4 lašišos filė gabaliukai su oda (po ~150 g)
1 v. š. alyvuogių aliejaus
2 v. š. rudojo cukraus
2 a. š. druskos
1 a. š. maltų juodųjų pipirų
½ a. š. malto kumino
¼ a. š. garstyčių miltelių
1/8 a. š. malto cinamono
Orkaitę įkaitinti iki 180º C.
Cukrų sumaišyti su druska ir visais kitais prieskoniais. Šiuo mišiniu įtrinti lašišos gabaliukų viršutinę dalį (be odos).
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir ant karštos ugnies apkepti prieskoniais įtrintą lašišų pusę, kol apskrus, apie 2 - 3 minutes. Žuvį apversti, sudėti į kepimo indą ir kepti įkaitusioje orkaitėje 5 - 6 minutes, kol žuvis iškeps. Skanaus!
P. S. labai skani žuvis - lengvas cinamono aromatas, neįkyrus rudojo cukraus saldumas ir kumino aštrumas puikiai dera...
Šaltinis A Sweet Pea Chef
Sonatina, kaip jus padarote tokias grazias nuotraukas kiekvienam patiekalui iliustruoti?
AtsakytiPanaikintiisbandziau, tikrai skanu. As tik nedejau cinamono, nes jo nemegstu antruos patiekaluos. Aciu uz recepta ;)
AtsakytiPanaikintiIr as isbandziau si recepta. Bovo tikrai skanu ir greitai paruosiama, tik as nedejau kumino nes pamirsau.
AtsakytiPanaikintika galima deti vietoj kumino?
AtsakytiPanaikintiRyt bandysim :) jau užuodžiu tą skanų aromatą, o kaip greit pasigamina mmmm
AtsakytiPanaikintiVakarienė gavosi nuostabi, vyrui gal saldumo kiek per daug buvo, bet vis tiek labai skanu :) Ačiū už puikų receptuką. Tik garstyčių neturėjau
AtsakytiPanaikintiTik ką gaminau ir patiko. Labai bijojau, kad lašiša nebūtų saldi, nes nemėgstu saldžios mėsos ir žuvies, bet viskas buvo gerai :)
AtsakytiPanaikintiKitą gabaliuką valgysiu šaltą, nes kažodėl šalta lašiša man daug skanesnė už šiltą :)
Nuostabus receptas. Labai skaniai gavosi. Seima buvo suzaveta subtiliu skoniu.
AtsakytiPanaikintiAciu uz puiku recepta:)
Apkepti lašišą keptuvėje su kokiu aliejumi, su vienu šaukštu alyvuogių aliejaus?! Juk alyvuogių aliejų kaitinti negalima, tai - NUODINGA. Ar alyvuogių aliejus sumaišomas su prieskoniais? Prašom pataisyti receptūrą
AtsakytiPanaikinti