600 g obuolių
2 v. š. citrinų sulčių
2 kiaušiniai
150 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
1/2 a. š. druskos
2 v. š. grietinėlės
125 ml aliejaus
250 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais ir pašlakstyti citrinų sultimis.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, grietinėle ir aliejumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ir įmaišyti į kiaušinių masę. Galiausiai įmaišyti obuolius. Tešlą dėlioti šaukštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 minučių. Atvėsinti ir pabarstyti cukraus pudra.
P. S. labai minkšti ir sultingi tešlainiai...
Šaltinis kuking.net
Vieni is skaniausiu obuoliniu kepiniu, ir labai nesunku pagaminti
AtsakytiPanaikintiLooking tasty.
PanaikintiLabai smagu, kad patiko!
AtsakytiPanaikintiLaba diena Sonatina!
AtsakytiPanaikintiNepaprastai nuostabus j�s� kulinarinis puslapis. Patiekalai taip ir kvie�ia juos paragauti :).
Labai sudomino �tai �ie obuoliniai te�lianiai. Tik turiu klausim� ar neb�t� galima apsieiti be kiau�inio arba j� kuo nors kitu pakeisti? B�iau be galo d�kinga, jeigu atsakytum�te.
S�km�s :)
Radau kelis galimus ir prieinamus kiaušinio pakaitalus kepiniuose, bet nei vieno iš jų nebandžiau :)
AtsakytiPanaikinti1 kiaušinį galima pakeisti:
želatina - 1 v. š. želatinos ištirpinti 1 v. š. šalto vandens, tada įpilti 2 v. š. verdančio vandens ir energingai plakti, kol suputos
kukurūzų krakmolas - 1 v. š. krakmolo sumaišyti su 3 v. š. vandens
bananai - 1/2 sutrinto sunokusio banano + 1/4 a. š. kepimo miltelių
majonezas – 3 v. š. majonezo
Dekoju, uz patarimus ir uz tai, kad taip greitrai atrasete. Bandysiu ir tikiu, kad pavyks :)
AtsakytiPanaikintinu ka, isbandziau sita nerealiai nuostabu recepta- ir greitai pasigamina, ir skonis nuostabus ir aromatas puikus, kodel niekas nepasake kad iskart dviguba porcija reikia daryt, nes pirmoji isgaravo nespejus atvesti :)
AtsakytiPanaikintiIeva, netrukus prasidės obuolių sezonas - tikrai dar galėsi išsikepti dvigubą porciją :)
AtsakytiPanaikintiSonatina, o ar gali cukraus ir miltu gramus konvertuoti i mililitrus? Nuolat vargstu su tuom :)
AtsakytiPanaikintiDekoju.
Siaip, jau viena bleka orkaiteje pagal mano pacios paskaiciavimus, gal dar spesiu pasitaisyti, jei busiu blogai paskaiciavusi :)
Manyčiau, kad 150 g cukraus būtų apie 180 ml, o 250 g miltų būtų apie 420 ml... Bet gyvenimas labai palengvėja įsigijus elektronines svarstykles :)
AtsakytiPanaikintiDekoju :) Taip ir pamaniau, kad tesla kazko skystoka sausainiams :)
AtsakytiPanaikintiDel svarstykliu-gryna tiesa, tik rankos neprieina. Gal ka galite parekomenduoti ne super brangaus, tikslaus ir praktisko?
Dekui.
Tiesą sakant, naudoju visiškai paprastas Maximoje už maždaug 30 Lt pirktas elektronines svarstykles ir labai džiaugiuosi jas įsigijusi :)
AtsakytiPanaikintiNiekad nesu valgius skanesniu sausainiu! Toks paprastas pagaminimas, o rezultatas super.
AtsakytiPanaikintiBeje, del miltu. Pasveriau su svarstyklem (bet ne elektroninem, todel paklaida gali buti), o paskui ta kieki supyliau i inda mililitrais. Na zinokit man isejo viens prie vieno - 250 gr ir 25o ml. Bet tesla skystoka irgi buvo. Nezinojau, ar tokia ir turi buti. Tad sausainukai issilyde i blynelius :))) Bet labai skanus. Tikrai kepsiu dar ne karta.
Pavadinimas "tešlainiai" nuteikė ne kaip, bet nuotrauka ir gausybė obuolių namuose privertė išbandyti. Rezultatas nustebino. Super :-)) Kepsiu dar ne kartą. Ačiū už puikų receptą :-)
AtsakytiPanaikintiLady Mia, miltų svoris tikrai neatitinka mililitrų :) Bet vis tiek džiaugiuosi, kad gavosi skanu :)
AtsakytiPanaikintiDalia, pavadinimas tikrai gal ir nelabai viliojantis, bet rezultatas - nenuviliantis :)Ačiū!
o jei vietoj grietineles deti jogurta ar grietine?
AtsakytiPanaikintiAš pastarąjį kartą kepdama nedėjau nieko - pavyko taip pat puikiai :-)
AtsakytiPanaikintiTaip, nusipirkus svarstykles turetu palengvet, nes kaip 150 g yra 180 ml, o 250 g yra 420 ml, tai gyvenimas tikrai nelengvas turetu but.
AtsakytiPanaikintiNa, kabinėtis prie žodžių labai paprasta, ypač anonimiškai :) Bet, jeigu įdomu, miltai yra lengvesni už cukrų, todėl jų tiek pat mililitrų, kaip ir cukraus, visuomet svers mažiau :)
AtsakytiPanaikintiAčiū labai už receptuką :o) tešla išejo visai neskysta, gal net mėginsiu kitą kartą dėti mažiau miltų :o) gavosi labai skanūs teškainiukai, tik spėju traukti iš orkaitės, apie ataušinimą kalbos neeina, vyras šlamščia net ausys lapsi :o))))
AtsakytiPanaikintiIr aš kepiau obuolinius tešlainius (na kodėl man tas žodis taip negražiai skamba?), pavyko labai puikiai!!! Skonis? Burnoje tirpstantys, minkštučiai, sultingi...
AtsakytiPanaikintiSonatina, dėkui!!! :) :) :)
Euforija, labai smagu, kad tešlainiai patiko :)
AtsakytiPanaikintiLina, tiesiog nesugalvojau, kaip tiksliai juos pavadinti - į pyragaičius nelabai panašu, o sausainiams kaip ir per drėgni :) Džiaugiuosi, kad patiko!
Laba,
AtsakytiPanaikintiO mane pavadinimas patrauke kaip tik :)) labai skanus, super! Ir lengva gaminti. Vyresnelis kerta be obuoliuku, jam atskirai iskepta :)
O jeigu vietoje grietinėlės dėčiau 30% grietinę? Tiktų? Ir jei taip, tai kokį kiekį tuomet jos dėti?
AtsakytiPanaikintiSonata, o kiek apytiksliai gaunasi jum sausainiu ?
AtsakytiPanaikintiKepiau ir as siuos obuolinius teslainius. Skonis geras, bet man, tai primena paprastus blunus, tik kad iskepti orkaiteje.
AtsakytiPanaikintištai ir aš susigundziau šiuo receptuku,turiu padekoti Sonatinai,jie tikrai man nepanašūs y blynus kaip Aurelija sako,tik kita kart desiu viena šsaukštelį kepimo miltelių,jauciasi kazkaip kai 2ydejau.o šseip tikrai greitas ir skanūs tešlainiukai:)
AtsakytiPanaikintiŠis receptas super! Nors pirmą skardą užsimiršus net šiek tiek prisvilinau, vistiek viską suvalgėm žaibo greičiu :) Man liko obuolių nuo Žerbo pyrago, tai aš su tais tarkuotais obuoliais ir dariau, labai gardu ir kiti kas ragavo net nesuprato, kad ten su obuoliais :)Tu Sonatina tikrai begalinis kulinarinių receptų lobynas, pritariu kitiems ;)Ačiū
AtsakytiPanaikintiFantastiško skonio tešlainiai. Dėkui :)
AtsakytiPanaikintiO "išplakti" tai su mikseriu, ar tiesiog šaukštu? Iš anksto ačiū už atsakymą :)
AtsakytiPanaikintiIeva, išplakti reikėtų mikseriu, o įmaišyti kitus produktus - šaukštu arba mentele :)
AtsakytiPanaikintiObuoliu 600gr jau nuluptu ir supjaustitu,ar tiesiog sveiku? Ar gali grietinėlę pakeisti pienu ar grietine nes dabar neturiu o kept norisi?
AtsakytiPanaikintiSingle Sign-On (SSO) ID registration simplifies access to multiple platforms with a single set of credentials, enhancing user experience and security. During registration, users create a master account, enabling seamless login across integrated services. This process streamlines authentication, reducing password fatigue and minimizing security risks associated with multiple logins. SSO registration is a cornerstone of modern digital identity management, prioritizing convenience without compromising on protection.
AtsakytiPanaikintiinstagram pro apk, crafted by sammods, emerges as a top-tier instagram modification
AtsakytiPanaikintispecifically designed for android users." With enhanced functions and a seamless interface,
it ensures a worry-free Instagram experience. The Insta pro APK distinguishes itself as
the original Instagram mod, offering an impressive upgrade for enthusiasts.