Šokoladinis biskvitas 100 g sviesto, kambario temperatūros
½ st. cukraus
2 kiaušiniai, kambario temperatūros
½ st. pasukų ar kefyro
60 g šokolado
½ a. š. vanilės
2 a. š. kakavos miltelių
1 st. miltų
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. sodos
žiupsnelis druskos
Šokoladiniai putėsiai 2 a. š. želatinos
2 v. š. šalto vandens
4 v. š. verdančio vandens
215 g susmulkinto šokolado
215 g kreminio sūrio (maskarponės)
350 ml (1 ½ st.) riebios grietinėlės
1 a. š. cukraus
Itališko vanilinio kremo putėsiai 6 kiaušinių tryniai
100 g (1/2 st.) cukraus
6 v. š. persijotų miltų
2 a. š. želatinos
830 ml (3 ½ st.) riebios grietinėlės
2 a. š. vanilės
Glazūra 240 ml (1 st.) riebios grietinėlės
1,5 v. š. sviesto
325 g šokolado
Šokoladinis biskvitas Orkaitę įkaitinti iki 170º С.
26 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Ištirpinti šokoladą ir palikti, kad praauštų. Mikseriu išplakti minkštą sviestą su cukrumi iki purumo (~ 5 min.). Įmaišyti vanilę, po vieną įmaišyti kiaušinius (po kiekvieno plakti ~ 1 min.). Įmaišyti ištirpintą šokoladą. Atskirame inde persijoti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir kakavą. Per tris kartus suberti miltų mišinį paeiliui su kefyru į sviesto – kiaušinių masę, kaskart išmaišant. Sukrėsti tešlą į paruoštą formą ir kepti 20 – 25 min., tikrinant, ar iškepė, mediniu pagaliuku. Biskvitą ataušinti ant grotelių.
Šokoladiniai putėsiai Ant vandens garų vonelės ištirpinti šokoladą ir sūrį kartu. Ataušinti. Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir išbrinkinti. Tada užpilti verdantį vandenį ir maišyti, kol visiškai ištirps. Ataušinti. Grietinėlę plakti su cukrumi. Kai ji ims tirštėti, plona srovele nenustojant plakti supilti želatiną. Išplakti grietinėlę iki standumo. Į šokolado masę įmaišyti ¼ grietinėlės. Tada įmaišyti likusią grietinėlę. Užpilti ant biskvito, išlyginti paviršių ir dėti į šaldytuvą.
Itališko vanilinio kremo putėsiai Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki baltumo. Suberti miltus ir želatiną ir gerai išplakti. Grietinėlę su vanile užvirti. Nedideliu greičiu plakant trynių masę, į ją plona srovele supilti grietinėlę. Masę per sietelį supilti į puodą. Kaitinti ant nedidelės ugnies, kol masė sutirštės. Šiek tiek ataušinti ir supilti ant torto. Atšaldyti.
Glazūra Grietinėlę ir sviestą užvirti, užpilti ant susmulkinto šokolado. Palaikyti 5 minutes ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Ataušinti iki temperatūros, šiek tiek didesnės, nei kambario, kol masė pradės tirštėti. Torto viršų ir šonus užpilti šokoladu. Likusį šokoladą atšaldyti, kol labai sutirštės, sudėti į konditerinį maišelį ir papuošti tortą.
P. S. tikrai labai skanus tortas :) Gaila, neturiu pjūvio nuotraukos, tačiau štai čia matosi, kaip jis atrodo dar nepadengtas glazūra... Skanaus! Šaltinis Epicurious