Bavariškas Bailey‘s kremas 3 kiaušinių tryniai
40 g cukraus
135 g pieno
50 g
Bailey‘s likerio
2 lapeliai (1 a. š.) želatinos
135 g riebios grietinėlės
Želatinos lapelius užpilti šaltu vandeniu ir palikti, kad išbrinktų.
Pieną užvirti. Trynius išplakti su cukrumi iki baltumo ir nenustojant plakti plona srovele supilti karštą pieną. Masę supilti atgal į puodą, supilti likerį ir nuolat maišant kaitinti ant silpnos ugnies, kol masė sutirštės. Įmaišyti nuspaustus želatinos lapelius ir ataušinti retkarčiais pamaišant. Grietinėlę išplakti iki standumo ir įmaišyti į kremą. Supilti kremą į 22 cm skersmens torto žiedą ir pašaldyti šaldiklyje 2 valandas.
Biskvito juostelių dekoras 30 g kiaušinio baltymo
30 g cukraus pudros
30 g tirpinto sviesto
30 g miltų
Iš eilės sumaišyti visus ingredientus ir tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą bei paskleisti plonu sluoksniu. Išbraižyti ornamentus ir laikyti šaldytuve.
Migdolinis biskvitas 3 kiaušiniai
110 g cukraus pudros
110 g maltų migdolų
15 g kakavos miltelių
25 g tirpinto sviesto
30 g miltų
~100 g kiaušinių baltymų
15 g cukraus
Kiaušinius išplakti su persijota cukraus pudra ir maltais migdolais, kol masė padvigubės. Atsargiai įmaišyti sviestą it miltus, persijotus su kakava. Baltymus išplakti iki standumo po truputį beriant cukrų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Pusę tešlos užtepti ant ornamentų ir kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 10 – 12 minučių. Ataušinti ir supjaustyti 3,5 cm pločio juostelėmis.
Ant kepimo popieriaus nusibrėžti du 22 cm skersmens apskritimus, lygiomis dalimis paskleisti likusią tešlą ir kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 8 – 10 minučių. Ataušinti.
Kavos sirupas 15 g vandens
15 g cukraus
1 a. š. tirpios kavos
Cukrų ir vandenį užvirti. Pavirti 1- 2 minutes, įmaišyti kavą ir ataušinti.
Bavariškas kavos kremas 225 g pieno
1,5 a. š. tirpios kavos miltelių
4 kiaušinių tryniai
75 g cukraus
3 lapeliai (1,5 a. š.) želatinos
240 g riebios grietinėlės
Želatinos lapelius užpilti šaltu vandeniu ir palikti, kad išbrinktų.
Pieną su kava užvirti. Trynius išplakti su cukrumi iki baltumo ir nenustojant plakti plona srovele supilti karštą pieną. Masę supilti atgal į puodą ir nuolat maišant kaitinti ant silpnos ugnies, kol masė sutirštės. Įmaišyti nuspaustus želatinos lapelius ir ataušinti retkarčiais pamaišant. Grietinėlę išplakti iki standumo ir įmaišyti į kremą.
24 cm skersmens torto formos vidų iškloti biskvito juostelėmis, į apačią dėti vieną apvalų biskvitą. Biskvitą sulaistyti kavos sirupu ir užpilti šiek tiek kavos kremo. Ant viršaus uždėti sušaldytą bavarišką Bailey's kremą ir užpilti dar šiek tiek kavos kremo. Dėti antrąjį biskvitą, sulaistyti kavos sirupu. Ant viršaus supilti likusį kavos kremą ir išlyginti paviršių. Per naktį šaldyti šaldytuve arba bent dvi valandas šaldiklyje. Skanaus!
P. S. kadangi neturėjau Bailey's ar kitokio kreminio likerio, susiradau Beatos likerio receptą ir pasidariau jo iš 100 ml brendžio. Nepanaudotą likerį labai skaniai išgurkšnojome :) Ornamentai ant biskvito juostelių nesigavo, bet dabar jau žinau, ką dariau ne taip ir kitą kartą jie tikrai pavyks :) Tortas labai skanus, prabangus, aromatingas, bet neriebus ir nesunkus :) Šaltinis La cuisine de Loupiti