2009 m. lapkričio 2 d., pirmadienis

Apkepti brokoliai

PA3100371-1 copy
450 g brokolių
1 - 1,5 v. š. riešutų aliejaus
4 plonai supjaustytos česnako skiltelės
1 a. š. druskos
0,5 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
6 v. š. vandens
2 a. š. skrudintų sezamų aliejaus

Brokolį išskirstyti žiedynais. Keptuvę labai stipriai įkaitinti. Supilti riešutų aliejų ir, kai aliejus beveik ims rūkti, suberti česnakus, druską bei pipirus.

Kepti maišant 30 sekundžių ar kol česnakai šiek tiek apskrus. Suberti brokolius ir maišant kepti 2 minutes. Supilti vandenį, sandariai uždengti dangčiu ir virti ant stiprios ugnies 4 - 5 minutes.

Įmaišyti sezamų aliejų, maišant pakepinti 30 sekundžių ir patiekti. Skanaus!

P. S. tokių aliejų neturėjau, tad pyliau paprastą. Be galo greitas ir be galo skanus garnyras ar tiesiog lengvas užkandis...

Šaltinis The Cook's Book

3 komentarai: