2009 m. rugsėjo 28 d., pirmadienis

Vištienos ir moliūgų karis

P92401872-1 copy
2 v. š. sezamo sėklų
1 v. š. aliejaus
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
3 skiltelės česnako, išspaustos spaudykle
2 a. š. šviežio susmulkinto imbiero
1 a. š. maltos kalendros
2 a. š. malto kumino
2 a. š. smulkiai supjaustytų šviežių čili pipirų
300 g smulkiai supjaustytų vištienos kumpelių filė
500 g moliūgo, supjaustyto kubeliais
1 raudonas saldusis pipiras, supjaustytas plonomis juostelėmis
250 ml kokosų pieno
250 ml vištienos sultinio
2 v. š. šviežių kapotų kalendros lapelių

Gerai įkaitinti keptuvę. Maišant 1 – 2 minutes pakepinti sezamo sėklas, kol šiek tiek apskrus. Išimti iš keptuvės.

Supilti aliejų, suberti svogūnus ir kepti maišant apie 3 minutes, kol suminkštės.
Suberti česnakus, imbierą, prieskonius, čili ir kepti maišant apie 1 minutę, kol pasklis prieskonių aromatas.

Sudėti vištienos gabaliukus ir kepti kelias minutes, kol mėsa apkeps iš visų pusių ir nebebus rausva.

Suberti moliūgo ir saldaus pipiro gabaliukus ir dar kepti 2 minutes. Supilti kokosų pieną bei sultinį, troškinį užvirti. Prisukti viryklę ir uždengus troškinti 10 minučių.

Dar 5 – 10 minučių troškinti atidengus, kol moliūgas suminkštės, o padažas sutirštės.
Pagardinti druska ir patiekti užbarsčius sezamo sėklų bei kalendros lapelių. Skanaus!

P. S. nepaprastai skanu, nors ir nedėjau kai kurių prieskonių... Nedėjau imbiero ir saldaus pipiro, nes jų nemėgstu... Sezamo šį kartą tiesiog nebeturėjau... Kad nereikėtų išpilti likusio kokosų pieno (paprastai skardinėje būna apie 400 ml), galima supilti visą kokosų pieną ir tik 100 ml sultinio. Tuomet padažas bus dar tirštesnis ir aromatingesnis...

Šaltinis Recipezaar

Obuolių pyragas su migdolais

P92702221-1 copy
4 - 5 dideli obuoliai
160 g miltų
160 g sviesto
150 g cukraus
3 kiaušiniai
50 g migdolų plokštelių
žiupsnelis malto cinamono
90 g grietinės

Keptuvėje ištirpinti 100 g sviesto, suberti kubeliais supjaustytus obuolius, užberti cinamono ir kepinti pamaišant apie 3 minutes.

20 cm skersmens kepimo formą patepti sviestu ir suberti pusę migdolų, kad pasidengtų formos dugnas ir kraštai. Suberti obuolius.

Ištirpinti likusius 60 g sviesto. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios, baltos, grietinės tirštumo masės. Plakant įmaišyti ištirpintą sviestą bei grietinę. Suberti miltus ir išmaišyti iki vientisos masės.

Tešlą supilti ant obuolių ir kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 minučių. Iškepusį pyragą atsargiai išversti į lėkštę.

Likusius migdolus paskrudinti sausoje keptuvėje be riebalų ir užberti ant pyrago. Patiekti ataušusį. Skanaus!

P. S. labai paprastas, bet labai skanus pyragas... Biskvitas baltas ir purus, puikiai derantis su saldžiarūgščiais obuoliais... Šiek tiek obuolių gali likti ant formos dugno, tad juos tiesiog šaukštu uždėkite ant pyrago ten, kur jie ir turėjo būti :)

Šaltinis gustave.tv

2009 m. rugsėjo 15 d., antradienis

Moliūgų sriuba su vištiena

P91400101-1 copy
1,5 kg moliūgo
2 litrai vandens
3 vištos krūtinėlės puselės, supjaustytos kubeliais
1 v. š. sviesto
2 - 3 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
1 a. š. druskos
1 a. š. maltų juodųjų pipirų
1 a. š. malto kumino
2 morkos (nebūtinai)
1/2 puodelio orzo makaronų (nebūtinai)
1/2 - 1 puodelis grietinėlės
1/4 puodelio kapotų kalendros lapelių

Moliūgą nulupti, supjaustyti kubeliais, užpilti vandeniu ir virti, kol moliūgas suminkštės. Sutrinti blenderiu.

Sviestą ištirpinti, suberti česnakus, prieskonius, maišant pakepinti apie minutę. Suberti vištieną, supjaustytą kubeliais, ir kepti, kol vištiena bus visiškai iškepusi.

Į moliūgų tyrę suberti iškeptą vištieną, makaronus ir virti, kol makaronai išvirs vis pamaišant.

Dar pagardinti druska ir pipirais, jei reikia.
Supilti grietinėlę ir kalendras. Sriubą patiekti karštą. Skanaus!

P. S. labai skani ir soti sriuba :) Kuminas suteikia gana aštrų skonį, tad jei neturite - sriuba bus švelnesnė, bet ne mažiau skani...

Šaltinis Recipezaar

2009 m. rugsėjo 1 d., antradienis

Cannelloni su žiediniais kopūstais ir brokoliais

P82400211-1 copy
450 g brokolių
450 g žiedinių kopūstų
7 plonai supjaustytos česnako skiltelės
1 ryšulėlis čiobrelių
1 (~27 g) skardinė susmulkintų ančiuvių (aliejų nuvarvinti, bet neišpilti)
2 – 3 džiovinti čili pipirai, susmulkinti
druska, šviežiai malti juodieji pipirai
raudono vyno actas
500 ml geros kokybės pomidorų padažo
500 ml grietinės
200 g smulkiai tarkuoto parmezano
16 cannelloni vamzdelių
nedidelis ryšulėlis šviežių bazilikų lapelių
200 g mocarelos

Užvirti didelį puodą pasūdyto vandens, suberti susmulkintus brokolius ir žiedinius kopūstus ir virti 5 – 6 minutes, kol suminkštės. Nupilti vandenį, bet neišpilti.

Įkaitinti keptuvę, įpilti šiek tiek aliejaus ir suberti česnakus. Kepti kelias sekundes, suberti čiobrelių lapelius, ančiuvius, supilti ančiuvių aliejų ir čili pipirus. Kepti dar kelias sekundes, tuomet suberti išvirtus brokolius ir žiedinius kopūstus. Įpilti 4 v. š. vandens, kuriame virė daržovės. Viską išmaišyti, uždengti ir troškinti 15 -20 minučių retkarčiais pamaišant.

Likus 5 minutėms iki troškinimo pabaigos nukelti dangtį ir leisti išgaruoti drėgmei. Daržoves sutrinti į tyrę. Nukelti nuo viryklės ir pagardinti druska bei pipirais. Ataušinti.

Pasiruošti baltą padažą – grietinę sumaišyti su puse parmezano, pagardinti druska ir pipirais, šiek tiek suskystinti šlakeliu vandens, kuriame virė daržovės.

Į kepimo formą supilti pomidorų padažą (jei reikia, pagardinti druska ir šlakeliu raudonojo vyno acto).

Daržovių tyrę supilti į tvirtą maišelį, nukirpti galiuką ir pripildyti makaronus. Makaronus vienu sluoksniu sudėti į kepimo indą su pomidorų padažu. Baziliko lapelius išdėlioti ant viršaus. Lygiu sluoksniu užpilti baltą padažą ir užberti likusį parmezaną bei mocarelą.

Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 minučių, kol gražiai apskrus. Skanaus!

P. S. atrodo labai sudėtinga ir ilgai ruošiama, bet iš tiesų viskas labai paprasta, tačiau labai skanu!

Šaltinis Jamie Oliver Jamie at Home