2007 m. spalio 30 d., antradienis
Žuvis su kreminiu užpilu
750 g žuvies filė
1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai sutarkuotas
1 v. š. garstyčių
4 v. š. tarkuoto parmezano
100 ml neriebaus jogurto
2 v. š. minkšto sviesto
druskos, maltų juodųjų pipirų
Žuvies filė sudėti į negilų kepimo indą ir pagardinti druska bei pipirais. Sumaišyti visus likusius ingredientus ir paskleisti ant žuvies. Uždengti kepimo popieriumi ir kepti mikrobangų krosnelėje didžiausiu galingumu apie 10 minučių. Palaukti dar kelias minutes prieš patiekiant.
P. S. jogurto neturėjau, tad naudojau grietinę. Kepiau iki 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Mums labai patiko!
Šaltinis everything2.com
2007 m. spalio 27 d., šeštadienis
Lašiša su Mojo padažu
4 lašišos filė gabalai (iš viso 750 g)
Padažui Mojo
Česnakus, papriką, kuminą suberti į blenderį ir gerai sumaišyti. Neišjungiant blenderio po lašelį supilti 1 v. š. aliejaus. Tada lėtai įmaišyti likusį aliejų. Supilti actą ar sultis ir dar kartą gerai išmaišyti. Pagardinti druska.
P. S. mums tikrai labai patiko, tad skanaus!
Šaltinis barbecue-smoker-recipes
2007 m. spalio 24 d., trečiadienis
Biskvitinis obuolių pyragas
1 a. š. kepimo miltelių
100 g cukraus
2 kiaušiniai
50 g tirpinto sviesto
50 ml grietinės
50 ml riebios grietinėlės
3 obuoliai
1 v. š. vanilinio cukraus
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Įmaišyti cukrų, kiaušinius, sviestą, grietinę ir grietinėlę. Maišyti, kol masė taps vientisa. Obuolius nulupti ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Kekso ar kvadratinę 20 x 20 cm kepimo formą patepti riebalais, supilti tešlą. Ant viršaus paskleisti obuolius, juos šiek tiek įspausti į tešlą.
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Iškepusį pyragą pabarstyti vaniliniu cukrumi ir ataušinti formoje. Skanaus!
P. S. pyragas lengvai paruošiamas, paprastas, bet labai skanus :)
Šaltinis Cuisine-vegetarienne
Drėgnas šokoladinis pyragas
1 puodelis (150 g) miltų
1 puodelis (200 g) cukraus
1 puodelis (250 ml) karšto vandens
½ puodelio (60 g) kakavos miltelių
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
1 kiaušinis
¼ puodelio (60 g) tirpinto sviesto
cukraus pudros
Iki vientisos masės sumaišyti miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir karštą vandenį. Įmaišyti kiaušinį ir sviestą. Tešlą supilti į riebalais pateptą 20 x 20 cm dydžio kepimo skardą. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 30 – 35 minutes. Ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra.
P. S. tikrai labai greitai paruošiamas ir labai skanus :)
Šaltinis Taste of Home
2007 m. spalio 17 d., trečiadienis
Žuvies sriuba su kuskusu
1 v. š. aliejaus
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
1 a. š. maltos kalendros
1 a. š. malto kumino
½ a. š. maltų juodųjų pipirų
½ a. š. malto cinamono
½ a. š. malto muskato
1 žalias čili pipiras be sėklų, smulkiai supjaustytas
400 g skardinė smulkintų konservuotų pomidorų
400 g skardinė avinžirnių, perskalautų ir nuvarvintų
1 litras žuvies sultinio
500 g žuvies filė
1/3 puodelio kuskuso
Puode įkaitinti aliejų ir jame apie 3 minutes pakepinti svogūnus. Suberti prieskonius ir čili, kepti kelias minutes, kol pasklis prieskonių aromatas.
Įmaišyti pomidorus, avinžirnius ir sultinį. Užvirti, ir ant vidutinės ugnies virti 15 minučių. Žuvį supjaustyti 3 cm dydžio gabaliukais, suberti į sriubą.
Nukelti nuo ugnies, suberti kuskusą, uždengti ir palaikyti 10 minučių arba kol kuskusas suminkštės.
Patiekti su grietine ir kapotomis petražolėmis.
P. S. sultinį naudojau vištienos. Nors čili pipiro nedėjau, bet gavosi pakankamai aštru ir labai skanu!
Šaltinis Super Food Ideas
2007 m. spalio 16 d., antradienis
Plikyti šokoladiniai pyragaičiai
125 ml pieno
120 ml vandens
125 g sviesto
2 g druskos
4 kiaušiniai
110 g miltų
30 g kakavos miltelių
200 g stambaus cukraus
Pieną, vandenį, sviestą ir druską užvirti ir maišyti, kol sviestas ištirps. Suberti miltus, sumaišytus su kakavą ir maišyti, kol susidarys tešlos rutulys, kuris atšoks nuo puodo sienelių. Tešlą sudėti į dubenį ir po vieną įmaišyti kiaušinius, kol tešla pasidarys lygi ir vientisa.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos konditeriniu maišeliu išspausti apie šešiasdešimt 3,5 cm skersmens pyragaičių, juos pabarstyti stambiu cukrumi. Kepti iki 170º C įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 minutes.
Šaltinis Amuses Bouche
2007 m. spalio 10 d., trečiadienis
Pica su jūros gėrybėmis
Tai ne tikslus receptas, o tik idėja...
Tešlą picai, kaip visada, dariau pagal šį receptą.
Iškočiotą tešlą aptepiau tepamu varškės sūreliu su žalumynais, ant viršaus paskleidžiau kokteilių padažo. Tada bėriau tarkuotos mocarelos, dėjau įvairių jūros gėrybių, o ant viršaus tarkuoto parmezano. Skonis gavosi tikrai ypatingas! Skanaus!
Šaltinis cooks.com
2007 m. spalio 8 d., pirmadienis
Lašiša su agurkais ir krapais
4 lašišos filė gabalai
druska, juodieji pipirai
2 – 3 v. š. aliejaus
1 didelis agurkas
1 v. š. sviesto
2 svogūno laiškai
2 v. š. smulkintų šviežių krapų
3 v. š. riebios grietinėlės
2 a. š. citrinos sulčių
0,5 a. š. cukraus
Orkaitę įkaitinti iki 230º C.
Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska ir pipirais ir dėti į kepimo indą oda į viršų. Kepti įkaitusioje orkaitėje 2 minutes. Apversti ir dar kepti 6 – 7 minutes.
Agurką nulupti ir supjaustyti riekėmis. Nedideliame puode ištirpinti sviestą, suberti agurkus ir smulkintus svogūnų laiškus, pagardinti druska, pipirais ir kepti 2 – 3 minutes. Suberti krapus, supilti grietinėlę, citrinos sultis ir įberti cukrų. Gerai išmaišyti ir nukelti nuo viryklės. Patiekti žuvį su agurkais ir padažu.
P. S. vietoje svogūno laiškų naudojau porą, o vietoje grietinėlės – mūsų tepamą varškės sūrelį. Skanaus!
Šaltinis kuking.net
2007 m. spalio 3 d., trečiadienis
Tuno apkepas su sūriu
150 g žiedinio kopūsto, supjaustyto žiedynais
250 ml neriebios grietinėlės
1 a. š. kario miltelių
150 g tarkuoto fermentinio sūrio
2 skardinės (po 185 g) konservuoto tuno, nuvarvinto
50 g tarkuoto fermentinio sūrio pabarstyti
Orkaitę įkaitinti iki 180º C.
Brokolius ir žiedinius kopūstus 5 minutes pagarinti.
Nedideliame puodelyje ant vidutinės ugnies sumaišyti grietinėlę ir karį. Suberti sūrį ir pamaišyti kelias minutes, kol sūris išsilydys.
Kepimo inde sumaišyti brokolius, žiedinius kopūstus, tuną ir padažą. Ant viršaus užberti 50 g tarkuoto sūrio. Kepti 15 - 20 minučių, kol gražiai apskrus.
P. S. turėjau tik žiedinį kopūstą ir jį viriau pasūdytame vandenyje... Labai greita ir skanu!
Šaltinis empowerfoods
Ciabatta
Raugas
200 g miltų
200 ml vandens
½ a. š. sausų mielių
Užmaišyti skystą tešlą (maišyti mažiausiai 15 min.), pridengti maistine plėvele ir šiltai (22 - 24º C) laikyti 4 valandas.
Papildomi ingredientai
200 g miltų
100 ml vandens
1 a. š. sausų mielių
½ a. š. medaus ar cukraus
1 – 1,5 a. š. druskos
Į raugą supilti vandenį, persijoti miltus, sumaišytus su mielėmis, cukrų, ir, galiausiai, druską. Mikseriu ar kombainu maišyti tešlą mažiausiai 20 minučių. Pridengti ir pakildinti 30 minučių.
Stalą gausiai pabarstyti miltais ir iš tešlos suformuoti pailgą stačiakampį. Jį pridengti ir šiltai kildinti dar 40 minučių.
Tešlą supjaustyti į gabalėlius, juos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir viršų pabarstyti rupaus malimo miltais.
Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 15 – 17 minučių, ant orkaitės dugno padėjus indą su verdančiu vandeniu.
P. S. raugą paruošiau duonkepėje ir ten palikau 4 valandoms. Tada sudėjau likusius ingredientus ir vėl užstačiau tešlos programą. Kai pakilo, tada jau formavau toliau pagal receptą. Galima daryti ne bandeles, o iškart suformuoti 2 – 3 normalaus dydžio ir formos kepalus. Labai skanu!
Šaltinis kuking.net
Risotto su jūros gėrybėmis
5 puodeliai (1,25 l) daržovių sultinio
3 v. š. aliejaus
1 svogūno galva, supjaustyta pusžiedžiais
2 puodeliai (440 g) apvalių ryžių
1 puodelis (250 ml) balto vyno
3 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
400 g jūros gėrybių mišinio
druskos, pipirų
šviežių kapotų petražolių
Sultinį užvirti ir virinti ant silpnos ugnies, kol bus ruošiamas risotto.
Įkaitinti 2 v. š. aliejaus ir apkepti svogūnus, kol suminkštės, apie 2 minutes. Suberti sausus ryžius ir kepinti maišant apie 2 minutes, arba kol ryžiai pasidarys skaidrūs. Supilti vyną ir maišyti, kol susigers.
Po vieną samtį supilti verdantį sultinį, kiekvieną kartą išmaišant, kol sultinys susigers į ryžius. Virti tol, kol ryžiai suminkštės.
Kitoje keptuvėje įkaitinti likusį aliejų ir jame apkepinti česnakus. Suberti jūros gėrybes ir pakepinti 2 - 3 minutes. Nukelti nuo viryklės ir pagardinti druska bei pipirais. Įmaišyti į ryžius ir patiekti pabarsčius petražolėmis.
P. S. sultinį naudojau vištienos iš kubelio. Labai skanu...
Šaltinis taste.com.au
2007 m. spalio 2 d., antradienis
Mieliniai rageliai
Tešlai
1 - 2 v. š. cukraus
1 - 1,5 a. š. druskos
1 v. š. sausų mielių
50 g labai minkšto sviesto
3,5 puodelio (~500 g) miltų
Rageliams aptepti
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
Pieną, cukrų, mieles, sviestą ir miltus sudėti į didelį dubenį. Nedideliu greičiu mikseriu ar kombainu maišyti 3 minutes. Suberti druską ir maišyti dar 7 minutes. Padidinti greitį ir dar maišyti 5 minutes.
Dėti tešlą į miltais pabarstytą ar aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti 1 valandą.
Pakilusią tešlą paminkyti ir padalinti į 3 lygias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočioti 30 cm skersmens apskritimus, kuriuos padalinti į 8 trikampius. Pradedant platesniuoju kraštu kiekvieną trikampį suvynioti į ragelį ir ragelio galus šiek tiek sulenkti vidun, kad gautųsi pusmėnulis.
Ragelius sudėti į kepimo popieriumi išklotas skardas, pridengti ir dar pakildinti, kol padvigubės. Kiaušinį išmaišyti su druska ir aptepti pakilusius ragelius.
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai pagels.
P. S. tešlą ruošiau duonkepėje. Rageliai gavosi minkštučiai ir purūs...