2010 m. rugsėjo 10 d., penktadienis

Graikiškas makaronų ir maltos mėsos apkepas Pastitsio

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 pakelis (450 g) makaronų
500 g maltos mėsos
2 svogūno galvos, supjaustytos kubeliais
3 česnako skiltelės, susmulkintos
1 didelė skardinė konservuotų pomidorų
1 a. š. raudonėlio
1 a. š. baziliko
1 a. š. malto muskato riešuto
1 a. š. malto cinamono
1 a. š. cukraus
druskos
maltų juodųjų pipirų

Užpilui
4 v. š. sviesto
4 v. š. miltų
500 ml pieno
3 v. š. tarkuoto parmezano
150 g fetos
2 – 3 kiaušiniai

Pirmiausiai reikėtų pasiruošti užpilą: puode ištirpinti sviestą, suberti miltus ir pakepinti maišant 1 – 2 minutes. Nenustojant maišyti supilti pieną ir kaitinti, kol padažas sutirštės. Suberti parmezaną bei fetą ir maišyti, kol sūriai išsilydys. Padažą visiškai ataušinti ir įmaišyti išplaktus kiaušinius.

Makaronus išvirti pagal nurodymus ant pakelio, tik nepervirti.

Mėsą pakepinti su svogūnais ir česnakais, kol mėsa nebebus rausva, o daržovės bus minkštos. Suberti nuvarvintus ir kubeliais supjaustytus pomidorus ir prieskonius. Pavirti 30 – 45 minutes.

Mėsą sumaišyti su makaronais, sukrėsti į kepimo indą ir užpilti paruoštu užpilu. Apkepą kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 40 – 45 minutes, kol paviršius gražiai apskrus.

P. S. sotus, labai skanus ir šiek tiek primenantis lazaniją patiekalas…

Šaltinis Ichef