).<br />Taciau, dekoju uz recepta, tikiuosi pavyks ateityje butent taip kaip nuotraukoje :)SCHINOhttps://www.blogger.com/profile/11339208155707676198noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-38545029726453609952013-06-15T19:18:04.952+03:002013-06-15T19:18:04.952+03:00As dariau si torciuka, nu zinokit tikrai nepaprast...As dariau si torciuka, nu zinokit tikrai nepaprastas gavosi,kazkaip keista , galvojau nesiderins sokoladas su citrusu, bet gavosi nepakartokamas ir kiek komplimentu sulaukiau...sake ne vienas, jog skanus buvo, lyg is kokios prabangios parduotuves pirktas...tiesa sakant, as dariau ne gramais o is akies, ir dariau is puses porcijos, kadangi as turiu tik 21cm skersmens tortine, citrusininis kremas man gavosi labai puikus ir lyg putotas kremas( nesuprantu kaip kazkam gavosi jis kaip vandenelis, kazka ne taip dare, gal nepasieke tinkamos temperaturos ar kazko per daug ar permazai idejo) o proporcijas as su kiausiniais dariau tokias i biskvita dejau 2 tryniu, i citrusinini krema dejau 3 didelius kiausinius, juodojo sokolado putesiam dejau 2 trynius...gal kam pades:) beje, as sias proporcijas sakau pusei sio recepto.Neturiu tu svarsykliu ir ju man nereikia, visada viska naudojau is akies ir viskas man puikiai gaunasi...beje, reikia saldyti saldytuve, o ne saldiklyje...bent as taip darau visada. zinokit, tikrai rekomenduoju si tortuka ir papuosti ji siulau taip pat kaip nuotraukoj, labai lengva padaryti tuos sokoladinius suktinukus. tiesa sakant, aciu Sonatina uz nuostabius torto receptus, nors prie ju ir reikia papluseti, bet jie visi man tokie neeiliniai ir labai skanus, verta del ju ir pavargti.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01994697571733257294noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-11945312712410091362013-05-24T16:05:28.453+03:002013-05-24T16:05:28.453+03:00Dėkui, Sonatina, už receptą. Bet gal galėtumėte pa...Dėkui, Sonatina, už receptą. Bet gal galėtumėte parašyti, ar šaldyti reikia šaldytuve ar šaldiklyje? Nes šiaip želatina ir šaldytuve per naktį turėtų sustingti... O šaldiklis kartais turi tokį neigiamą poveikį, kad išėmus į kambario temperatūrą viskas ištęžta... Dėkui :)Vhttps://www.blogger.com/profile/09674295072150506483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-49426264079659787012013-03-03T20:24:12.067+02:002013-03-03T20:24:12.067+02:00Žmogiukai-komentatoriai, nagi nebūkit tinginiukai,...Žmogiukai-komentatoriai, nagi nebūkit tinginiukai, argi sunku google.lt pasiieškoti jei ko nežinot? http://www.tastyfun.lt/FC_Vyno_akmuo_100g<br />Dėl recepto – rodos labai puikus! Labai noriu išbandyti. Atrodo pasakiškai, o skonis, įsivaizduoju, labai įdomus. Pats derinys neįprastas – citrusiniai tikriausiai atgaivina šokoladinę saldybę :)) Sonatina! Nuostabūs Jūsų kepiniai! Inspiracija pačiai kažką išbandyti ir mokytis konditerijos.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-63303409489333701672013-01-16T08:56:37.132+02:002013-01-16T08:56:37.132+02:00Vyno akmuo (angl. Cream of Tartar) skirtas baltyma...Vyno akmuo (angl. Cream of Tartar) skirtas baltymams stabilizuoti. Kartais dedu jo, kartais ne - tiesą sakant, esminio skirtumo nepastebėjau...<br />Tad, jeigu neturite, galite ir nesivarginti ieškodami. Jeigu nesiseka baltymų gerai išplakti, vietoje vyno akmens galima įpilti tiek pat citrinų sulčių ar balto vyno acto.Sonatinahttps://www.blogger.com/profile/02749686997732925113noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-84054596919526600032013-01-14T17:14:49.940+02:002013-01-14T17:14:49.940+02:00Norejau paklausti, kas tas vyno akmuo? gal galite ...Norejau paklausti, kas tas vyno akmuo? gal galite parasyti orginalo recepto kalba, kaip yra tas vyno akmuo vadinamas? Dekoju.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-69559226610882915712012-01-10T18:21:29.880+02:002012-01-10T18:21:29.880+02:00Kadangi aš nei kulinarė, nei konditerė, ir tortą g...Kadangi aš nei kulinarė, nei konditerė, ir tortą gaminau pagal nuorodoje pateikiamą receptūrą, tai taip ir parašiau :) <br />O konditerijoje bet kokiu atveju visus produktus reikia tiksliai sverti. Ir normaliose konditerijos knygose profesionalams visos receptūros yra gramais. Ypač tas taikoma kiaušiniams, kadangi jų visų dydis ir svoris ženkliai skiriasi...Sonatinahttps://www.blogger.com/profile/02749686997732925113noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-34027054609560500592012-01-10T17:57:57.016+02:002012-01-10T17:57:57.016+02:00Nesamoningas vertimas is uzsienio kalbos... Visu p...Nesamoningas vertimas is uzsienio kalbos... Visu pirma normalus ku;inaras-konditeris adaptuoja receptura ir paraso ko reikia, o ne gramais kiausiniu trynius svert... ar kokioj konditerijos mokykloj tokiu nesamoniu moko????Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-15487978534490773902011-06-18T13:17:05.641+03:002011-06-18T13:17:05.641+03:00Kur Lietuvoje galima gauti to vyno akmens?Gal gali...Kur Lietuvoje galima gauti to vyno akmens?Gal galima kuo pakeisti?_Spalvota_https://www.blogger.com/profile/16227732096874633655noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-11596190491317930482010-08-13T23:45:53.166+03:002010-08-13T23:45:53.166+03:00viskas lyg ir gerai,tik puse dienos sugaisau svars...viskas lyg ir gerai,tik puse dienos sugaisau svarstydama ir plaudama svastykeles....bet tas citrusinis kremas tai man nerima kelia-kazkoks jisai visai vandenelis gavosi,idejau i saldikli lauksiu stebuklo per nakti........Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-38610770387774325252010-08-02T18:46:08.462+03:002010-08-02T18:46:08.462+03:00gal kas nors kas bande sita skanesta gaminti gali ...gal kas nors kas bande sita skanesta gaminti gali parasyti kiek tu kiausiniu(tryniu ir baltymu) vienetais sunaudojo? kazkaip nenoriu begt tu svarstykliu pirkti o taip skaniai atrodo.......Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-29369735347203182892010-08-02T15:46:42.160+03:002010-08-02T15:46:42.160+03:00beje, kai ant biskvito užpilami putėsiai, tai reik...beje, kai ant biskvito užpilami putėsiai, tai reikia "šaldyti mažiausiai 2 valandas" šaldytuve ar šaldiklyje?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-504645785833717832010-08-02T15:41:44.033+03:002010-08-02T15:41:44.033+03:00Gal galite pasakyti ka paruošti pirma diena o ka a...Gal galite pasakyti ka paruošti pirma diena o ka antra? nes nelabai suprantu, kur reikia saldyti pernakt :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-70179832577391211182010-07-15T09:53:05.059+03:002010-07-15T09:53:05.059+03:00Aš viską sveriu svarstyklėmis ir stengiuosi pasver...Aš viską sveriu svarstyklėmis ir stengiuosi pasverti tiksliai.<br /><br />O neturėdama svarstyklių gal ir mėginčiau kažkaip apytiksliai įvertinti pagal nurodomą kiaušinių svorį...Sonatinahttps://www.blogger.com/profile/02749686997732925113noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-14194333147987325122010-07-14T22:02:46.973+03:002010-07-14T22:02:46.973+03:00wikipedia.org raso kad didelis kiausinis sveria ap...wikipedia.org raso kad didelis kiausinis sveria apie 50g be luksto ,baltymas apie 38g....,o kaip tu,Sonatina sverei?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-16256097542834597012010-07-14T21:52:44.601+03:002010-07-14T21:52:44.601+03:00as irgi to paties norejau paklaust kaip kiausiniu ...as irgi to paties norejau paklaust kaip kiausiniu svori nustatyti? as net neturiu mazuciu virtuviniu svarstykliu....net seiles bega kaip noriu pabandyt sita...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-45123396633916774232010-07-09T09:41:21.878+03:002010-07-09T09:41:21.878+03:00Sonatina, noreciau pasiterirauti, kaip jus tuos ki...Sonatina, noreciau pasiterirauti, kaip jus tuos kiausinio trynio ir baltymo gramus matuojat? tiesiog ant svarstykliu ir nukabinat pertekliu, ar apytiksliai?<br /><br />Nuostabus Jusu kepiniai, sekmes toliau:)Anonymousnoreply@blogger.com