2008 m. kovo 2 d., sekmadienis

Šokoladinis pyragas su kriaušėmis

PICT8787-2 copy 

Tešlai
½ puodelio minkšto kambario temperatūros sviesto
1/3 puodelio cukraus
½ a. š. druskos
1 a. š. vanilės ekstrakto
½ puodelio kakavos miltelių
1 ½ puodelio miltų

Įdarui
1 puodelis riebios grietinėlės
100 g susmulkinto juodojo šokolado
4 v. š. cukraus
1 kiaušinis
1 kiaušinio trynys
1 a. š. vanilės ar migdolų ekstrakto
3 vidutinio dydžio sunokusios kriaušės

Visus tešlos ingredientus, išskyrus kakavą ir miltus, maišyti mikseriu 25 – 30 sekundžių. Suberti kakavą ir maišyti minutę. Suberti miltus ir maišyti, kol susidarys tešla. Tešla iškloti 26 cm skersmens pyrago formą ir, kol ruošiamas įdaras, laikyti šaldytuve.

Orkaitę įkaitinti iki 180° C. Puode užvirti grietinėlę ir 2 v. š. cukraus. Nukelti nuo viryklės ir suberti susmulkintą šokoladą. Gerai išmaišyti iki vientisos masės. Šiek tiek ataušinti. Sudėti kiaušinį, trynį, vanilę ir lengvai išmaišyti. Supilti masę į paruoštą kepimo formą, išklotą tešla. Kad būtų lengviau perkelti į orkaitę, formą geriau įdėti į skardą.

Kriaušes nulupti ir perpjovus pusiau supjaustyti plonomis riekėmis. Jas išdėlioti ant šokoladinio kremo ir lengvai į jį įspausti. Kepti 10 minučių. Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 160° C. Pyragą pabarstyti likusiais 2 v. š. cukraus ir dar kepti apie 20 minučių, kol kremas sustandės, o kriaušės ims blizgėti. Šiek tiek ataušinti ir patiekti dar šiltą. Skanaus!

P. S. puodelis – 237 ml. Į tešlą įpyliau kelis šaukštus vandens, nes ji niekaip nenorėjo virsti tešla :) Nepaprastai skanus, ne per saldus ir lengvai paruošiamas pyragas...

Šaltinis Simple Tarts