tag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post7654371504959702333..comments2024-03-28T08:12:14.879+02:00Comments on Sonatinos receptai: Morengai su šokoladuSonatinahttp://www.blogger.com/profile/02749686997732925113noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-44680729613217242392015-06-02T16:40:35.237+03:002015-06-02T16:40:35.237+03:00Laba diena, pasakykite prašau, kaip išlaikyti more...Laba diena, pasakykite prašau, kaip išlaikyti morengus, kad jie ir kitą dieną būtų traškūs? gal uždengti?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-9852468194881187242015-05-07T14:53:43.233+03:002015-05-07T14:53:43.233+03:00Ačiū už receptą, morengai pavyko ir tiesiog tirpo...Ačiū už receptą, morengai pavyko ir tiesiog tirpo burnoje :) Jie išgaravo tiesiog žaibiškai :) Beje aš dėjau ne cukrų, o cukraus pudrą, taigi viskas išsiplakė greitai ;) Dariau dvigubai didesnius 5 cm. skersmens, kepiau 1 val. jie kuo puikiausiai iškepė :)Vilijanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-65439292401491880302014-05-03T12:08:04.866+03:002014-05-03T12:08:04.866+03:00"...ant kepimo popieriumi išklotos skardos iš..."...ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspausti keturiasdešimt 2,5 cm skersmens morengų..." lyg ir aiškiai parašyta :)Mantėnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-78426567077372953022014-03-02T21:37:17.688+02:002014-03-02T21:37:17.688+02:00aciu uz recepta. labai skanus gavosi tik vat forma...aciu uz recepta. labai skanus gavosi tik vat forma neisejio tokia grazi, gavosi kaip issiputes blynas. kaip gauti tokia grazia forma? gal reikejio daugiau sukraus deti?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-56687513846647637192014-02-13T20:12:14.698+02:002014-02-13T20:12:14.698+02:00Pirmą kartą bandžiau iškepti morengus ir nesėkming...Pirmą kartą bandžiau iškepti morengus ir nesėkmingai. Tis valandas plakiau mikseriu, o cukrus taip ir neištirpo. Galiausiai įpyliau kelis lašus migdolų ekstrakto ir masė pasidarė skysta. Naudojau paprastą cukrų. Recepte parašytas smulkus. Gal tai turėjo įtakos?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-36761157584858079102012-03-21T21:00:59.916+02:002012-03-21T21:00:59.916+02:00o kiek is dvieju kiausiniu baltymu iseina morengu?...o kiek is dvieju kiausiniu baltymu iseina morengu?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-65215254531963115112010-08-17T00:07:57.583+03:002010-08-17T00:07:57.583+03:00Dėkui, Sonatina. Šiandien vėl bandžiau, šį kart vi...Dėkui, Sonatina. Šiandien vėl bandžiau, šį kart viskas pavyko!! :) Turbūt vis tik to trynio buvo praeitą kart patekę. Dėkui Tau labai už atsakymą! Labai labai skanu!!! :)Kristinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-40380151599736979712010-08-16T14:08:43.551+03:002010-08-16T14:08:43.551+03:00Man tąsūs morengai pasidaro pastovėję neuždengti, ...Man tąsūs morengai pasidaro pastovėję neuždengti, o ypač esant dideliam oro drėgnumui :))<br /><br />Kristina, labiausiai tikėtina, kad į baltymus pateko trynio, ar plakimo indas arba šluotelės galėjo būti šiek tiek riebaluoti. Nes tik tokiu atveju plakami baltymai visai nestandėja...Sonatinahttps://www.blogger.com/profile/02749686997732925113noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-49312213588966928082010-08-16T06:45:10.033+03:002010-08-16T06:45:10.033+03:00o man neišėjo.. :( Plakiau, plakiau, net mikseris ...o man neišėjo.. :( Plakiau, plakiau, net mikseris užkaito, bet masė niekaip iki tokio lygio nesutirštėjo, kad iš dubens neiškristų. Taip ir liko tokia, kaip skysta grietinė (pagal tirštumą). Niekaip nesuprantu kame čia reikalas... Gal per anksti cukrų pradėjau dėt?Kristinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-30684667770494815952009-12-04T13:33:31.330+02:002009-12-04T13:33:31.330+02:00As taip pat noreciau suzinoti kaip morengus issike...As taip pat noreciau suzinoti kaip morengus issikepti viduje tasius. Gal formuoti juos didesnius ir nedakepti ?<br /><br />Sonatina, apsviesk :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-82280534901235182952009-12-03T00:48:43.937+02:002009-12-03T00:48:43.937+02:00Sveiki,
man labai patinka morengai, kurie viduj b...Sveiki,<br /><br />man labai patinka morengai, kurie viduj būna tąsūs, o ne sausi. Tai reiškia, kad juos reikia ne iki galo iškepti?<br />Ar neatsiduoda kiaušiniais šitie morengai? Esu kažkada kepus, ne pagal šį receptą, bet... Jie taip dvokė kiaušiniu, kad negalėjau vagyti. :(<br /><br />Ačiū už atsakymą,<br />LauraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-48594572916162760282009-12-02T20:52:31.367+02:002009-12-02T20:52:31.367+02:00Sonatina, pirma karta kepiau morengus. Fantastika....Sonatina, pirma karta kepiau morengus. Fantastika. Turbut skanesniu nesu ragavus :) Viskas taip paprasta, kad net sunku patiket, kad gali but taip skanu :) Aciu uz receptuka.Jurgittos receptaihttps://www.blogger.com/profile/02239260120320006715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-4411852027824582552009-12-02T18:19:18.124+02:002009-12-02T18:19:18.124+02:00Ema, morengas turi lengvai nusiimti nuo kepimo pop...Ema, morengas turi lengvai nusiimti nuo kepimo popieriaus, atsikandus būti traškus ir tirpstantis burnoje, o ne lipnus ir pavirstantis į cukraus gabalą...Sonatinahttps://www.blogger.com/profile/02749686997732925113noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-23806056667300026212009-12-02T18:02:35.910+02:002009-12-02T18:02:35.910+02:00o kaip suprasti, kad morengai jau iskepe ? :(
Emao kaip suprasti, kad morengai jau iskepe ? :(<br />EmaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-80862827574022781842008-03-25T10:11:00.000+02:002008-03-25T10:11:00.000+02:00Labai smagu, kad morengai pavyko :) Didesnius kepč...Labai smagu, kad morengai pavyko :) Didesnius kepčiau apie 1,5 val., bet po valandos patikrinčiau, ar dar neiškepė :)Sonatinahttps://www.blogger.com/profile/02749686997732925113noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-28971455766330771952008-03-23T16:54:00.000+02:002008-03-23T16:54:00.000+02:00Aciu Sonatina ! visada svajojau issikepti morengu ...Aciu Sonatina ! visada svajojau issikepti morengu viena syki bandziau ir nepavyko o dabar pagal tavo receptuka viskas pasiseke . tik dabar svajoju didesniu morengu tokiu kaip zefyrai :) ir noriu patarimo ...kiek laiko didesnius reiks kepti?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-6697675118384044612008-01-02T19:49:00.000+02:002008-01-02T19:49:00.000+02:00Prisipažinsiu, kad tingėdama pasiruošti vandens ga...Prisipažinsiu, kad tingėdama pasiruošti vandens garų vonelę, šokoladą dažniausiai tirpinu mikrobangų krosnelėje nustačiusi mažiausią galingumą (pas mane 450 W) ir pamaišydama kas 15 - 20 sekundžių. <BR/>Tirpinant šokoladą ant vandens garų vonelės svarbiausia, kad į šokoladą visiškai nepatektų vandens. Paprastai, kai jau darau vandens garų vonelę, ant verdančio vandens puodo kitą dubenį statau tokio dydžio, kad jis laikytųsi ant viršaus, o neįsileistų į puodą. Ant viršais uždėjus dubenį reikėtų primažinti ugnį, kad verdantis vanduo nesitaškytų. <BR/>O baltas šokoladas greičiausiai buvo ne aukščiausios kokybės, todėl ir pakeitė spalvą. Todėl svarbu tokiem dalykam naudoti tikrai kokybišką šokoladą :)<BR/>Paieškojusi radau, kad norint visiškai baltų morengų, juos reikėtų kepti 110 C orkaitėje 1 - 1,5 val. ir dar 1 val. palikti išjungtoje orkaitėje.Sonatinahttps://www.blogger.com/profile/02749686997732925113noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-20989921641539805082008-01-02T18:54:00.000+02:002008-01-02T18:54:00.000+02:00Sonatina, pasakyk man neismanelei, kaip suprasti ...Sonatina, pasakyk man neismanelei, kaip suprasti sokolado tirpinima ant garu voneles... jau kelintam tavo recepte matau, bandziau daryt uzkaitus vandens puoda ir i ji ileidus kita puoduka su sokoladu, bet gavosi kazkokia nesamone ir visai tas sokoladas neistirpo, o isskydo.. (cia kalbu apie balta sokolada, kazkoks sviesiai rudas gavosi) tai juodo jau ir bijau tirpinti...ir dar- kazkada banzdaiu kept tuos morengus paprastus, bet viskas baigesi tuo kad jie gavosi ne balti o rudi sviesiai, tai taip ir nesuprata ka blogai dariau.. kazkas sake kad per karsta orkaite buvo nors man taip neatrode...Anonymousnoreply@blogger.com