Biskvitui 3 kiaušiniai
100 g cukraus
1/2 a. š. vanilės esencijos
50 g miltų
2 v. š. krakmolo
Biskvitams sulaistyti 50 g mėlynių
3 v. š. vandens
40 g cukraus
50 g mėlynių likerio
Mėlynių – jogurto kremui 180 g mėlynių
100 g cukraus
2 v. š. citrinų sulčių
3 a. š. želatinos miltelių
3 v. š. vandens
200 g natūralaus jogurto
250 g riebios grietinėlės
Mėlynių želė 40 g
želė cukraus 2 v. š. vandens
20 g raudonųjų serbentų
100 g mėlynių
22 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi.
Baltymus nedideliu greičiu plakti, kol suputos, tada nenustojant plakti palaipsniui suberti pusę cukraus (po 1 – 2 v. š.). Padidinti greitį ir plakti iki standumo. Trynius išplakti su likusiu cukrumi iki beveik baltos purios masės, įmaišyti vanilę. Miltus ir krakmolą persijoti į trynius, sudėti 1/3 baltymų ir atsargiai išmaišyti. Įmaišyti likusius baltymus. Dėti masę į paruoštą formą ir kepti iki 170º С įkaitintoje orkaitėje 20 – 30 min., tikrinant, ar iškepė, mediniu pagaliuku. Biskvitą ataušinti ant grotelių ir perpjauti į du sluoksnius.
Biskvitams sulaistyti užvirti vandenį su cukrumi ir mėlynėmis. Išmaišyti ir ataušinti. Įmaišyti likerį.
Kremui įkaitinti mėlynes su cukrumi ir citrinų sultimis iki 60° C. Kad nesusitrintų uogos, maišyti sukiojant puodą.
Želatiną išbrinkinti vandenyje, sudėti į dar karštas uogas ir maišyti, kol ištirps.
Biskvitus sulaistyti. Vieną biskvitą apjuosti torto formos kraštu. Jogurtą išmaišyti ir sumaišyti su vaisių mase. Prieš kremui sustingstant įmaišyti išplaktą grietinėlę. Pusę kremo užpilti ant biskvito, dėti kitą biskvitą ir supilti likusį kremą. Atšaldyti.
Želė cukrų suberti į vandenį ir užvirti. Suberti uogas ir kaitinti, kol užvirs. Maišyti sukiojant puodą. Želė supilti ant torto ir atšaldyti. Skanaus!
P. S. mėlynes ir kitas uogas naudojau šaldytas. Labai skanus ir gaivus tortas! Šaltinis Karl Schuhmacher "Wiener Süßspeisen"